4 места със силна енергия в България, които лекуват болести
Величествена България

4 места със силна енергия в България, които лекуват болести

За никого не е тайна, че България е едно от най- високоенергийните места в света. В нашата държава има редица тайнствени места, които ни зареждат със специална енергия. Някои от тях са посещавани ежедневно от туристи, други пък са скрити от мнозинството. Днес ще ви споделим за някои от най-енергийните места в България, които задължително трябва да посетите.

Представяме Ви 4 от тях, за които е доказано, че са наистина лековити и на които желанията се изпълняват скоро, след като са споделени.

4 места със силна енергия в България, които лекуват болести

Топ 5 на най-красивите места в България

Силата на чудотворната икона в Роженския манастир

infomax-logo-50-15-HW В кукленския манастир „Св.Св. Козма и Дамян” стават чудеса

4 места със силна енергия в България, които лекуват болести

Чували ли сте за параклиса „Света Петка“ над град Трън?

места в България, които лекуват болести
места със силна енергия в България снимка: thetraveler.bg

Скалният параклис „Св. Петка“, известен още като „Пещерата на Света Петка“, е праисторическо скално-изсечено светилище, действащо като скален параклис. Святото място е разположено над квартал Баринци в град Трън. От тавана на пещерата се стича вода, която според народните предания е свещен водоизточник, който е лековит. На върха на скалата над храма е обособена панорамна площадка от която се разкрива красива гледка към град Трън и цялата околност.

Според една средновековна легенда в пещерата, където Света Петка се скрила, гонена от неверниците, още се пазят отпечатъци от дланта и от краката ѝ и една вкаменена питка. Светицата, като се скрила в пещерата, запалила огън и замесила и опекла питка, но в това време преследвачите влезли в пещерата. За щастие Света Петка видяла по дима на запаления огън че има и друг изход и избягала. Когато преследвачите посегнали към питката, тя се вкаменила.До ден днешен пред входа на скалния параклис „Света Петка” се тълпят опашки от посетители, някои от любопитство към красивия храм, други – водени от нуждата от лек. Много от тях твърдят, че са намерили търсеното изцеление след посещенията си в храма и разказват своите житейски истории.

Храмът в село Златолист

места в България, които лекуват болести
места със силна енергия в България снимка: bgwalk

Едно от лековитите места е свързано с прочутата Преподобна Стойна. Петричката пророчица Ванга бе нейна ученичка. Приживе при Преподобна Стойна се стичаха хора от всички краища на България. Всички търсеха при нея лек и небесна защита.

Преподобна Стойна прекарва последните 30 години от живота си в село Златолист, разположено близо от енергийната местност Рупите. Неин пътеводител и покровител е Св. Георги.Днес, 85 години след кончината ѝ, местността ѝ продължава да привлича стотици хора. В храма в село Златолист ежедневно има молещи се хора. Всяка молба, отправена в него, бива удовлетворена. Вярващите са убедени, че храмът лекува всякакви болести и решава всякакви проблеми.Църквата в Златолист е построена преди IX век, още по тракийско време. И до днес храмът е запазил автентичния си вид. Той носи името на Свети Георги – светецът, който е довел Преподобна Стойна по тези места.

Езерцето в пещера Леденика

места в България, които лекуват болести
места със силна енергия в България снимка: bradva.bg

Едва ли има някой, който да не знае къде се намира пещерата Леденика, или пък да не я посетил.Леденика се е разположила в Северозападния – Стрешерски дял на Врачанската планина, на 16 км от град Враца. На 830 м надморска височина е входа на пещерата, удобно скрит в най-ниската част на Леднишкия овал.В езерцето Леденика бистрата вода е събрана от капките, които се стичат от сталактитите, сталагмитите и сталагтоните.В края на пещерните тунели има каменна чешма, която се пълни с онова, което изтича от образуванията в Леденика. Според поверието водата в езерцето на желанията е от „сълзите, изплакани от планината“. Заради това хората са убедени, че който се докосне до нея ще му се сбъдне желанието. А ако човекът е болен и обтрие очите и челото си с нея, може и да се излекува.Ако имате съкровено желание или мечта, която много държите да се сбъдне, посетете пещерата Леденика и потопете ръка в студените води на езерцето.Може би се борите със здравословен проблем, пред който медицината е безсилна? „Сълзите на планината“ може и да облекчат състоянието ви.

Кръстова гора

места в България, които лекуват болести
места със силна енергия в България снимка: plovdivnow.bg

Кръстова гора е разположена в Средните Родопи като се намира на около 60 км от Пловдив, на 40 км от Асеновград, на 6 км от село Борово. Пътят спира пред висока арка с бариера. А зад нея се разкрива и прочутото свещено място за всеки един вярващ и докоснал се до Божията сила – Кръстова гора. Днес на това място се стичат хора от цялата страна, които вярват, че ще получат изцеление на болестите, успокоение на душите, повече сила и късмет. Популярно е вярването, че ако се пренощува в навечерието на Кръстов ден /14 септември/ на открито, болните ще бъдат излекувани от болежките си. Хората вярват, че на камъчетата на Кръстовия връх има изобразени кръстове, които носят късмет.

Tagged , , , , ,
на горе