5 народни рецепти за лечение на шипове
Здраве и красота

5 народни рецепти за лечение на шипове

Все повече млади хора получават шипове през последните две десетилетия. Всъщност в медицината не съществува подобно понятие. Там те са известни с наименованието “остеофити”.

Наричаме ги шипове заради формата, която придобива костта в процес на тяхното развитие. Те представляват доброкачествени костни разраствания, които на медицински език се означават като остеофити (когато са единични) и екзостози (множество). Те се образуват по повърхността на костите и растат навън. Обикновено се установяват като локализирана, твърда, овална маса, съпроводена или не от болка.Те измъчват хиляди българи със силни и нетърпими болки и по всичко изглежда, че лечение на тези костни образувания по врата , гърба, колената и петите не съществува. Поне такова, по всичко личи, не се предлага от традиционната медицина.

За сметка на това обаче витае мнението, че вековната българска народна медицина предлага методи, изпитани от силата на времето, които ако не излекуват шиповете, то поне с нищо няма да повредят.

Искате да излезете с него? Поканете го

Ако искате да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „Приятели на здравето и качеството на живот“

Тук може да си направите абонамент за здраве:

https://myaquasource.net/distributor/opportunity/GenaShumova

Телефон за връзка: 0882 00 3263

 

 

5 народни рецепти за лечение на шипове

1.Лечение с хрян

шипове
5 народни рецепти за лечение на шипове снимка: pinterest

Сред най-популярните натурални продукти, които спомагат за преодоляване на нетърпимата болка и облекчават цялостното състояние при шипове, е хрянът. Коренът е известен с мощното си затоплящо действие, като нуждите на настоящата рецепта най-добре е да си го набавите в свеж вид.

След като измиете и почистите коренчето хрян, поставете го в машинка за обработване на месо. Еднократно смилане е достатъчно, за да се получи кашичка. Тя се поставя върху парче плат или марля и се налага върху болезненото място. За по-силен загряващ ефект, върху плата може да се придържа и бутилка с топла вода. Самият компрес се задържа първоначално за около 15 минути. След отстраняването на хряна мястото се измива. Процедурата се повтаря редовно, като с всеки следващ път се увеличава продължителността й до достигане на 30 минути.

2.Ябълков оцет, 2 яйца, салицилов спирт.

шипове
5 народни рецепти за лечение на шипове

Започнете с пресните яйца, като ги измиете с вода много хубаво. След това ги поставете в съд, желателно е да е от стъкло. Напълнете съда с ябълковия оцет, като задължително условие е яйцата да са покрити напълно. Приберете съда там където е хладно и тъмно и го извадете чак когато яйцата са омекнали.

Двете яйца трябва да са се стопили в оцета и вие трябва да отстраните само ципите, които не са успели да се разградят. Дотук добре, остана да разбъркате яйцата и оцета и към тази смес да добавите 100 грама салицилов спирт, който можете да си закупите от всяка аптека. Разбърквате и лечебния мехлем, който ще ви избави от вашите шипове е готов. Нанасяте от него всяка вечер на засегнатото място.

Болките ще намалеят значително още след първите 3 процедури, а ако продължите от тях няма да има и следа.

3.Рецепта с кокичета

шипове
5 народни рецепти за лечение на шипове

Залейте 40 кокичета с дръжките с 500 мл силна домашна ракия. Оставете ги да киснат 40 дни на тъмно, след което изхвърлете кокичетата и направете съгреваещ компрес от ракията. Дръжте го на болните места 30 минути. Продължете лечението, докато свърши ракията.

Друг вариант за лечение с кокичета е да залеете 80-100 броя кокичета с дръжките с 1 л ракия. Оставете да престои 40 дни на тъмно, след което прецедете. Масажирайте вашите шипове с ракията – помага и при ревматизъм, артрит и болест на Бехтерев.

4.Джинджифил

шипове
5 народни рецепти за лечение на шипове

Джинджифил помага и приеман вътрешно, и външно. Пийте по 3 чаши джинджифилов чай дневно, приготвен от лъжица настърган корен, сварен за десет минутки в две чаши вода. А с джинджифилово масло може да масажирате болното място. Внимавайте с този компрес има силно загряващо действие. Не го оставяйте повече от четвърт час върху кожата. Той ще ви помогне да се справите с вашите шипове.

5.Ябълков оцет

Ябълковият оцет също е незаменим лек за стопяване на шипове. Правете си компреси, като отгоре поставете найлонова торбичка и пренощувайте така. При шипове на петата действа добре и ежедневното 20-минутно киснене в ябълков оцет. Лечението допълнете и с ежедневен прием 3х1 лъжица от целебната кисела течност. Хора, опитали тази схема на лечение, твърдят, че само за два месеца окончателно са преборили шиповете.

Tagged ,
на горе