Липсата на уважение води до раздялата и тъжния край на връзката

Липсата на уважение води до раздялата и тъжния край на връзката
Любов и партньорство

Липсата на уважение води до раздялата и тъжния край на връзката

Срещаш го. Влюбваш се в него. Имате връзка. Всичко върви по мед и масло отначало. Не бързай да се радваш – всяко начало е красиво. Важен е краят. Не, не! Важна е развръзката. Отношенията ви между началото и края. Всички онези чувства, емоции и моменти, които преживявате по средата. Защото началото е хубаво, вълнението е приятно, но от значение има дали отношенията ви ще се запазят и след това. Ще оставите ли любовта да си отиде неусетно от вас? И ще настъпи ли този тъжен край?

Любовта свършва там, където започва неуважението. Скандалите и конфликтите, които в началото ви се струват незначителни ако не ги преодолеете, те се превръщат в част от ежедневието ви. И връзката ви се превръща в токсична.

Ето кога е време да напуснеш връзката, която ти носи само тъга и проблеми.

 

Спорове и скандали

Съвсем нормално е понякога да имате различия с твоя партньор. Не е нужно за всяко едно нещо да споделяте еднакво мнение. Това обаче не е причина да се карате. Ако скандалите и споровете все повече зачестяват, това няма да доведе до нищо хубаво във вашите отношения. В една връзка спокойствието трябва да бъде на първо място.

Ако постоянно се притесняваш, че с него за пореден път ще се скарате, когато се прибереш от работа, тогава какъв е смисълът да бъдеш в такава връзка? Нуждаете се от откровен разговор, който ще ви помогне да изгладите отношенията ви. Но ако това не се случва, въпреки усилията, които полагате е най-добре да се разделите.

Повече негативни моменти

Тогава, когато негативните емоции във вашата връзка са много повече от положителните. Ако с твоя партньор имаш повече лоши спомени, отколкото хубави – наистина ли си щастлива? Сега е моментът да си зададеш този въпрос. Ти щастлива ли си във връзката, в която се намираш в момента? Щастлива ли си с него? Защото това е смисълът на любовта. Да бъдеш щастлив. А не да се чувстваш постоянно тъжна, объркана и т.н.

С мъжа трябва да ти бъде хубаво, нали знаеш. Той трябва да те кара да сияеш от щастие и да се чувстваш като истинска жена с него. А не като пациентка на психиатрична клиника.

Мисията невъзможна

Въпреки токсичната връзка, в която се намираш, ти не искаш да си тръгваш от своя партньор, защото го обичаш. Както и той теб. Но ако и двамата сте направили всичко по силите си, за да успеете да спасите тази връзка, а не ви се е получило, няма какво повече да се направи. Понякога, дори и да се обичат двама души, пътищата им се разделят в определен момент. Любовта сама по себе си не е достатъчно условие, за да бъдете щастливи и връзката ви е да е успешна.

Просто е време да си кажете, че сте направили каквото е нужно, но просто не ви се получава. Може би, когато сте разделени ще имате по-голям шанс да откриете щастието с правилните партньори. Но докато и двамата се наказвате да бъдете в подобни токсични отношения, този кошмар няма да приключи. Всичко е във вашите ръце.

Липса на компромиси

За да бъде успешна една връзка, в нея задължително трябва да присъстват уважението, компромисите и споделянето. Не съществува проблем, който да не може да бъде решен, независимо дали е голям или малък. Но ако искате наистина и двамата да бъдете щастливи и да продължите да сте заедно, трябва да сте готови на много компромиси. Когато те липсват – връзката ви започва бавно да се разпада. И задължително условие е компромисите да бъдат двустранни. Защото ако само единият е готов на тях – отново няма да имате спокойни и здрави отношения. Така че, когато не се чувстваш готова да правиш компромиси, заради него – може би е най-добре да се разделите.

Липса на уважение

Липсата на уважение е опустошителна дори и за любовта. Когато не уважаваш своя партньор, невъзможно е да имаш с него щастлива и спокойна връзка. Ако наистина държиш на него, ти ще го приемаш такъв какъв е. Ще уважаваш неговия начин на мислене, неговия стил, мнение и т.н. Ще зачиташ неговата дума и винаги ще се съобразяваш с това. В противен случай, липсата на уважение много лесно си проличава. И разбира се отново не води до нищо добро във вашите отношения. А и защо е нужно да бъдеш с човек, който не те уважава и цени?

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , ,
на горе