Как да запазите приятелите си завинаги

Как да запазите приятелите си завинаги
Психология Интересно

Как да запазите приятелите си завинаги

Всеки от нас се среща с много хора през целия си живот. Игрите до късни вечери в квартала, ученическите години, университетът и професионалните пътища  са само малка част от местата, където можем да намерим хора, които в някакъв момент да наречем приятели. За съжаление, с времето можем да загубим някои от тях, да срещнем определени трудности в комуникацията помежду ни или да се породят различни конфликти в отношенията. Човек обаче не може без истински приятели. Това са хората, които при нужда винаги ще са насреща и ще го подкрепят, независимо какво им коства. Затова е хубаво много добре да пазим тези, които ценим най-много и да не допускаме да загубим връзка с тях поради една или друга причина. Как обаче да задържите приятелите си?

Винаги пазете гърба на приятелите си. Много е важно вашите приятели винаги да знаят, че може да разчитат на вас в труден момент и че дори и да ви се обадят посред нощ за помощ, ще се отзовете. Така заздравявате отношенията си и ще знаете, че и те биха направили същото и за вас. Винаги помагайте, когато имате възможност. Понякога не става въпрос за някаква услуга или материална помощ, а за морална подкрепа. Независимо дали говорим за загуба на някой близък или празник на някое от децата им, намерете начин да бъдете близо до приятелите си.

Не говорете лошо за приятелите си пред  другите. Добрите приятели не говорят лошо за близките си хора, особено зад гърба им. Това са действия на измама и несигурност и няма да насърчат или да накарат връзката ви да се разрасне, напротив. Така ще постигнете обратен ефект и ще отношенията ви ще охладнеят. Дали би ви било приятно, ако се поставите в обратната ситуация? Всички знаем отговора. Дългите и истински приятелства се базират на това да се поддържа лоялността един към друг.

Подкрепете ги в техните цели. Ако искате да задържите приятелите си, трябва да ги подкрепите в стремежа им да постигнат техните цели. Ако вашата приятелка е амбициозна актриса, не се колебайте да я придружите на кастинг, който е на стотици километри разстояние, защото вярвате в нея и знаете, че вашата подкрепа може да й помогне да се справи. Накарайте приятелите си да почувстват, че вярвате в тях, дори когато никой друг не би го направил.

Разберете, че останалите се нуждаят от собствено пространство, за да се развиват. Важно е за приятелите да имат и своето лично пространство, затова не бъдете досадни. Всеки човек има нужда от време, за да остане сам и да се зареди за следващата ви среща.

на горе