Комуникацията е ключът към успешната и здрава връзка
Любов и партньорство

Комуникацията е ключът към успешната и здрава връзка

За да е успешна и пълноценна една връзка е нужно много повече от любов в нея. Любовта може би е най-важното, но не е единствено условие за щастие. Тя трябва да бъде придружена от подкрепата, разбирателството, уважението. И разбира се това, което поддържа връзката здрава, както и премахва всички проблеми и препятствия, които срещат двамата влюбени е комуникацията.

Няма по-силно оръжие от откровената комуникацията, в която и двамата партньори без притеснение могат да споделят всичко, което ги притеснява, както и какво не харесват един в друг. Ако има тази комуникацията, връзката между двамата ще става все по-силна и неразрушима.

Какво да направите, когато няма за какво да говорите помежду си

Комуникацията е двупосочна

Ако се чудите какво да правите, когато вие и партньорът ви нямате за какво да говорите, имайте предвид, че комуникацията е двупосочна улица. Ако партньорът ви има желание да говори, но вие не го правите, това няма как да се случи. И обратно. Дългото мълчание в отношенията не винаги е взаимно.

Ето защо първата стъпка, ако няма за какво да говорите, е да разберете кой от двама ви мълчи повече и кой е този, който винаги започва разговора. Тук не става дума за вина, но е важно да се установи къде възниква пропастта в комуникацията, за да започнете да работете върху нея.

Подправете го малко

Лесно е да попаднете в позната рутина в дългосрочни връзки. Независимо дали живеете заедно или не, имате познат ритъм и стил на разговор. Обсъждате едни и същи теми отново и отново. Задавате едни и същи въпроси. Давате едни и същи отговори. Понякога причината за прекъсване на комуникацията е, че и двамата не знаете какво повече да кажете.

Това е особено вероятно, ако сте говорили 24/7 в първите дни на опознаване за всичко. Но знайте, че винаги има какво да кажеш на партньора си. Просто му разкажете как е минал денят ви, какво ви се върти в главата и не забравяйте да се интересувате от чувствата и емоционалното състояние на вашата половинка.

Освен, че поддържате комуникацията жива, така и разбирате за неговото емоционално състояние, което е много важно за вашата връзка.

5 прости, но възхитително ефективни начина да възбудите мъжа

Потърсете професионална помощ

В България да потърсиш професионална помощ все още се смята за тема табу, но истината е, че няма нищо срамно или нередно в това да си признаеш, че се нуждаеш от такава. Още повече, когато става въпрос за връзка, която искаш да спасиш от провал.

Често между двойките застават неразрешими и непосилни за тях проблеми, но както се казва, за всеки проблем си има решение. И ако не може да разберете сами какъв е той, може би някой друг ще ви подскаже къде трябва да вникнете по-дълбоко, за да го намерите.

Изненадващи черти на жените, които влудяват мъжете 

Говорете за нещата, които харесвате

Едно от нещата, които понякога могат да подновят разговорите, е да говорите за телевизионни предавания и филми, които харесвате.

Ако личният ви живот и кариера не могат да създадат нужната комуникация, вероятно има някакво интересно съдържание по телевизията, което би могло да ви накара да говорите помежду си.

Споделете за темите, които ви вълнуват и поискайте мнението на партньора ви. Говорете за известни личности, начини на поведение, концерти, ситуации и всичко, за което се сетите.

Признаци,че сте намерили сродната си душа 

Отидете на почивка

В момента, в който усетите, че нещата между вас не вървят както трябва, тогава е най-добре да се отдалечите от всички и да заминете за някъде. Препоръчваме ви тихи и спокойни места, на които да можете да говорите на спокойствие и да сте само и единствено двамата.

Но дестинацията, която ще изберете е до вкус и предпочитание, така че последната дума е вашата. Не забравяйте през това време да споделите помежду си всичко, което ви притеснява. Може би ще осъзнаете, когато сте само двамата, колко ви е приятно един с друг и връзката помежду ви ще стане още по-силна.

12 доказани начина да накарате мъжа да се пристрасти към вас

Бъдете креативни в спалнята с ролева игра

Едно от най-добрите неща, които можете да направите, когато имате проблеми във връзката и нямате за какво да говорите, е да проявите креативност в спалнята. Понякога стената, която е между вас, може да бъде премахната с физическа интимност, която още повече сближава двойките.

Може би отдавна не сте били интимни, забравили сте да се докосвате, целувате и прегръщате… Не подценявайте важната роля на интимността за успешната връзка.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , ,
на горе