Как терапията може да помогне на любовния ви живот

Как терапията може да помогне на любовния ви живот
Любов и партньорство Психология

Как терапията може да помогне на любовния ви живот

Двойките се сблъскват с редица проблеми в своя съвместен живот. Това могат да бъдат чисто битови различия, конфронтации на различни теми, ревност и още много други. Някои от тях могат да бъдат споделяни с близки, приятели и дори консултанти, докато любовните неволи често остават скрити, заради неудобството на партньорите да признаят, че имат проблеми в тези отношения. Повечето двойки отричат да имат подобни ситуации и дори твърдят обратното, а знаят, че нещо не е наред. Пренебрегването на възможността да отидат на терапия се оказва по-голям проблем от основния и често връзката приключва заради срама, който един или и двамата във връзката изпитват и не искат да споделят проблемите си. Хубаво е обаче да знаете как една терапия може да съживи връзката ви и да ви накара да се чувствате като нови, защото понякога не всичко е загубено.

Терапията може да ви помогне да бъдете по-сигурни в това, което искате. Да знаете какво искате в една връзка и да можете да изразявате тези нужди уверено е само един от начините, по които терапията може да помогне за подобряване на любовния ви живот. И въпреки че това може да звучи просто, не е.  Според психолози, твърде много жени поставят нуждите си на последно място. Терапията може също да ви помогне да премахнете хората, които не са подходящи за вас . Не само е важно да разберете какво искате в една връзка, но е също толкова важно да определите какво не искате. По този начин ще разберете какво всъщност търсите в идеалния партньор и ще се научите как да избягвате хора, които няма да са подходящи.

Терапията може да помогне за подобряване на самочувствието ви. Терапията може да бъде мощен инструмент за подобряване на самочувствието ви, защото колкото по-добре се чувствате към себе си, толкова по-добри могат да бъдат вашите взаимоотношения. Можете да обичате друг човек, само когато обичате себе си. Когато сме щастливи, добре приспособени и успешни, най-вероятно ще успеем да създадем зрели връзки за възрастни. По-високото самочувствие може също да повлияе на вида хора, които допускате в живота си. Ако се уважавате и очаквате да получите необходимата доза респект, няма да се примирите с недостатъчно добро поведение спрямо вас.

на горе