Как да се справим с косопада
Здраве и красота

Край на косопада

Косопада – окапването на косата е голяма болка не само за мъжете, но и за дамите. Според лекарите причините за олисяването  са различни – хормонални смущения, себорея, лоша хигиена, наследственост, упорит пърхот, кожни или вътрешни заболявания.

Не бива да се отчайвате, щом забележите повече косми на четката или оредяване на скалпа. Пробвайте 4 изпитани билкови рецепти, които гарантирано спират процеса и дори връщат изгубената коса. За да дочакате ефекта на народната медицина, трябва да сте упоритии търпеливи. В борбата с косопада най-ефективни са билките, които подхранват космената луковица, усилват кръвоснабдяването на кожата на главата, лекуват пърхота и стимулират растежа на нови косми.

3 домашни, бабини, маски за растеж на косата

Съвети, които ще ти помогнат да поддържаш косата си здрава и красива

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

Ето 4 изпитани рецепти за косопада

БЯЛ РАВНЕЦ

Сварете за 10 минути 50 г. счукана в хаванче суха билка (и цветове, и стръкове) в половин литър вода. С прецедената отвара всеки ден в продължение на 20 дни масажирайте корените на косата.

БРЪШЛЯН

Сварете за 10 минути 1 с.л. листа от бръшлян в половин литър вода. Оставете течността да се охлади, прецедете я и овлажнявайте с нея корените на косата 1 път дневно в продължение на месец.

РЕПЕЙ

Накиснете ситно нарязани корени от растението в зехтин при съотношение 1 част корени към 9 части зехтин за 24 часа. Изстискайте хубаво корените и със сока намажете окосмената кожа на главата. Увийте косата с найлон, после – с хавлиена кърпа, и след двучасов престой я измийте само с вода. Не използвайте шампоан. Процедурата се прилага 3 пъти седмично, за да има ефект.

БЯЛА БРЕЗА

Запарете 1 с.л. счукани листа в 300 мл. вряла вода. Оставете листата да киснат 2 часа в същата вода. Прецедете течността и намажете корените на косата  с нея. Процедурата се прави след всяко измиване на косата!

infomax-logo-50-15-HW Емануела „мръдна“: Всяко едно 18-годишно момиче иска за абитуриентския бал от родителите да й подарят цици от силикон

infomax-logo-50-15-HW  Диляна Попова и Славена Вътова едва не попаднаха в челюстите на акули на Малдивите

 

Tagged , ,
на горе