Какво трябва да знаете, когато преминавате през трудна раздяла

Какво трябва да знаете, когато преминавате през трудна раздяла
Любов и партньорство

Какво трябва да знаете, когато преминавате през трудна раздяла

Почти никоя раздяла не е лесна за преодоляване и няма определен график това да се случи. Това не означава, че няма какво да направим, за да си помогнем и да продължим напред. Срещите с приятели и намирането на странични занимания ще ви помогне да се разсеете, но най-важното е сами да поискате да продължите напред. Ето някои неща, които трябва да знаете:

Нормално е, ако още не сте го преодолели

Няма как да искате да забравите напълно човек, на когото сте държали, само за броени дни. Това може да отнеме седмици, а понякога и месеци. Не изпадайте обаче в отчаяние, времето е най-добрият лечител. В началото винаги е трудно и вероятно ви се струва, че светът ви е свършил. Истината е, че отнема толкова време, колкото е необходимо. Няма нищо страшно, дори да си поплачете. Това е нормална човешка реакция.

Помнете, че това няма да продължи вечно

Не забравяйте, че винаги има светлина в края на тунела. Единственият начин да стигнете до нея обаче е да преминете през него. Няма начин да заобиколите процеса и колкото по-рано започнете пътуването, толкова по-скоро ще постигнете хармония със себе си.

Бившите също не са перфектни

Понякога сме склонни да идеализираме бившите, което прави процесът на преодоляването на раздялата още по-сложен. Обикновено мозъкът забравя лошите моменти и в съзнанието ни остават само приятните спомени. Ако вашият бивш се е разделил с вас, може да е още по-изкушаващо да си представите, че той е бил перфектен, а вие не сте били и да започнете да се обвинявате. Тук не говорим да бъдете злопаметни и да се сещате само за лошите неща, а че във всяка реалност и двамата имате силни и слаби страни, като и двамата сте допуснали грешки.

Извлечете позитивите

Може и да сте допуснали грешки във връзката си, но не може да се обвинявате за всичко лошо в нея. Понякога именно те са най-добрият учител. Замислете се за позитивните неща, как сте израснали като човек и за поуките, които сте си взели. Има хора, които след раздяла, смятат, че са се провалили заради схващането, че любовта трябва да продължи вечно. Не гледайте на нещата по този начин. Всеки човек има някаква роля в живота ни. Понякога трябва да преживеем точно разочарование, за да можем да оценим истински подходящия за нас, когато го срещнем.

Tagged , ,
на горе