Любов по договаряне? Не, мерси! Това е всичко друго, но не и любов

Любов по договаряне? Не, мерси! Това е всичко друго, но не и любов
Любов и партньорство

Любов по договаряне? Не, мерси! Това е всичко друго, но не и любов

Възможно ли е да съществува любов по договаряне? Нека бъдем честни: понякога има тънка граница между нарушаването на обещанието и прекалено придирчивостта. Искам да кажа, че има огромна разлика между това да имаш стандарти и да преследваш нещо нереалистично. Има обаче някои неща, които не подлежат на обсъждане, за които не трябва дори да мислите за компромис, ако искате добри отношения.

Какви са тези неща, които не подлежат на обсъждане?  Нима любов по договаряне е нещо, което може да приемем като „нормално“, „често срещано“ и „няма повод за притеснение? За мен любовта по договаряне, не е любов. А вие как мислите?

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Ето кои неща във връзката не подлежат на договаряне

Независимост

Това, че си обещал да бъдеш верен на този човек, не означава, че той автоматично получава правото да контролира целия ти живот. Това не означава, че той може да ви откъсне от вашата индивидуалност и да ви отнеме независимостта. Ако искате да накарате романтичната ви връзка да работи, трябва да определите кои нива на свобода са приемливи.

Може ли да има близки приятели от противоположния пол? Притеснява ли ви фактът, че той често излиза с приятелите си, без да включвате вас? Какви са решенията, които вие двамата трябва да вземете като екип и кои можете да вземете сами?

Парите

Ето още едно нещо, което не подлежи на обсъждане, за което трябва да говорите с романтичния си партньор, преди да планирате съвместно бъдеще: финансите. Знам, че това е една от темите, които всички бихме искали да избегнем, но за съжаление парите са огромна част от живота ви.

Не можете да очаквате да имате успешна връзка с някой, който спестява всеки долар, който печели допълнително, ако живеете всеки ден сякаш е последен и не ви пука за финансовата стабилност. Не казвам, че нито един от двата начина на живот е грешен – просто посочвам, че те са различни и ще имате голям проблем в бъдеще.

Религиозни вярвания

Не, това не означава, че вие и вашият партньор трябва да имате едни и същи религиозни вярвания или че изобщо трябва да имате някакви религиозни вярвания. Има обаче проблем дали вашите религиозни убеждения ще повлияят на връзката ви в бъдеще. Ами ако семейството им не одобрява да се срещат с някой от друга религия? Ами ако сте строго религиозен, но този човек не е особено вярващ? Какво ще се случи, ако решите да имате деца? Можете ли да се съгласите да ги отглеждате

Семейство

Вашето семейство е огромна част от живота ви и е естествено да искате да го включите в целите си за бъдещето. И вашият партньор се чувства по същия начин. Точно затова това е едно от важните неща, които не подлежат на обсъждане в една връзка.

Приятели

Същото е и с приятелите. На първо място, има социален аспект в този списък, който не подлежи на обсъждане, и точно затова отношенията между интроверти и екстроверти са толкова предизвикателни.

От една страна, имате някой, който иска да прекарва цялото си свободно време, излизайки с хора. Те обичат да организират партита, неделни барбекюта и да посрещат гости. От друга страна, вие сте интроверт, който презира социалните събирания. Нима сте склонни на компромиси?

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Една на милион: Да отхвърлиш жената, която те обича с цялото си сърце е престъпление

Истината е, че когато мъжът изневерява предава себе си и собствения си избор, а не жената до

Само защото си необвързана не означава, че нещо не е наред с теб

Tagged , , , , , , , , ,
на горе