Как да забравите някого, когото обичате

Как да забравите някого, когото обичате
Любов и партньорство Психология

Как да забравите някого, когото обичате

В живота на всеки от нас ни се е налагало да се разделим с някого, когото сме обичали и много често сме си представяли, че ще бъдем с него завинаги. Без значение дали това се е случвало по наше желание или не, дали този човек ни е разочаровал с някаква своя постъпка или ние сме били в основата на тази раздяла, този момент никога не е приятен и предизвиква много горчиви чувства. Невъзможно е да щракнете с пръсти и да спрете да мислите за този, с когото сте имали безброй хубави моменти, а сега с лека ръка да захвърлите всичките тези прекрасни спомени зад вас. Има  няколко неща, които може да ви помогнат, за да оставите по-лесно този човек във вашето минало.

Създайте нови моменти и преживявания. В действителност може да бъде смущаващо да посещавате местата или да извършвате дейности, които вие и бившият ви сте правили. Това може да ви изглежда трудно, но всъщност е по-лесно от очакваното. В никакъв случай не мислете, че краят настъпва, когато се разделите. Заведенията, местата и дестинациите, които сте споделяли, все още съществуват. Следователно не можете просто да ги избягвате през цялото време, защото те ви напомнят за миналото. Не се лишавайте от забавлението и вълнението, които тези неща предлагат, само защото ви е страх да не ви напомнят за миналото. Вместо това се наслаждавайте на техните чудеса заедно с хората, които са най-важни за вас.

Излезте навън. Самотата е убиец, така че не се затваряйте в стаята си. Отворете прозорците си и погледнете добре навън. Светът продължава да се движи неуморно, така че трябва да сте в крак с него. Не можете да останете затворени у вас завинаги. Друг начин да забравите някого, когото обичате, е да прекарате повече време навън. Буквално. Обуйте маратонките си и започнете да се разхождате, дори само в квартала. Факт е, че чистият въздух действа добре и на психиката. Колкото по-дълго се мотаете на закрито, толкова повече време прекарвате в размисли за минало, което никога няма да се върне. Можете да се освободите, само когато поемете инициативата да го направите.

Позволете си да бъдете изненадани. Възможно е една от причините, поради които не искате да забравите бившия си, да е, тъй като сте развили чувство на сигурност към болезнените си спомени. Започнали сте да ги използвате като свой щит срещу вълнуващите неща, които се насочват към вас. Всичко това се случва, защото мислите, че ще се окажете отново наранени и се затваряте в себе си. Позволете си да срещате нови хора. Това, че веднъж може да сте били излъгани, не значи, че всеки път ще е така. Просто си дайте шанс.

на горе