9 съвета, които ще ти помогнат да решиш към кого да се обърнеш за съвет за развод  

9 съвета, които ще ти помогнат да решиш към кого да се обърнеш за съвет за развод  
Психология

9 съвета, които ще ти помогнат да решиш към кого да се обърнеш за съвет за развод  

 

Разводът е най-неприятният начин да поставиш край на вашите отношения. Но и най-разумният. Само че, когато си в такъв момент, ти си по-уязвима от всякога. И започваш да приемаш съвети от всеки. Но не забравяй, че някои хора не ти мислят доброто. Запази спокойствие, не се поддавай на емоциите ти. Мисли логично и потърси правилните хора за помощ. И помни, че и целият свят да е до теб, тази битка е само и единствено твоя.

Представяме ти съвети, които ще ти помогнат да решиш към кого да се обърнеш, за да вземеш правилното решение.

 

Какъв е техния мотив?

Внимавай какви идеи ти дава съветника. Понякога бившият желае отмъщение, а точно в момент ти нямаш нужда от излишно напрежение. В тези случаи процедурата около развода се забавя, а защо да не приключи бързо, мирно и тихо? Запитай се съветниците ти мислят ли за това, което е най-добре за теб.

Не всеки е добронамерен

Може да допуснеш голяма грешка, когато искаш съвети от хора, които не държат на теб и не са добронамерени. Има твърде голяма вероятност и това да са част от приятелите ти, на които имаш огромно доверие. Помни, че повечето хора се интересуват от клюките и драмата и не ги е грижа какво преживяваш в този момент.

Без съдене

Най-добрият съвет идва от хора, които не се опитват да съдят нито теб, нито съпругът ти. Когато сте пред развод с него, всичко което си правили за брака ви изглежда като грешка. Но не е така. Моментът е такъв, просто в момента гледаш през тъмните си очила.

Без пристрастие

Преди да се обърнеш към някого за съвет, помисли рационално. Избери този човек, който е напълно безпристрастен към двете страни – твоята и тази на съпруга ти. По този начин вероятността да получиш рационален съвет е много по-голяма, отколкото ако попиташ някоя негова близка приятелка, например. Много хора биха се намесили, за да задоволят собственото любопитство или да ви съдят.

Избери тези, които не е нужно да молиш за помощ

Най-добрият съвет за развод обикновено идва от хората, които искат да бъдат до теб във всяка една крачка от този труден и болезнен период. Тези, на които няма да ти се наложи да ги молиш за помощ, защото те самите ще знаят, че ти имаш нужда от такава. Зареди се с търпение и изслушай внимателно техните съвети.

Няма правилен начин

Най-правилните съвети идват от тези, които ще те изслушат внимателно до последната дума, която казваш. И ще разберат какво чувстваш, колкото и объркана да си в момента. Ще те оставят да помислиш и ти самата да осъзнаеш какво искаш. Не настояват да следваш техните съвети и те оставят да допускаш грешки. Защото само така ти наистина ще осъзнаеш какво е най-добре за теб.

Твоите стресови точки

Хората, които познават добре стресовите ти точки са тези, от които ще чуеш най-правилните съвети. Това най-често са семейството ти и приятелите ти. И тъй като много добре знаят какво може да те стресира, те знаят кога е най-подходящия момент да ти окажат подкрепа и кога да те накарат да се замислиш.

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе