Четири начина да отрежете тактично някого
Любов и партньорство

Четири начина да отрежете тактично някого

Отхвърлянето е най-неудобната ситуация в света на запознанствата. Колкото и да е ласкателно да научите, че някой се интересува от вас, това създава трудна ситуация, ако не се чувствате по същия начин.
Какво ще кажете, ако някой, който не ви интересува, ви покани да излезете? От една страна, ако го отхвърлите, може да го нараните, но от друга, ако приемете, рискувате да го подведете, че изпитвате същото.В крайна сметка всички знаем, че отхвърлянето не е най-приятното изживяване.

 

Ето и четири учтиви начина да отхвърлите някого в зависимост от ситуацията и вида на връзката, която имате с този човек.

Бъдете възможно най-ясни.

Когато става въпрос за отхвърляне на някого, няма място за двусмислие. Може да се изкушите да подсладите това, което ще кажете, но не го правете! Честността е най-добрата политика в тази ситуация. Най-доброто, което можете да направите (и за двама ви), е да съобщите спокойно, но твърдо, че не се интересувате да имате връзка с него. Не трябва да има съмнение относно вашето решение или чувствата ви.

Бъдете небрежни и не задълбавайте прекалено много.

Ако колега ви покани да излезете, кажете ясно, че не се интересувате и не се чувствате задължени да обяснявате защо. Поддържането на небрежен тон ще накара и двете страни да се чувстват по-спокойно в неудобната ситуация. Не е нужно да отивате по-далеч от това. Опитайте това: „Оценявам това, че ме попита, но не мисля, че сме на една и съща вълна. Не търся връзка, но благодаря за вниманието“.

Приемете факта, че ще го нараните.

Приемете, че той ще се разстрои от отказа ви, каквото и да му кажете и по какъвто и начин да му поднесете отговора си. Всичко, което можете да направите, е да сведете до минимум въздействието върху него, като подчертаете защо сте решили да не приемате поканата за среща. Ако вината е негова, обяснете му приятелски причините, за да може да продължи напред и да не допуска отново тази грешка. Колкото повече захар сложите в разговора, толкова по-дълго ще го боли. Поговорете с него насаме и се опитайте да завършите с положителна нотка. Това е всичко, което може да направите. Как той ще действа след това зависи изцяло от него.

Не го карайте да чака вашия отговор.

Да предположим, че сте приели поканата да излезете с някого, защото сте мислили, че ще се разбирате добре и нещата между вас може да се получат. Срещата с него обаче е променила възприятието ви. Това е напълно нормално, така че не пренебрегвайте случилото се. Може да се притеснявате да кажете на другия, че не искате повече да се виждате, но да го заблуждавате, може да го нарани повече. Вместо това го информирайте ясно и навреме за вашите намерения. Може да кажете нещо подобно: „Ти си страхотен човек, но осъзнах, че имаме много различни цели в живота, което ни неподходяща двойка. Ти заслужаваш всичко най-добро и се надявам да намериш скоро своята половинка”. Пак казваме, със сигурност няма да му стане приятно, но по-лошо е да му позволите да има напразни надежди.

Така че следващия път, когато трябва да отхвърлите някого, запомнете тези предложения, за да смекчите удара. Няма да е лесно, но поне ще бъдете любезни.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе