Кога трябва да прекратите връзка от разстояние
Любов и партньорство

Кога трябва да прекратите връзка от разстояние

Някои от най-непредвидимите неща в отношенията между двама души винаги са свързани с любовните отношения. Дадена връзка може да се развива страхотно и в определен момент всичко да се сгромоляса заради едно грешно решение или настъпили различия в идеите за съвместен живот. Още по-трудно става, когато двама влюбени се наложи да поддържат връзка от разстояние и обстоятелствата са ги принудили да стоят далеч един от друг през повечето време от годината. Това е трудно решение и още в началото двамата трябва да си дадат сметка, че връзката им е изложена на много голям риск и трябва да бъдат направени много жертви, за да продължат да съществуват отношенията им.  

Обикновено работата и образованието са в основата на това двамата да трябва да останат далеч един от друг.  В някои случаи нещата се развиват добре, тъй като те знаят, че раздялата им е само временна. Така, в един хубав момент двамата се установяват едно място, което са избрали за техен дом и продължават връзката си заедно. В други обаче нещата не се развиват добре и раздялата продължава по-дълго от очакваното. Хубаво е да знаете кога е дошъл моментът да сложите край на отношенията ви, дори когато не сте заедно.

Минават по няколко дни, без да говорите помежду си. Двойките ценят да прекарват времето си заедно, дори когато могат да го направят само чрез телефонни обаждания или видео чатове. В това отношение трябва да сме доволни от напредъка на технологиите, но често те са единственият начин двама души да общуват. От друга страна, двойките, които са физически заедно, могат да отидат да гледат филм в киното по всяко време, да се разхождат или да излизат с приятели. Рано или късно липсата на тези наглед дребни неща ще започне да се отразява. Ако вие и вашият партньор вече не провеждате дори видео разговори или не разменяте съобщения и не усещате липса, че не сте общували помежду си с дни, това трябва да задейства сигналната лампа, че нещо не е наред. Може да е време да обсъдите нещата и да видите дали връзката ви все още съществува или дистанцията ви е накарала несъзнателно да се отчуждите един от друг. Не е нужно някой от вас да е виновен, просто връзките от разстояние не са за всеки.

Вашият партньор дава приоритет на други дейности пред вас. Да кажем, че нямате проблем с общуването и комуникирате редовно. Имали ли сте обаче случаи, когато в началото на вашия разговор партньор ви започва да говори с някой друг или да разменя съобщения, като това отвлича вниманието му и го разсейва от разговора с вас. вас? Колкото и да не искате да го признаете, това е знак, че партньорът ви вече не се интересува от връзката толкова, колкото вие. Може би би било по-добре вие да отстъпите и да продължите напред. Това може да е начин и двамата да премислите нещата. Ако наистина сте един за друг, пътищата ви ще се пресекат отново.

Каквото и решение да вземете за бъдещето на връзката си, обмислете го добре преди това. Много е важно да обсъдите помежду си всичко, което ви притеснява и да потърсите решение на проблемите си, преди да стигнете до раздяла, ако разбира се, това е възможно.

на горе