„Кариерата ви няма да се събуди една сутрин и да ви каже, че повече не ви обича“ – Лейди Гага

„Кариерата ви няма да се събуди една сутрин и да ви каже, че повече не ви обича“ - Лейди Гага
Интересно Лайфстайл

„Кариерата ви няма да се събуди една сутрин и да ви каже, че повече не ви обича“ – Лейди Гага

Просто нямате никакви стремежи да изградите кариера, за която винаги сте мечтали.  Не се чувствате толкова мотивирани да получите повишение на текущата си работа и нищо не идва на ум, когато хората ви питат с какво искате да си изкарвате прехраната си. Не знаете с какво желаете да се занимавате в бъдеще, нямате абсолютно никакви планове и дори не си и помисляте за това.

Може би досега сте се справяли добре, но сега имате причина да се запитате защо това е така. Каква може да бъде причината, поради която не изпитвате дори малък интерес към това да ви повишат на работното място или да се борите за кариера и по-добър живот.

За да ви помогнем, ето  възможни причини, поради които нямате кариерни стремежи и какво да правите по въпроса

Все още откривате себе си

Хората очакват от нас да знаем какво искаме да правим до края на живота си в момента, в който навършим 18 години. Отиваме в университет и избирате да учим специалността, за която се смята, че сме мечтали, а щом завършим обучението си, ние моментално започваме да работим. Честно казано, това е просто нереалистично.

Ние не се раждаме, знаейки съдбата си. По-скоро откриването на житейското ни призвание е пътуване, уникално за всеки един от нас. Някои намират своето призвание на по-ранна възраст, като 25-35 години, а други на по-късен етап от живота си. Така че не се насилвайте ако не сте открили кариера, към която да се стремите.

Утешавайте се с факта, че е по-добре да започнете късно в нещо, към което наистина ще подходите с желание и страст, отколкото да започнете рано (и да останете) в нещо, което не ви харесва.

Съвет: Преследвайте своите хобита и интереси. Хората често откриват, че кариерата, към която се стремят, е свързана с техните интереси, дори и да не е точно същата.

Имате други приоритети в момента

Да имате добра кариера може да не е вашият основен приоритет в момента. И това е добре. Може би искате първо да установите връзка с някого, защото за вас семейството е по-важно от това. Не бива да съдим никога никого и всеки един от нас сам решава какво е най-добре за него. Така че ако за вас да имате семейство е по-важното нещо, тогава давайте смело.

Или може би имате задължения, като например да се грижите за болен родител или да помагате на родителите си да отглеждат вашите братя и сестри. Каквато и е да причината, ако искате да имате кариера, ще настъпи подходящият момент за вас, когато сте готов и когато вече е време. Бъдете по-уверени в себе си и знайте, че всяко нещо се случва с причина. Дори и изграждането на кариера на по-късен етап от живота ви.

Мислите, че изграждането на кариера е ужасно трудно и затова отлагате

Може би започването на нещо ново ви спира, защото когато мислите за „кариера“, автоматично си представяте „упорита работа“, а упоритата работа не е нещо, за което сте готови да отделите времето си.

Просто сте виждали или чували неща, които са ви накарали да загубите интерес към идеята за изграждане на кариера. Може би сте виждали хора да съсипват живота или връзките си, опитвайки се да изградят кариера. Но знайте, че не бива да гледате чуждите животи на хората, дори и на най-близките ви. Следвайте вашето сърце, то най-добре знае какво искате.

Tagged , , , , , , , , ,
на горе