Там, където има любов – има и ревност. И никой мъж не може да скрие това

Там, където има любов – има и ревност. И никой мъж не може да скрие това
Любов и партньорство

Там, където има любов – има и ревност. И никой мъж не може да скрие това

Винаги си се чудила ревнува ли те той? Никога не ти е правил сцени на ревност и това те кара да си мислиш, че той наистина не чувства такава. Но ревността произлиза от любовта. И там, където има любов – има и ревност. Не говорим за болестните състояния като обсебване и т.н. А за нормално чувство на ревност, което от време на време се появява при двойките.

Ето признаците, които показват, че той те ревнува, но се опитва да го скрие

 

 Той е доволен, когато нещата не се получават с други момчета

Ако се чудиш дали твоят приятел е влюбен в теб, много лесно може да познаеш.  Ако той изглежда доста доволен, когато любовният ти живот е в разруха, това е силен знак, че те ревнува. Разбира се, той не е глупав и няма да покаже радостта си от неуспеха в любовния ти живот. Но ако съчувствието му изглежда малко пресилено или принудено, тогава има вероятност той да бъде тайно щастлив за това

Той може да ти предложи рамо, на което да поплачеш или да стане много по-внимателен от обикновено. Разбира се, може просто да се опитва да бъде добър приятел – но отново може да има скрити мотиви.

 Той прави прибързани заключения

А никой не харесва прибързаните заключения. И често дори те обиждат силно нежния пол. Когато сме ревниви, сме склонни да действаме малко параноично. Привидно невинните взаимодействия може да му се сторят подозрителни.Той внимава с всичко, което казваш и правиш, както и прави свои собствени изключително погрешни заключения от това.

Тъй като в съзнанието му всичко е възприемана „заплаха“ за него, това може да означава, че той също реагира прекалено на много маловажни или тривиални неща.

Той е раздразнен, ако не отговориш веднага

Да се ядоса ако не му отговориш веднага, след като ти е писал, е един от онези ясни признаци, че той определено те ревнува. Това означава, че ако не му отговориш в рамките на времето, което той намира за приемливо, той може да се ядоса и подразни.

Ако той ревнува, може също да забележиш, че ти изпраща безброй съобщения през целия ден, питайки какво правиш, сякаш те проверява. Да, може и да ти изглежда странно, но когато човек се влюби, губи разсъдъка си.

Той се държи така, сякаш не ти вярва

Когато се чувстваме доверчиви към някого, обикновено приемаме това, което ни казват и го приемаме за истина без да имаме някакви съмнения. Той може да не каже изрично, че мисли, че лъжеш, но би могъл едва доловимо да го намекне с начина, по който се държи.

Когато той попита дали някое момче е флиртувало с теб, вместо да се откаже веднага след като му отговориш с „не“, той може да зададе последващи въпроси, които изглежда подсказват, че сякаш крие нещо.

Независимо дали го прави по игрив начин или не, той се съмнява в това, което му казваш и никога не го приема за истина. Може да се почувстваш много разочарована от неговото поведение. Ревността му може да се чувства така, сякаш поставя под въпрос твоята почтеност и искреност.

Той задава много въпроси

Непрестанните въпроси, които се ровят в личния ти живот, са знак за ревност. Той може да зададе толкова много въпроси, че да се чувстваш по-скоро като на интервю, отколкото да водите разговор.

Той може да започне да търси информация, като пита за други мъже в живота ти. Ако не сте заедно, той може да зададе твърде много въпроси за личния ти живот. Поведението му подсказва, че той се вживява като детектив и се опитва да разбере дали има други момчета, които са му конкуренция за твоето сърце.

Той те проверява

Независимо дали си навън с приятелка на обяд, на вечеря без него или дори на работа – той винаги те проверява, когато не сте заедно. Да имаш внимателен партньор може да бъде сладко до известна степен. Но прекомерната проверка, всъщност се превръща в обсебване. Вместо знак на обич, това е знак на недоверие. Той иска да знае какво точно правиш, когато той не е там.

Умът му може да разиграва най-лошите сценарии, които го карат да почувства нуждата да те провери. Ако той винаги иска да знае къде си и с кого си, това е фина форма на контрол, която предполага, че се чувства ревнив. Но внимавай, мила. Подобно поведение много лесно би се превърнало в обсебващо.

Той е малко нуждаещ се

Когато се чувстваме уязвими, всички реагираме по различни начини. Докато някои от нас се ядосват, други ще попаднат от другата страна на спектъра и ще се държат по-различно. Нуждата и привързаността са признаци на несигурност.

Според терапевта по двойки Джули Ноуланд, нуждата е набор от поведения, които се съсредоточават около вярата: „Не мога да видя стойността си и имам нужда от теб, за да ме накараш да се чувствам по-добре“. Страхът да не те изгуби го кара да прекалява в опитите си да те държи близо. Той може да се извини, за да те види и да се отбие или може би ще започне да ти звъни през целия ден. Това са признаци, че той може да ревнува и иска да си близо до него.

Той се преструва, че не му пука

Един мъж до последно може да прикрива ревността си, за да запази своята гордост. Но понякога дори и най-търпеливият мъж не успява да се справи с това.  Независимо дали твърди, че не му пука или се опитва да се отдръпне, дискомфортът и раздразнението ще се проявяват чрез езика на тялото.

Tagged , , , , , , , ,
на горе