Любопитни факти за секса
Интимно 18+

Любопитни факти за секса

Има няколко любопитни факти за секса. Сексът е неизбежен факт от живота. Това е необходимо, за да стигнете дотук точно сега, и това е един от основните двигатели във взаимоотношенията. И така, по-лесно е да мислите, че знаете всичко за него. Но реалността е… Сексът е много по-сложен, отколкото можете да си представите. И така, за да ви покажем колко странно може да бъде, ето осем психологически факта за секса, които може да ви изненадат.

Искате да излезете с него? Поканете го

7 причини да правите секс всеки ден

 6 причини, заради които спираме да правим секс

4 секс пози за по-голяма интимност

infomax-logo-50-15-HW Вижте петте тайни за добър секс

Любопитни факти за секса

1. Тъгата след секса е истинско нещо

Сега, ако някога сте плакали след секса и сте мислили, че сте странни… Недей. Всъщност може да е много често срещано явление и дори има официално име за отговора. Посткоиталната дисфория (PCD) се характеризира със силно чувство на тъга, гняв и дори дистрес след оргазъм. Все още не се знае много за състоянието, но сертифицираният секс терапевт Иън Кернър смята, че то вероятно е свързано със скок на хормоните. Което може да произтича от минала травма от предишно сексуално насилие в някои случаи.

2. Силното обоняние може да направи вашия оргазъм по-голям

секса
Любопитни факти за секса

Проучване, публикувано в архива на сексуалното поведение, установи, че хората с по-чувствително обоняние имат по-добри изживявания в секса. Жените, които имат по-добро обоняние, съобщават, че са имали по-приятни оргазми от тези, чиито носове не са толкова остри. Проучването обаче установи, че това всъщност не е свързано със сексуално желание или представяне в спалнята. Това предполага, че повишеното състояние на удоволствие се предизвиква от телесни миризми като вагинална течност и пот, които тези хора могат да усетят по-лесно.

3. Сексът повишава имунитета ви към болка

секса
Любопитни факти за секса

Освен очевидното физическо удоволствие… Секса всъщност може да помогне за облекчаване на болката. По време на състояния на възбуда и оргазъм, хипоталамусът в мозъка освобождава хормона на доброто чувство окситоцин. Изследователи откриха, че този прилив на окситоцин може да помогне за намаляване на болката при жените, особено по време на менструация. Допълнително проучване, публикувано в Бюлетин за експериментална биология и медицина, установи, че окситоцинът при мъжете може да намали наполовина усещането за болка.

4. Правенето на секс може да ви помогне да задействате креативността си

Самият сексуален акт вече е творчески акт, предназначен да роди нов живот. Дори когато не се опитвате да забременеете, вие все още създавате връзка с партньора си чрез секса. Но има допълнителен психологически ефект, който може да ви помогне в творческите ви търсения, независимо дали става дума за изкуство, дизайн, музика, писане или дори просто творческо мислене. И отново е същият химикал. Окситоцин. Въпреки че има за цел да ви накара да се почувствате по-близо до партньора си… Той също така е в състояние да създаде когнитивни гъвкави пътища в мозъка… Което може да насърчи творческото мислене и да подобри решаването на проблеми.

5. Оргазми: да го използвате или да го загубите?

секса
Любопитни факти за секса

Сега, това може да ви изплаши, ако не сте били сексуално активни за продължителен период от време. И това е рядко… Но също така е възможно да загубите сексуалното си усещане, ако останете без секса за дълги периоди, ако сте жена. Има известно, наречено атрофия на клитора, което се случва, когато клиторът не получава достатъчно кръвен поток, което от своя страна го кара да се прибира в тялото. Съществува и възможност за атрофия на пениса. Но това обикновено има по-малко общо с липсата на секс и повече с остаряването или нараняването.

6. Искате оргазъм? Оставете чорапите си

секса
Любопитни факти за секса

Ако някога сте купували бельо на партньора си или обичате да играете на обличане… Може да искате да преосмислите дали това всъщност е най-доброто нещо. Проучване, направено в университета в Гронинген, показва, че ако искате да увеличите шансовете си за оргазъм, може просто да държите чорапите си по време на секс. Тяхната теория е, че за да постигнете оргазъм, трябва да сте напълно отпуснати и без тревожност. И студените крака могат да попречат на способността наистина да навлезете в момента на секса.

Tagged ,
на горе

Имате ли 18 години ?