12 въпроса, които да си зададете, преди да сложите край на връзката си

12 въпроса, които да си зададете преди да сложите край на връзката си
Любов и партньорство

12 въпроса, които да си зададете, преди да сложите край на връзката си

Да сложите край на една връзка е много труден и болезнен ход. Трябва да вземете решение, което ще нарани партньора ви, ако той още ви обича. Със сигурност това ще доведе до неприятни емоции и трябва да бъдете готови за последствията. В повечето случаи връщане назад след едно такова решение няма и трябва да сте напълно сигурни в него, за да не съжалявате след това. Когато този момент настъпи, трябва да си отговорите на няколко много важни въпроса, за да се уверите, че не действате емоционално и сте сигурни в решението си. Ето и кои са те?

 

Все още ли го обичате?

 

Любовта не е просто чувство. Това е безкористен и безусловен ангажимент да бъдете там за другия през възходи и падения и то с радост. Затова се запитайте дали все още сте готови да се примирите с недостатъците на партньора си  или вече не можете да го понасяте.

 

Той обича ли ви все още?

 

Едностранната любов, както я наричат, в крайна сметка ще потъне, тъй като не е балансирана. Може да сте сигурни в ангажимента си към партньора си, но какво ще кажете за него? Ако сте забелязали, че той не се интересува от вас по същия начин, когато връзката ви е била нова, това вероятно е знак, че трябва да се освободите от нея. Бъдете смели да потърсите отговор на този въпрос и го задайте директно на човека до вас, ако имате съмнения.

 

Отразява ли вашата връзка положителен ефект върху живота ви?

 

 

Връзката в дългосрочен план е ангажимент за цял живот. Състоянието й в момента е бегъл поглед към живота ви няколко години по-нататък. Ако вашите различия причиняват постоянни разногласия сега, те могат да доведат до нещо по-лошо в бъдеще. Освен това, ако връзката ви показва най-лошото във вас, вместо да ви вдъхновява да бъдете най-добрите, тогава вероятно не си струва да се запазва.

 

Все още ли сте щастливи?

 

 

Предполага се, че сте щастливи и развълнувани да бъдете с партньора си и да прекарвате време заедно. Когато всичко, за което се сетите, е да измислите оправдания, за да прекарате повече време далеч от този човек, това може да е знак да се разделите.

 

 

Вашето семейство подкрепя ли връзката ви?

 

Нашите семейства заемат специално място в сърцата ни и често техните мнения имат значение и от своя страна влияят върху начина ни на живот. Когато негативните коментари към половинката ви непрекъснато се изричат от хората, на които държите, може да се стигне до момент, в който трябва да изберете дали да следвате сърцето или семейството си. Ако и той, и близките ви държат на вас, няма да ви накарат да избирате, но може отрицателното им мнение за него да не е без причина. Замислете се каква е тя.

 

 

Какво е отношението на приятелите ви към вашата връзка?

 

 

Трябва ли приятелите ви наистина да имат мнение във връзката ви? Да, стига да са истински. Подобно на вашето семейство, те вече са част от живота ви, още преди да дойде вашият партньор. Често те ви познават по-добре от него. Влюбването в някого може да замъгли вашите преценки, така че вие ставаме слепи за негативната страна на човека до вас. Ако приятелите ви са против половинката ви от самото начало, вероятно те виждат нещо, което не можете. Тук съветът е същия – опитайте се да разберете от какво е породено тяхното негативно отношение.

 

 

Готови ли сте за ангажимент?

 

Ангажираността в една връзка не е „обичам те, ако“ или „обичам те, защото“. Ангажиментът е „обичам те, въпреки“ твоите недостатъци, несъвършенства, слабости, провали и негативни нагласи. Приемете този човек такъв, какъвто е, и се придържайте към него, независимо от всичко. Така че, ако се съмнявате дали можете да застанете на страната на партньора, тогава вероятно не сте готови да се ангажирате с връзката.

 

 

Защо искате да се разделите?

 

Това е един от най-съществените въпроси. Връзката ви не е ли това, което очаквахте? Или тя вече не е това, което беше? Спряхте ли да го обичате или мислите, че партньорът ви вече изпитва същото? Оценете причините, поради които сте стигнали до този момент. Ако причината за това объркване е дребна, тогава прекратяването на връзката ви ще бъде грешка на по-късен етап. Трябва да имате тежка основа за решението си.

 

 

Каква беше повратната точка?

 

Трябва да помислите за нещото или действието, предизвикало тази дилема у вас. Вероятно е имало промени в начина, по който се отнасяте един към друг през последните месеци или години от връзката ви – но кой е този основен фактор, който ви кара да си тръгнете? Може би това е просто изблик на гняв или просто преминавате през хормонална промяна. Изчакайте, докато емоциите ви се успокоят, за да можете да мислите ясно.

 

Каква беше причината да започнете връзката?

 

Момичета, какво ви накара да кажете „да, искам да съм с него“? Вероятно всичко, от което се нуждаете в момента, е да си припомните защо сте искали да сте заедно на първо място. Може би просто трябва да си спомните колко много сте се обичали.

 

 

Готови ли сте да оставите човека до вас да си тръгне?

 

Раздялата с партньора ви, когато не сте сигурни, че е това, което наистина искате, е като да хвърлите диамантен пръстен във въздуха и тогава се опитвате да го хванете. Ами ако след всичките тежки думи и болка, които причинихте, осъзнаете, че не можете да живеете без партньора ви? Сигурни ли сте, че той ще ви приеме обратно след това и ще ви прости? Не можете да си играете с чувствата на човека до вас, защото дори и да ви обича, в даден момент може да му писне от вашата нерешителност и промяна на мнението.

 

Виждате ли се заедно в бъдеще?

 

Ако от самото начало не можете да си представите, че остарявате заедно с настоящия ви партньор, тогава може би никога не сте го обичали истински. Да бъдете във връзка означава, че се смятате подходящи един за друг и смятате, че любовта ви ще продължи за цял живот. Да, понякога не се получава, но трябва да се стремите към това. Без визията да създадете семейство и да посегнете към мечтите си заедно връзката ви няма да има бъдеще.

Каквото и решение да вземете, първо го обмислете добре, за да не съжалявате по-късно. В крайна сметка отговорът се крие в самите вас.

Tagged , , , , , , , , , ,
на горе