Мисия „Щастлива жена“? Да! Но подредете правилно шестте си основни роли

Мисия „Щастлива жена“? Да! Но подредете правилно шестте си основни роли
Психология

Мисия „Щастлива жена“? Да! Но подредете правилно шестте си основни роли

 

Има система, чрез която е възможно щастието на жената, твърдят водещи психолози. И тъй като това е система, то тя работи правилно само в определена структура. Както е невъзможно да смените двигателя с волана в колата и да шофирате, така е невъзможно и да промените частите на системата, за която ще ви разкажем по-долу.

В живота на всяка жена има само шест основни роли, благодарение на които тя може да бъде истински щастлива. Тези роли са разположени в строго определен ред и не могат да бъдат променяни по никакъв начин.

Първа роля: Аз съм жена.

Да, да. Толкова е просто. Ти самата! Защото ти си човекът, който е роден да живее живота си. Осъзнай необходимостта да бъдеш себе си, да усещаш своята присъща стойност, да живееш според собствените си интереси и да бъдеш личност.

Аз съм жена – това е основният човек в живота ти, това си ти! Скъпоценен, любим, красив, весел, забавен или тъжен, нервен или спокоен. Няма значение. Но това си ти!

 

Втора роля: Аз съм съпруга.

 

Правилото е: само когато сте в хармония със себе си, осъзнавайки защо имате нужда от този брак, връзка и точно такъв партньор, тогава се обвързвате. И ставаш не само жена, но и съпруга. В същото време имате свои собствени хобита, свои страсти, собствена позиция в живота, своите мечти и стремежи. Те не са отишли ​​никъде, те са в първоизточника, родени са с вас. И ако една жена започне да се пренебрегва, избутвайки се на заден план, тогава нищо добро няма да излезе от това. Ще стане задушно, трудно, нервно и безрадостно.

 

Трета роля: Аз съм майка.

 

Това е за история, за всички онези жени, които след като родят, забравят за себе си и за своя мъж. Те влагат всичките си сили в отглеждането на детето, като непрекъснато подчертават този героизъм. „Аз съм майка, давам всичко за вас, защо никой не оценява, защо си тръгна, защо спря да обича, защо си намери любовница?“ Е, отговорът е – защото ти промени всичко и остави и изолира мъжа си, защото сега имаше по-важни неща за вършене и той се отдалечи в прашен ъгъл. Бихте ли искали това? Просто си представете! Майчинството не е повод да изгоните мъжа си от спалнята, нито пък да си внушавате, че вие и само вие можете да свършите всичко, свързано с отглеждането на детето.

 

Четвърта роля: Аз съм работа (моят бизнес).

 

Семейството, което не я вижда, не я чува, е забравило как изобщо е изглеждала, това е бизнес дамата. За нея работата е на преден план, всичко останало е маловажно. Най-лошото е, че в името на мимолетни неща, вие се лишавате от радости, личен живот, женски неща и всичко, с което една женска енергия трябва да се храни.

 

Пета роля: Аз съм колектив, приятели и среда.

 

Помагайте на приятели, на колегите, участвайте в някои доброволчески движения, бъдете активни в някои общности, но не прекалявайте с разпиляването на енергията си, защото по този начин губите сили за по-важните си роли.

 

Шеста роля: Аз съм дъщеря.

Всички сме слушали истории за това как дъщери опропастяват живота си, опитвайки се да спасят родителите си, да живеят живота на уж нещастните си майки или бащи. За това те се развеждат, губят любовта си, губят своето Аз. Това е фундаментално погрешна позиция. Помагаме на родителите с каквото можем! Те имат опит и мъдрост, имали са собствен живот и все още го имат. Разбира се, много стари и болни хора се нуждаят от нашата грижа, подкрепа и внимание. Но няма нужда да се привързвате към тях като пиявица, страхувайки се, че нещо ще им се случи. Защото това, което всъщност се случва, е, че вие губите живота си, мечтите си, губите себе си… Може би стига?!

Позволете си да бъдете несъвършена дъщеря. Спрете да доказвате, че сте толкова добър човек. Позволете си да бъдете егоист. По-добре, отколкото да живеете живот, служейки на манипулатори. И това трябва да се признае – някои родители са истински манипулатори, въпреки че ги обичаме, обожаваме и не искаме да ги обиждаме. Но никъде не пише, че сина или дъщерята се раждат, за да служат и да дадат живота си за живота на своите родители.

 

В заключение

Веднага щом разберете смисъла от реда на ролите в системата, преструктурирането ще започне незабавно. Проследете тази система. Внимавайте кога се отдалечавате от себеличността към себесъпругата или самодъщерята. Върнете се на мястото си.

Когато всички личности заемат местата си, ще дойде щастието. Ще имате ресурс, сила, желание за живот, ще имате собствена енергия, от мъжа до себе си, детето също ще бъде личност, а не обект на вашето обожание и привързаност. Всички приятели и колеги ще спрат да ви използват, защото ще има много специфично място за тях.

Това е като в самолет – първо трябва да си сложиш кислородна маска, а след това да спасиш детето и всички останали, които можеш. Така е и в живота – първо обичаш и цениш себе си и чрез това имаш сила, енергия и любов към близките, към бизнеса и всичко.

Ето как жените не живеят живота си щастливо, обърквайки местата на тези ключови 6 роли.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе