Меган Маркъл и принц Хари с наградa от Асоциацията на цветнокожите: „Чувстваме се много горди“

Меган Маркъл и принц Хари с наградa от Асоциацията на цветнокожите: „Чувстваме се много горди“
Лайфстайл

Меган Маркъл и принц Хари с наградa от Асоциацията на цветнокожите: „Чувстваме се много горди“

Животите ни бяха събрани с една причина“, каза херцогът на Съсекс, когато двойката прие президентската награда на наградите на Националната асоциация за съдействие на напредъка на цветнокожите (NAACP) в събота, съобщава списание „People”

Херцогът и херцогинята на Съсекс се появиха на сцената на наградите на Асоциацията в събота, за да приемат наградата на президента в знак на признание за специални успехи и отличена обществена служба. Носители на наградата през отминалите години са Мохамед Али, Джеси Джаксън, Колин Пауъл, Кондолиза Райс, Леброн Джеймс и Риана.

Чрез благотворителната фондация „Арчиуел“ (Archewell) на двойката, която те стартираха през 2020 година, Хари и Меган подкрепиха усилията за справяне с пандемията от коронавируса и съсредоточиха вниманието си върху движението „Black Lives Matter“ и борбата за расова справедливост.

Black Lives Matter е социално движение, което се противопоставя на расизма и насилието срещу чернокожите, особено срещу полицейското насилие.

По време на речта на двойката Хари благодари на общността на чернокожите за топлото посрещане, докато Меган, която доведе майка си Дория Рагланд на церемонията, сподели, че се чувство особено горда от това.

Вдъхновяващо е да се мисли за наследството на наградите „Image Awards”, които започнаха малко след приемането на Закона за гражданските права от 1964 гoдина и Закона за правата на глас от 1965 г.“, каза Меган, след като двойката излезе заедно на сцената. „Днес можем да продължим това наследство, като възстановим федералната защита на гласуването в нашата страна и изпълним работим върху отстояването на гражданските права, като покойния Джон Луис.“, допълни още тя.

„Ние сме толкова много благодарни, че сме тук, в тази кампания, заедно с толкова много знаменити носители на наградата“, изказа своята благодарност Меган.

Принц Хари добави: „Преди да започна, бихме искали да споменем народа на Украйна, който спешно се нуждае от нашата постоянна подкрепа като глобална общност. Също така изказвам огромната си благодарност за тази вечер, както и за тази награда, така и за тази общност, че ме посрещна толкова топло.

Хари сподели, че въпреки с неговата съпруга да произлизат от различни общности, несправедливостта е тази, която ги обединява и той не толерира нейното пренебрегване.

А Меган му отговори: „И аз не бих могла да бъда по-горда, че вършим тази работа заедно. Преместихме се в Калифорния, моят щат, малко преди убийството на Джордж Флойд. За Черната Америка тези девет минути и 29 секунди надминаха времето , призовавайки векове от незаздравените ни рани. През следващите месеци, докато съпругът ми и аз разговаряхме с общността за граждански права, ние се ангажирахме с нашата организация, „Арчиуел“, да осветлим онези, които насърчават расовата справедливост и напредък.“

Появата на наградите бележи първия голям холивудски момент на Меган и Хари, откакто се преместиха в Калифорния през 2020 година. Други присъстващи на наградите бяха Зендея, Мери Джей Блайдж, Майкъл Страхан, Тифани Хадиш, Куестлав, Морган Фрийман, Кери Вашингтон и др.

По-рано този месец Хари се появи изненадващо на „Super Bowl“ заедно с братовчедка си, принцеса Юджини, която беше на гости на двойката със съпруга си Джак Бруксбанк и техния син, който е на една годинка.

Tagged , , , , ,
на горе