Лудост: Да се влюбиш в най-добрия си приятел, който не отвръща на чувствата ти

Лудост: Да се влюбиш в най-добрия си приятел, който не отвръща на чувствата ти
Любов и партньорство

Лудост: Да се влюбиш в най-добрия си приятел, който не отвръща на чувствата ти

Добре, значи разбрахте, че изпитвате чувства към най-добрия си приятел. Най-накрая събрахте смелост да признаете пред себе си любовта си. Но най-добрият ви приятел не изпитва същото към вас.

Сега се чувствате неудобно, болезнено и несигурно?

Не се безпокойте. Всяка връзка има своите предизвикателства и елементи на риск, особено най-интимните. Много от нас си падат по най-добрите си приятели. Това е съвсем естествено и няма място нито за срам, нито пък за обвинения, че се е случило.

В никакъв случай не бива да се чувствате така, сякаш е дошъл краят на света. Има няколко начина, по които тази ситуация може да се развие положително за вас.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Съвети какво да направите, когато се влюбите в приятел

Няма място за паника

След като уведомите приятеля си за това, че сте влюбена в него, той вероятно ще е малко шокиран. Животът не е добре написана романтична комедия. И понякога реалността е толкова различна от любовните филми, които и без това са пълна илюзия и боза. След като сте признали чувствата си на най-добрия си приятел, той най-вероятно няма да ти отвърне със същото. Възможно е вече да има чувства към друга жена или никога да не ви е гледал по такъв начин.

Така че, когато най-добрият ви приятел се съпротивлява на подхода ви, той вероятно е доволен от сегашните ви отношения и не е готов да позволи това да се промени. Той не е безразличен към вас, но ви гледа с други очи. Гледа ви като приятел и нищо повече от това. Това наистина ли е нещо ужасно? Разбира се, че не е. Това са чувства и ние не може да обвиняваме някой, че не изпитва същото към нас, което ние изпитваме към него.

Но един съвет ще ви дадем: Не разваляйте приятелството си, заради това. Може би е временно увлечение, може би скоро ще отмине, но приятелството ви е много повече и не заслужава да бъде разрушено, заради несподелени чувства. Помислете добре от какво повече се нуждаете: от него като приятел или от него като партньор?

Контролирайте страстта си

Ако най-добрият ви приятел не ви обича по същият начин, по който вие, вероятно имате много потиснати емоции, които да изразите. Чудесен начин да се справите с това е да превърнете страстта си към най-добрия си приятел в друго занимание. Колкото по-скоро, толкова по-добре.

За момента поддържайте отношенията ви  леко и лесно с най-добрия си приятел. Опитайте се да не изразявате чувствата си отново или да бъдете прекалено настоятелни. Той няма да забрави какво сте му казали, повярвайте ми. Но ако най-добрият ви приятел не се интересува да преследва чувствата ви в този момент, оставете го. Той най-вероятно няма намерения да превръща приятелството ви в нещо повече.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Обичам те, но не искам връзка с теб

Жените обичаме мъже, които остават верни докрай, а изневярата е твърде непонятна за тях

Как да си върнеш бившия – този път завинаги

 

Tagged , , , , , , ,
на горе