Менопауза: Фактори, които могат да влошат състоянието

Менопауза Фактори, които могат да влошат състоянието
Добра форма

Менопауза: Фактори, които могат да влошат състоянието

Менопауза: Фактори, които могат да влошат състоянието, изброяват експерти. Ако не искате менопаузата да затрудни живота ви много, по-добре е да се консултирате с вашите лекари. Те знаят точно рецептите как да преживеете този период с най-малко загуби. Може би вие самите сте виновни, че менопаузата протича трудно?

Ако не искате менопаузата да усложнява живота ви, по-добре е да потърсите съвет от специалисти, които ще предложат варианти как да преживеете този период с най-малко загуби.

Нека си признаем, менопаузата е етап от живота, който плаши много жени. Повечето дами смятат, че менопаузата винаги е трудна. Мъжете не могат да разберат този страх. В крайна сметка, те могат да водят пълноценен и активен сексуален живот до последния ден от живота си. В същото време, жените са изправени пред определени ограничения. Техният сексуален живот след 50 години може да донесе дискомфорт.

Сега има много информация за хормоналните промени и проблемите, свързани с менопаузата. Ето защо, би било странно да се паникьосвате и да мислите, че менопаузата е трудна. Едно нещо обаче си струва да запомните. Можете да водите нормален живот след менопаузата. Въпреки че понякога ние самите изостряме негативните ефекти, които я съпътстват

Не се плашете от слуховете, защото от тях менопаузата ви може да протече по-трудно. Ето защо, по-долу ще ви кажем как да избегнете неща, които само ще усложнят този важен етап от живота на всяка жена.

Менопауза: Фактори, които могат да влошат състоянието

С принципите на Даоизма менопаузата може да се отложи

7 ранни признака на менопауза

Великолепна и на 55: Памела Андерсън говори за менопаузата и нейните съвети за красота

infomax-logo-50-15-HW Най-добрите (и най-лошите) диети, следвани от звездитe

И така, факторите, които могат да влошат ефектите от менопаузата, са:

  1. Вие сами предписвате лекарствата си

И кой може да ви вини за това? Да, започвате да усещате приливите и е съвсем логично да се вслушвате в съветите на други хора и в интернет. Северноамериканското общество за изследване на менопаузата обаче, наскоро проведе проучване по тази тема. В резултат на това беше отбелязано, че около 53% от интервюираните жени казват, че са опитали всички налични средства. От витамини и билкови добавки, до акупунктура или масаж.

Жените били готови да използват всичко, за да се справят с горещите вълни, безпокойството, болката, умората и други неприятни симптоми на менопаузата. Най-често това са естествени или алтернативни терапии.

Има обаче, един проблем. Няма начин да разберете какво точно приемате. Тези добавки обикновено не се регулират по същия начин като лекарствата. Тяхното качество зависи само от почтеността на производителя. Ако използвате 100% натурални продукти, няма риск (освен в случаите на алергии). Въпреки това, ако използвате някакви хранителни добавки, може да получите непредвидени усложнения.

Това изобщо не означава, че такива средства не могат да контролират горещите вълни. Проблемът е, че приемате продукти, които съдържат химикали, за които може дори да не подозирате.

Ако планирате да използвате някакво природно средство, уверете се, че съставът му е естествен. Затова е най-добре да си събирате билки сами или да ги купите от билкова аптека. Например, те могат да бъдат пресни или сушени. Можете дори сами да отглеждате някои растения.

  1. Трудна ли е менопаузата? Спазвате ли основните насоки?

Колко часа спа снощи? Колко вода пиете на ден? Какво е вашето ниво на стрес в момента? В тези общи препоръки няма нищо оригинално. Яжте повече зеленчуци, спете добре и отделете време за почивка. Следвайте тези съвети и никога няма да изпитате трудна менопауза.

Ако вече сте достигнали възрастта, когато менопаузата е на път да започне, трябва да се подготвите за това. Опитайте се да достигнете идеалното си тегло и бъдете внимателни към симптомите. Когато това се случи, свържете се с вашия лекар и попитайте какво трябва да направите.

Някои жени се чувстват малко неловко от това. Или вярват, че лекарят определено ще им предпише хормони. Истината е, че има много повече възможности за помощ. Вашият лекар може например, да ви предложи да увеличите приема на определени храни или да спите повече. Вслушайте се в съветите му. Никога не е късно да станете по-активни и да започнете да се грижите за храненето си.

Ако досега сте избягвали упражненията, започнете да се разхождате в парка близо до дома си за 30 до 40 минути. След това можете да се запишете например на курсове по танци. Що се отнася до диетата, няма нищо по-добро от плодовете и зеленчуците. Изберете от тези основни продукти:

натурално кисело мляко

  • сезонни зеленчуци (някои от които можете да отгледате сами, ако имате градина)
  • сезонни плодове
  • зърнени и пълнозърнести храни (овес, амарант и др.)
  1. Не търсите алтернативи

Вие сте от онези, които са се разочаровали от методите за лечение на „горещи вълни“? В този случай трябва да знаете, че хормоналната терапия е най-добрият вариант за облекчаване на горещи вълни при менопауза. Струва си да обсъдите това с вашия лекар. Той ще оцени вашия случай индивидуално. В резултат на това ще получите лечение, което ще ви помогне да бъдете по-спокойни през този период.

Възможностите обаче не свършват дотук. Винаги можете да се обърнете към друг специалист, ако смятате, че предложеният план за лечение е твърде агресивен.

  1. Отказвате се от интимността

Къде пише, че няма интимност след менопаузата? Сега, когато децата са пораснали и живеят далеч от дома, е време да възобновите сексуалната си връзка с партньора. Няма какво друго да ви ограничава. Най-накрая сте сами!

Важно е да запомните, че интимността по време на менопаузата е не само възможна, но може да бъде също толкова приятен, колкото и преди. А може би дори повече. Вече не е нужно да се тревожите за проблеми като нежелана бременност. От друга страна, връзката с партньора ви е по-дълбока отвсякога. Възползвайте се от възможността да експериментирате. Отидете на почивка и опитайте нови неща. Поглезете се. Ще видите, че менопаузата не означава, че трябва да спрете да се наслаждавате на живота.

Менопаузата не е краят. Сериозно, менопаузата не означава, че животът ви е приключил. Вие сами обаче, можете да влошите положението си на този етап от живота, като вземете грешни решения. Спрете да търсите решения в интернет и се консултирайте с лекарите си. Те много по-добре знаят какво да правят.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе