ДЖИНДЖИФИЛОВА ТИНКТУРА – НАЙ-МОЩНИЯТ ИМУНОМОДУЛАТОР!

ДЖИНДЖИФИЛОВА ТИНКТУРА - НАЙ-МОЩНИЯТ ИМУНОМОДУЛАТОР!
Добра форма

ДЖИНДЖИФИЛОВА ТИНКТУРА – НАЙ-МОЩНИЯТ ИМУНОМОДУЛАТОР!

Джинджифилът е уникално растение, което се комбинира с много други полезни растения. Днес ще ви разкажем за отличните терапевтични свойства на джинджифиловата тинктура. 

Джинджифиловата тинктура е използвана в медицинските практики на Югоизточна Азия от много векове, а наскоро получила широко признание от съвременната научна медицина.

Сега джинджифилът е най-ефективното лекарство и след един месец употреба в диетата може да се наблюдава ефективна промяна в здравословното състояние, защото притежава много мощни антиоксидантни свойства.

Химичният и витаминен състав на джинджифила е витамините: А, В1, В2, С, аминокиселини, етерични масла, борнеол, гингерол, феландрин, камфин, цинк, калий, фосфор, магнезий.

Етеричните масла съставляват приблизително 2-3% от общия обем в химическия състав на джинджифила. Благодарение на това количество хранителни вещества и минерали, мощните антиоксидантни свойства, които повишават имунитета, значително повишават ефективността на джинджифила.

Как да си приготвите тинктура с водка?

Вземете корен от джинджифил, измийте и отстранете обвивката. Нарежете го на тънко, поставете го в чист стъклен съд и напълнете с водка (в съотношение около 1 литър на 400 гр. продукт). Водката трябва да облее джинджифила. Затворете плътно съда и поставете на тъмно, но топло място за 2 седмици.

За да се запари добре течността, съдът трябва периодично, да се разклащат енергично. След 14 дни филтрирайте продукта и смесете с мед и лимонов сок. Консумирайте по 1 ч.л. сутрин и преди обяд.

Тинктура с гореща вода.

За да си приготвите тази тинктура, трябва да смелите 100 гр. корени от джинджифил и да залеете с един литър вряща вода. След това оставете за 20 минути. Можете да я приемате под формата на чай с добавка лимон, мед, канела или кардамон. Тази тинктура може да се използва, както от деца, така и от възрастни, като дозировката може да бъде 150-200 мл. наведнъж.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ!!!

Да не се употребява от бременни жени, кърмачки, хора с диагноза улцерозен колит, холелитиаза, стомашни язви!

Алкохолните тинктури могат да се съхраняват дълго време, например до една година. Тинктурата от джинджифил е ефективен концентрат от това лечебно растение, запазвайки напълно лечебните му свойства. Удобството е съвсем очевидно, тъй като за постигане на ефект е достатъчно да приемате една чаена лъжичка, вместо няколко чаши джинджифилови чайове и отвари.

По правило дозировката на тинктурата от джинджифил е една чаена лъжичка сутрин и вечер един час преди хранене.

Като цяло, дозировката на употребата на тинктура от джинджифил трябва да бъде съгласувана с Вашия лекар. В зависимост от диагнозата и състоянието на пациента, дозата на употребата на тинктура от джинджифил може да се увеличи или намали.

Животът на съвременния човек е пълен с много негативни фактори, които влияят неблагоприятно върху състоянието на човешкото здраве, като ежедневен стрес, нездравословно хранене, заседнал начин на живот и лоши условия на околната среда. Съвсем разбираемо е, че много хора искат да се борят с тези фактори, за да запазят здравето си и да удължат младостта.

Един от важните компоненти на правилното хранене е тинктурата от джинджифил с чесън.

По съдържание на хранителни вещества и витамини тинктурата от джинджифил и чесън е безупречен лидер. Минералите, витамините и аминокиселините, съдържащи се в тинктурата, помагат за укрепване на имунната система, прочистване на тялото от токсини, стабилизиране на храносмилателните органи, стабилизиране на кръвното налягане, подобряване на общото състояние на организма.

Джинджифилова тинктура с чесън.

За да направите това, е необходимо да подготвите съставките – джинджифил и чесън в количество от 250 грама от всеки компонент, които предварително са измити и почистени. Минете ги през блендера. След това разбъркайте добре сместа от джинджифил и чесън и налейте един литър висококачествена водка 40º. Оставете на тъмно и сухо място в продължение на един месец, след което е необходимо да прецедите тинктурата и да я използвате за терапевтични и профилактични цели.

Лечебните свойства на тинктурата от джинджифил имат благоприятен ефект върху метаболитните процеси в организма, кръвообращението, нормализират количеството холестерол в кръвта и стабилизират теглото.

Ефективното аналгетично свойство на тинктурата от джинджифил помага за облекчаване на главоболие, мускулна болка и стабилизира кръвното налягане.

Редовната употреба на тинктура от джинджифил допринася за нормалното функциониране на храносмилателната система, подобрява функцията на черния дроб.

Широко използвана при лечение и профилактика на бронхиална астма, заболявания на горните дихателни пътища. По време на периода на обостряне на сезонни настинки, употребата на тинктура от джинджифил ви позволява да укрепите имунната система на организма.

В древният език санскрит „джинджифил“ се превежда като „универсално лекарство“ и това е напълно оправдано, тъй като се използва в много области. Полезните свойства на тинктурата от джинджифил се използват и при лечението на нервни заболявания, психоемоционални заболявания, както и за подобряване на цялостното състояние на психичното здраве.

 

Tagged , , , , , , , , , ,
на горе