Как правилно да се грижим за кожата си през пролетта

Как правилно да се грижим за кожата си през пролетта
Здраве и красота

Как правилно да се грижим за кожата си през пролетта

През пролетта кожата ни не е в най-доброто си състояние, след сухият и студен зимен период. Има недостиг на витамини, кръвообращението и се влошило, кожата е станала суха и летаргична.

Всичко това е следствие от изтощителната зима, безкрайните температурни колебания, студени ветрове и липса на слънчева светлина.

Ще ви дадем най-правилните съвети как да подобрите кожата на лицето си, ако сте изправени пред един от най-типичните проблеми в началото на пролетния период.

Кожата ви е суха и дехидратирана

През пролетта дехидратацията може да засегне не само суха кожа, но и мазната и проблемна такава. За да възстановите естествения ph баланс, веднага спрете да използвате всички мазни кремове  в ежедневието си. Ако имате естествено суха кожа, заменете ги с хидратираща козметика. Ако кожата ви е мазна, почиствайте я веднъж седмично с пилинг маска и използвайте лосиони за ежедневна грижа. Много е добре да използвате BB крем за суха кожа през пролетта. Хидратира и тонизира едновременно.

Имате тъмни кръгове под очите

Торбички и синини под очите през пролетта се появяват поради липса на витамини. Решаването на проблема е очевиден – използване на кремове, богати на витамини С, А и Д. Също така няма да навреди да приемате и вътрешно мултивитамини на хапчета, които са подходящи за вашата възраст и здраве. Можете да използвате коректор, за да прикриете тъмните кръгове под очите.

Кожата ви е напукана, груба или се лющи

Това се случва в следствие от честото излагане на студено, след което рязка смяна на температурата, когато влезете в топло помещение. Всеки овлажнител или ексфолиращ скраб, подбран според типа кожа ако го прилагате 1-2 пъти седмично, ще ви помогне да коригирате този дефект. Масажът също помага. Можете да го направите сами веднага след нанасянето на крема. Опитайте се да измиете лицето си с преварена или минерална вода. Триенето с кубчета лед също помага много.

Появила се е силна пигментация

Пролетното слънце може да провокира появата не само на лунички, но и на силна пигментация. Проблемът се решава чрез използване на избелващи кремове или маски, които действат особено добре. Всеки крем с UV защита ще ви помогне да предотвратите появата на пигментация. Кремът за избелване трябва да се използва само през нощта, когато кожата ви не е под пряка слънчева светлина.

Кожата на лицето ви изглежда уморена и бледа

Ако кожата ви е посивяла, уморена или бледа, включете в ежедневната си грижа овлажняващи кремове със съдържание на хиалуронова киселина, антиоксиданти и пептиди. Маските с естествени растителни масла и минерали ще помогнат за възстановяване на еластичността на кожата ви. За да подобрите кръвообращението и, използвайте продукти със съдържание на ексфолианти, мастни киселини, екстракти от боровинки или охлюви.

Кожата на лицето ви е покрита с акне

С настъпването на пролетта всички процеси се активират в кожата. Често мастните жлези също започват да проявяват прекомерна активност. Лосиони без съдържанието на алкохол, козметика със салицилова киселина и витамин А, глина и пчелно млечице ще помогнат за нормализиране на клетките в кожата ще ви отърват от излишния себум, който е и главна причина за образуването на комедони и акне.

Как да разберете, че сте избрали грешният овлажняващ крем? – Сухота, стягане, дискомфорт, зачервяване, всичко това са показатели, че кремът, който използвате, не е подходящ за вашата кожа.

Как да избегнем появата на бръчки около очите? – За да се подобри кръвоснабдяването на тези зони и да се предотврати появата на бръчки, е желателно да се използва овлажняващ гел за околоочен контур всяка сутрин и вечер. Маските от краставици и картофи също помагат и имат добри ефекти.

Как да избелим лунички? – Някои хора ги намират за очарователни, но ако не ги харесвате по някаква причина, не забравяйте да използвате слънцезащитни продукти и редовно да прилагате маски (готови или домашни). Например от лимонов сок, магданоз, краставица, морков, лимонов сок и яйчен белтък могат да ви помогнат да избелите кожата си.

Tagged , , , ,
на горе