Как пандемията промени модните ни навици

пандемията промени модните ни навици
Мода Психология

Как пандемията промени модните ни навици

Пандемията буквално промени начина ни на живот. Хората започнаха да говорят за новата нормалност, за нови лайфстайл забавления и за пълна трансформация на ежедневието ни. Нищо не е както преди.

Модните ни навици не бяха имунизирани срещу пандемията. Те също претърпяха известни сътресения и генерални промени. За някои от тях ще ви споменем още сега. Вижте как пандемията изцяло промени модните ни навици.

Пазаруваме по съвсем различен начин

Спадът в пазаруването във физически магазини е огромен. Предпочитаме да пазаруваме онлайн и вече не се притесняваме, че не можем да пробваме или пипнем материята на дрехи, защото сме защитени с 14-дневен срок за връщане на продуктите. Наблюдава се и покачване на пазаруване като терапия срещу стреса, който всеки ден ежедневно изпитваме поради ковид-19 кризата.

Стилът ни също се промени

Повечето време, прекарвано вкъщи, а ако ще е навън – в парка, сред природата и дори в гората – ни накара да преосмислим гардероба си. На практика, от това черпят ползи производителите на спортни дрехи. Вече държим много повече на удобството, а емоционалните ни тревоги ни карат да мислим по-малко за визията си, отколкото за идеята да сме здрави и във форма.

Възходът на модата втора употреба

В действителност, той започна малко преди ковид-19 пандемията, но пък сега, когато доходите и начините ни на мислене търпят промяна, възходът на модата втора употреба е осезаем. Все повече дами не възприемат за срамно да пазаруват употребявани дрехи, осмисляйки колко преходно е всичко и колко безсмислен е снобизмът. От друга страна, много хора започват да участват и в благотворителни кампании, продавайки собствените си дрехи и дори дарявайки ги в полза на дадена кауза или изобщо на обществото.

А вие променихте ли начина си на обличане и на пазаруване на дрехи по време на тези тежки времена?

Tagged , ,
на горе