обичат
Любов и партньорство

6 лоши навика, които могат да доведат до раздяла

Няма значение колко страхотни са нещата с вашия партньор, нито една връзка не е имунизирана срещу раздяла. Това не важи само за ежедневните романтични връзки, но и за нови и стари бракове.

Така че, преди да продължим, ви препоръчваме да продължите да бъдете усърдни и да инвестирате в партньора и връзката си. Може да сте най-добри приятели с връзка, която се основава на дълбоко вкоренена любов и доверие, но някои навици могат постепенно да отслабят връзката ви с течение на времето. Ето 10 често срещани навика, които могат да доведат до раздяла.

Как да спрем да бъдем наивни

Хюга: Скандинавските тайни за щастлив живот – Светлина

6 лоши навика, които могат да доведат до раздялаПоливане на орхидея – как се прави и често срещани грешки

6 лоши навика, които могат да доведат до раздяла

1. Сдържана обич

раздяла
6 лоши навика, които могат да доведат до раздяла снимка: pinterest

Случва се във всяка връзка – вие сте по средата на спор и сте съкрушени и разочаровани. Но след като нещата се охладят и вие и вашият партньор се помирите, може да откриете, че се борите да преодолеете кавгата и да не се стига до раздяла.

Често, следващия път, когато вашият партньор иска да сте интимни или да проявите физическа грижа, вие изпитвате нужда да задържите обичта; това може да е толкова просто, колкото да откажете прегръдка или целувка. Може да не се опитвате умишлено да накажете другия човек, но въздържането от нормални прояви на обич може да създаде емоционална дистанция между вас и вашия партньор.

2. Изливате гнева си върху партньора си

раздяла
6 лоши навика, които могат да доведат до раздяла снимка: pinterest

Склонни сме да изливаме гнева си върху хората, които обичаме най-много. Често това се дължи на близостта; те са физически близо до вас и стават лесни мишени за гняв.

Друг път това е, защото вярвате, че те са единствените, които могат да се справят с гнева ви и няма да ви изоставят. Но агресията винаги вреди на приемащия и на връзката. Без значение откъде идва яростта ви, партньорът ви е последният човек, който трябва да бъде принуден да поглъща чувствата ви в тяхната суровост – този вид поведение не е любящо и може да ескалира до емоционално насилие, ако не бъде овладяно и да доведе до раздяла.

3. Никога поемате вината

раздяла
6 лоши навика, които могат да доведат до раздяла снимка: pinterest

Никой не е перфектен. По същия начин никой не греши през цялото време. Но понякога се държим така, сякаш партньорът ни е виновен за повечето неща, които не са наред в една връзка.

Ако знаете, че не сте в токсична връзка, но откривате, че хвърляте или поемате вината за почти всяка кавга или проблем, вие или вашият партньор може да трябва да работите върху поемането на отговорност, когато нещата се объркат. Иначе ще се стигне до раздяла.

4. Оттегляне

раздяла
6 лоши навика, които могат да доведат до раздяла снимка: pinterest

Когато нещата в живота станат стресиращи, всички имаме механизми за справяне, към които бягаме. Някои от нас отиват да тичат, да се обадят на близък приятел или да пазаруват онлайн.

Някои от нас млъкват или стават много мълчаливи в отговор на стреса – това е сравнително често срещан механизъм за справяне, който понякога може да изглежда безобиден, но потенциално може да причини непоправима вреда на връзката ви и да доведе до раздяла.

Може да се отдръпнете за няколко минути, часове или дни, но с всеки изминал момент напрежението между вас и партньора ви може да се натрупа и да доведе до засилен емоционален изблик. Мълчаливото третиране може също да доведе до това, че и двамата ще измислят най-лошия сценарий за връзката си или че другият човек няма да се съмнява.

5. Да държите партньора си на нереалистични очаквания

раздяла
6 лоши навика, които могат да доведат до раздяла снимка: pinterest

Очакванията могат да създадат или развалят една връзка и да доведат до раздяла.

Някои може да са разумни и невинни, като например да очаквате партньорът ви да ви честити рождения ден или да почисти след себе си, когато направи бъркотия в кухнята. Друг път неволно поддържаме в съзнанието си очаквания, които искаме нашият партньор да изпълни, като например вечерята ви да е готова, когато се приберете вкъщи или да бъде вашата цялостна система за емоционална подкрепа.

6. Сравнявате отношенията си с другите

Сравняваме се с другите през цялото време. Когато сме емоционално здрави, можем да празнуваме щастието и успеха на другите, без да се чувстваме като заплаха за собственото ни щастие. Можем да гледаме на другите с откритост и да ги използваме като мотивация да работим по-усърдно за собствените си лични цели. Така няма да стигнем до раздяла.

Tagged , ,
на горе