Предизвикателството да бъдеш трето колело
Любов и партньорство

Предизвикателството да бъдеш трето колело

Често ли ви се случва да излизате навън с най-добрата си приятелка и нейния любим и в крайна сметка да се оказва, че сте третото колело – човекът, който на практика се оказва излишен? Макар винаги да ви казват, че това няма да се случи, в крайна сметка се оказва точно така. Може би сте усвоили изкуството да бъдете трето колело, но понякога наистина може да бъде трудно. Ето някои от предизвикателствата, пред които хората в тази роля често са изправени:

Започвате да се разочаровате от най-добрия си приятел, защото прекарва времето си само с партньора си.  Ако сте свикнали да бъдете неразделни с дружката ви, трябва да знаете, че излизането вече никога няма да бъде същото. Усещането е, че най-добрият ви приятел е откраднат от вас, въпреки че го продължавате да го обичате толкова много и да се радвате за нея. Следователно, трябва да го подкрепите и просто да приемете новата роля, в която сте. Ако тя наистина държи на вас, ще се постарае да направи така, че да се чувствате добре и да не ви пренебрегва.

Винаги трябва да сте тази, която да се съобразява с двойката. Имат ли двамата планове да отидат на почивка през уикенда или просто да излязат на среща, за да гледат филм? Вие сте този, който трябва да се приспособи към това. Няма ли близки три свободни места в киното? Не е проблем! Просто трябва да седнете отделно, да ядете пуканките и да се кикотите сами като луд, щастлив и независим човек. Не е толкова страшно.

Постоянно ще получавате непоискани съвети за любовния си живот. Очевидно те се смятат за експертите, що се отнася до връзките, тъй като вие все още сте необвързани, затова трябва да свикнете, че често ще получавате съвети от тях. Колкото и досадно да изглежда, вероятно те го правят с добри чувства. Просто трябва да продължите да кимате с глава, докато се надявате, че по-бързо ще успеете да смените темата.

Те ще ви уреждат срещи. А ако съветите са ви притеснили, трябва да бъдете готови, че приятелите ви ще преминат и на следващо ниво в опитите си да ви намерят партньор и може дори да ви уредят среща с някого. Причината , че те не искат да бъдете самотни и  ще се опитат да променят това. Особено ако не сте подготвени, нещата могат да станат много неудобни.

Трябва да ги убеждавате, че се чувствате добре и сами. Не е задължително да имате половинка, за да сте щастливи. В даден момент ще ви писне да слушате утешителните думи на приятелката си и нейния любим за това, че още нямате човек до себе си.  Не е изключено и да ви се налага да ги убеждавате, че се справяте добре и така, което също може да стане досадно и дразнещо рано или късно. Понякога дори вие самите може да загубите увереност и да се почувствате самотни, но винаги трябва да гледате от положителната страна.

Можете да почувствате ревност. Да, може би в момента се наслаждавате на самотния си живот, но понякога няма как да не почувствате малко ревност, когато приятелите ви станат прекалено близки един към друг и вероятно и вие бихте искали да имате някого, с когото да се гушкате. Не се терзайте къде е вашият принц на бял кон. Хубавите неща стават, когато най-малко очаквате.

Може случайно да седнете по средата и те откажат да сменят местата си с вас. Били ли сте някога в ситуация, в която да седнете по средата между двамата? Чувства се задушаващо и искате да смените се смените с някой от тях, за да са един до друг, но те са твърде мили и внимателни, че отказват го направят. Но сериозно, това не ви помага.

Нямате с кого да споделите сметката. Досадно е всеки път, когато излизате заедно, да трябва да обясните на сервитьора, че плащате сметката си отделно, защото все пак приятелите ви не са длъжни всеки път да ви черпят.

Винаги трябва да вървите отпред или зад тях. Защо тротоарите изглеждат са толкова малки? Изглежда, че повечето от тях са направени само за двама души. Така че трябва да сте като тяхното малко кученце, което върви пред тях или като преследвач, който не ги изпуска от поглед. Нито едното не е приятно.

Можете да станете свидетели на много публични прояви на привързаност. Трето колело знае това твърде добре. Виждате ги как започват да се целуват и се правите, че не се чувствате неудобно, макар дълбоко в себе си вече да се свивате и да се молите те просто да спрат. Когато те станат прекалено обсебени да си показват привързаността един към друг, ще разберете колко неженени сте всъщност.

Правите им снимки, но не знаете кога да се присъедините. Неусетно ставате техен официален фотограф и дори се чувствате замаяни, като виждате сладките им снимки заедно. Единственият ви проблем е, че не знаете кога да се присъедините, за да не развалите момента им. Поне ще имате достатъчно единични снимки.

Ставате пето, седмо или дори девето колело. Понякога да бъдете третото колело не е достатъчно. Когато излезете и се мотаете с повече приятели, които са обвързани, ще станете петото, седмото или дори деветото колело, но не се притеснявайте, няма да бъдете така завинаги.

Обвинявате себе си, че не сте казали „не“. Вероятно в 99% от времето си съжалявате, че сте излезли с приятелката си и нейния любим, а не сте ги оставили само двамата. Тогава си обещавате, че повече няма го правите, но дали някога ще се научите да казвате „не“? Понякога може да ви се струва малко неудобно, но всъщност се забавлявате да излизате с тях.

Ако и вие сте трето колело, сигурно сте се разпознали, докато сте чели тази статия. Знайте обаче, че да бъдеш трето колело невинаги е недостатък. Всъщност това има много предимства. Можете да видите кои са нуждите и недостатъците на една връзка и ще може да го пренесете при вас, когато в даден момент имате собствен партньор. Засега просто се наслаждавайте на живота си като необвързани и не се тревожете излишно – всяко нещо идва с времето си. Просто се оставете по течението и всичко ще се нареди.

Tagged , , , , ,
на горе