3 рецепти с кисело мляко за спиране на косопада
Здраве и красота

3 рецепти с кисело мляко за спиране на косопада

Много хора не знаят, но киселото мляко подсилва косъма и действа ефективно за спиране на косопада.Киселото мляко е мощен пробиотик, но освен това е с високо съдържание на естествени мазнини и протеини, което ще остави косата ви супер бляскава и ще даде максимална влага.

Освен това съдържа млечна киселина, която помага при ексфолирането на кожата, и калций, за да подпомогне функцията на кожната ви бариера, което означава, че е също толкова добър за скалпа ви, колкото и за вашата коса.

Киселото мляко може да насърчи растежа на косата и да я укрепи при редовна употреба. Едно от предимствата на маските за коса с кисело мляко е, че се измива лесно и не утежнява косата. Оставя косата ви мека и овлажнена.

3 рецепти с кисело мляко за спиране на косопада

Как да направите косата си идеално гладка: 8 природни рецепти

Време за промяна! Стилисти представиха трите най-модерни цвята на косата за есента на 2023 г. (СНИМКИ)

3 рецепти с кисело мляко за спиране на косопада ВНИМАНИЕ! 10 ползи за здравето от стайните растения във вашия дом

Ползи за от кисело мляко за косата
Киселото мляко както вече споменахме дава много добри резултати върху косата. Нека видим най-доброто което може да направи за косата ви.

Укрепва
Киселото мляко е полезно за тялото ви, когато го ядете, а също така е чудесно за косата и скалпа ви. Няма много проучвания относно киселото мляко за коса, но някои култури го използват от поколения.

То е дълбоко кондициониращо, с високо съдържание на протеини за укрепване на косата ви.

Растеж
Киселото мляко съдържа млечна киселина, която може да почисти скалпа, да ексфолира мъртвите клетки на кожата и да насърчи растежа на косата.
Използването на млечния продукт няма магически да направи косата ви по-гъста веднага, но може да помогне за растежа на повече коса, тъй като изчиства порите ви, за да улесни растежа на новата косата.

Пърхот
Киселото мляко има някои естествени противогъбични свойства. Пърхотът се причинява от гъбички, така че прилагането му върху скалпа ви може да помогне за намаляване на пърхота и люспите.

Овлажнява
Киселото мляко е овлажняващо, така че добавя влага и подхранва косата. Това също така помага за временно намаляване на накъсването на косъма.

спиране на косопада
рецепти с кисело мляко за спиране на косопада

Придава блясък
Киселото мляко помага за придаване на блясък на скучната коса. Косата ви ще изглежда по-здрава и по-лъскава, след употребата му.

3 рецепти с кисело мляко за спиране на косопада

1. Кисело мляко и яйчен жълтък

спиране на косопада
рецепти с кисело мляко за спиране на косопада

Тази богата на протеини маска ще подсили косъма, ще намали косопада и ще направи косата ви силна и красива.

Съставки:

• 1 яйчен жълтък

• ¼ чаша кисело мляко

Приготвяне и използване:

Добавете жълтъка към млякото и го разбийте, докато не получите гладка еднородна смес. Намажете кичучите на на косата и скалпа си със сместа. Оставете да престои 10 мениути. Изплакнете с хладка вода, след което измийте косата си с шампоана, който използвате.

2. Кисело мляко и семена от сминдух

спиране на косопада
рецепти с кисело мляко за спиране на косопада

Пърхотът е често върви ръка за ръка с прекомерния косопад. Семаната на сминдуха са ефективно средство за лечение на пърхот и косопада.

Съставки:

• 1 супена лъжица семена от сминдух

• ¼ чаша кисело мляко

Приготвяне и използване:

Добавете семената от сминдух към киселото мляко и ги оставете да киснат в него за 1 нощ. Сутринта сложете сместа от сминдух в блендер и пасирайте. Разтрийте сместа върху скалпа и я оствете за 30 минути. Иплакнете сместа с вода и измийте косата си с шампоан. Повтаряйте ежедневно до получаване на желания ефект.

3. Кисело мляко и авокадо

спиране на косопада
рецепти с кисело мляко за спиране на косопада

Авокадото е богато на здравословни мазнини, които подхранват косата. Маската с авокадо и кисело мляко помага за възстановяване на протеина в скалпа и косата.

Съставки:

• 1 малко авокадо

• 1 лъжица кисело мляко

• ½ супена лъжица мед

Приготвяне и използване:

Пасирайте авокадото в блендер, добавете киселото мляко и меда и разбъркайте добре до получаване на равномерна смес. Нежно масажирайте скалпа си с маската. Оставете да да престои продължение на 30 минути, след което изплакнете с вода. Така ще се справите по-лесно с косопада.

Именно за това е добра идея, за хора с косопад, да ядат кисело мляко редовно. Освен това обаче то може да се използва и локално за стимулиране на растежа на косата и укрепването й. Млечната киселина, съдържаща се в киселото мляко, ексфолира мъртвата кожа и спомага за премахване на пърхота.

Tagged , , ,
на горе