5 мита за мъжете, в които жените все още вярват
Любов и партньорство

5 мита за мъжете, в които жените все още вярват

 

Много често мислим за мъжете и често си правим изводи за тях въз основа на „неоспорими истини“, научени в много ранна възраст. Но винаги ли са верни твърденията, от които тръгваме? В тази статия сме събрали най-популярните митове за мъжете, а психолог ни помогна да разберем дали са свързани с реалността.

 

 

1.Мъжете обсъждат интимния си живот с приятели

Мъж, който е доволен от интимният си живот, е много сдържан в разговорите за това, което се случва в спалнята му. Това поведение идва от детството: момчетата обикновено никога не казват на приятелите си за привързаността си към майка си, а подрастващите са изключително пестеливи в това да говорят за първите си чувства. Това формира у мъжете способност за ясно разграничаване на силно лични теми от тези, които са подходящи за говорене в приятелска компания.

Ако в мъжкия кръг става дума за любов, тогава можете да бъдете спокойни – вашите параметри и умения няма да станат публично достояние, тъй като в такива разговори обикновено се появяват абстрактни разсъждения без позоваване на конкретна жена. Това също е примесено с чувство за собственост – никой любящ мъж не иска талантите на неговата дама на сърцето да станат публични.

В разговорите на мъжете за секса обикновено се появяват абстрактни разсъждения без назоваване на конкретна жена.

Жените, от друга страна, мислят, че мъжете, напротив, искат да споделят своите впечатления от новите усещания, но само защото жените се ръководят от принципа „ако сексът го е впечатлил, тогава той не е безразличен към мен . “

 

  1. Мъжете обичат големи гърди

Разбира се, в света има много фенове на пищните бюстове, но според статистиката техният брой не надвишава 25% от общото мъжко население на планетата.

 

Поради това пристрастяване психолозите имат свое собствено мнение: експертите са сигурни, че любовта към големите гърди може да се обясни с паметта на предците – тогава, в древни времена, големите гърди са били един от основните признаци на здравето и способностите на жената да раждат и хранят здраво потомство. Други изследователи търсят произхода в подсъзнанието: те вярват, че така се изразява желанието за щастие в човека, научено от ранна детска възраст, когато гърдите са били фокус на всичко най-красиво в живота.

 

  1. Мъжете не ревнуват

Сега повечето жени са сигурни, че мъжете са загубили способността си да ревнуват . Като показател за любов мнозина смятат доверието на партньора, което се изразява в спокойно отношение на мъжа към факта, че любимата му ходи на кино и на изложби с други господа.

Това обаче е само върхът на айсберга: ревността не е изчезнала никъде и, както преди, продължава да измъчва сърцата на нашите рицари, само че сега те започнаха да я показват много по-малко от преди. И всичко това, защото самите мъже смятат ревността за тяхна срамна слабост: „Ако ревнувам, значи не съм сигурен, че съм най-добрият за нея“.

 

  1. Мъжете мечтаят да правят любов с две жени

Психолозите разглеждат секса в тройка като публичен акт, мини-спектакъл, в който на всеки участник е възложена конкретна роля. В тази връзка хората изпитват удоволствие от процеса не в сетивната сфера, а в пространството на собственото си его, което е успяло да реализира таланта си за публично говорене. В 82% от случаите партньорите са доволни от любовната тройка не защото са изпитали магически оргазми и са открили нови аспекти на чувствеността, а защото са утолили жаждата си за суета – така да се каже, „добре се представили“.

Не всички мъже обаче се стремят към „световна слава“. Ето защо те в по-голямата си част не реализират една от любимите си фантазии: защото на подсъзнателно ниво разбират, че вместо очакваните плътски удоволствия, такова едно събитие може да донесе само морален дискомфорт.

 

  1. Женската девственост е важна за мъжете

Мъжете отдавна са престанали да имат толкова строги изисквания към избраниците си и не очакват те да запазят девствеността си . Въпреки това, на ниво инстинкти, тяхното поведение остава същото: те искат да бъдат смели в името на строга и недостъпна жена, която изисква да бъде завладяна. Броят на бившите й партньори не е важен – основното е поведението й да е целомъдрено и да насърчава рицаря да завладява и защитава.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , ,
на горе