Лесен начин за възстановяване на душевното равновесие

Лесен начин за възстановяване на душевното равновесие
Психология

Лесен начин за възстановяване на душевното равновесие

Лесен начин за възстановяване на душевното равновесие – съветът на психолога: Какво да направите, ако вътрешното ви спокойствие е разклатено. Много лесно се губи душевното равновесие. Някой е казал или направил неприятно нещо, случило се е нещо лошо, въвлечени сте в конфликт или спор, написан е обиден коментар към вас… Изглежда, че това не е нищо. Но душевното ви равновесие е разклатено. И се чувствате раздразнени, разочаровани, изтощени…

Душата ти ме повика

Разгледайте характера само по цвета на очите. Точни описания!

infomax-logo-50-15-HW  Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

infomax-logo-50-15-HW Посланието на Седмицата на висшата мода в Париж-по-малко дързост, повече класика

Разберете този лесен начин за възстановяване на душевното равновесие.

Спокойствието е много деликатно и крехко нещо.

Малък тласък отвън е достатъчен, за да го счупи. И тогава, след една беда, ще започнат други; здравето може да пострада. Особено, ако проблемът е бил неочакван, като удар отзад. Като тласък, от който сте загубили равновесие и сте започнали да падате.

Такъв тласък е особено опасен, ако сте естествено склонни да „засядате“ в лошото и да преживявате случилото се дълго време. Ако преживяванията продължават повече от три часа, това е нездравословно. Жертвите на корабокрушения и злополуки често умират през първите три часа. Не от наранявания и рани; те остават непокътнати. Умират от последствията на стреса, от факта, че са загубили душевното си равновесие.

Разбира се, че няма да умрете; но можете бързо да възстановите спокойствието след конфликт или неприятности. Маймуните след битка и кавга веднага търсят кого да прегърнат. Те търсят обект за любов и нежност – и го правят правилно.

По време на битка в тялото навлизат вредни, разрушителни хормони.

Те трябва да бъдат „отплатени“ с добри хормони. Хормоните на щастието и любовта. А тези полезни вещества се произвеждат от нежни докосвания, от приятно общуване с близки хора, от добри отношения и приятни контакти.

Не е нужно да прегръщате някого. Но можете веднага да направите нещо добро за другите.

Нахранете куче или котка, поръсете трохи за птиците, дайте на приятел „харесвания“ на страницата му, кажете хубави думи на колега или роднина, или дори съсед. Направете на някого малък подарък. Може би голям! Като цяло, за да влезете в добра комуникация със своите хора, това е, което трябва да направите възможно най-скоро. И тялото веднага ще произведе спасителни „добри“ хормони. Така е създадено.

Спокойствието ще се върне. Балансът ще бъде точен.

И последствията от шока ще бъдат унищожени, ще изчезнат. Няма да навреди на здравето ви. Няма да паднете! Освен това ще забравите за неприятния инцидент много по-бързо. Ще избледнее в паметта ви, няма да се превърне в болезнен спомен.

Така че в рамките на три часа е необходимо да възстановите спокойствието си. Не с оплаквания и приказки за случилото се, а по този начин – като „правите добро“. Добрите думи и дела могат напълно да неутрализират последствията от неприятностите. Поддържайте здравето и силата си с тази проста техника за душевно равновесие.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе