Как експресно да отслабнем с доматен сок

Как експресно да отслабнем с доматен сок
Добра форма

Как експресно да отслабнем с доматен сок

Всяка чаша доматен сок съдържа около 70% от дневния прием на витамин C. Той е богат на витамини (A, B, C, E, P), минерали, калий, манган, желязо, магнезий, натрий, калций, каротин, фолиева киселина и антиоксиданти. Доматът съдържа ликопен – най-популярният и мощен антиоксидант. В 100 мл сок се съдържат много малко калории (20 ккал), което го прави подходящ за провеждане на диети за прочистване и отслабване. Това е свежа напитка, която носи радост и здраве.

Как експресно да отслабнем с доматен сок

Можете да постигнете експресно отслабване като пиете една чаша доматен сок на ден. Препоръчително е да правите 1 разтоварващ ден в седмицата, като изпивате 1 л доматен сок, разделен на части. Пие се до 2 л вода, а вечер може да добавите малко черен хляб и зелена салата. Има сведения, че доматеният сок влияе на храносмилателната система, затова първо направете консултация с диетолог.

Как експресно да отслабнем с доматен сок
Източник на снимка: https://pixabay.com/

Тук ще разгледаме ползите, които носи доматът за здравето на човека и ще ви дадем примерно меню за здравословно хранене.

Зеленолистните алкализират и прочистват всички системи на тялото

Топ 5 грешки в диетата, които ви пречат да отслабнете

Алкална диета

Ето 8 уникални ползи от консумиране на домат и доматен сок:

1 Стимулира имунитета

Витамините C и А укрепват имунната система. Те се борят успешно с настинки и грип и всякакви вирусни инфекции. Който пие ежедневно доматен сок, се разболява по-рядко.

2 Намалява риска от ракови заболявания

Доматът е богат на ликопен и на него дължи червения си цвят. Поради това, че съдържа ликопен, доматеният сок помага в борбата с раковите заболявания (на белите дробове, гърдата, простатата).

3 Антиоксидантни свойства

В домата се съдържат голямо количество антиоксиданти. Те прочистват организма от свободните радикали, които причиняват оксидация на тъкани и причиняват сериозни заболявания. Антиоксидантите се борят и със стареенето.

4 Подобрява работата на сърцето

Доматът съдържа витамин B6, който разгражда хомоцистеина до молекули, безвредни за организма. Това вещество е причина за увреждане стените на кръвоносните съдове. По този начин доматът заздравява сърдечно-съдовата система. Калият в него помага за намалявяне на кръвното налягане и предпазва от образуване на атеросклеротични плаки.

5 Регулира храносмилането

Органичните кислеини подобряват храносмилателната функция. Повлиява подуването на стомаха.  Има жлъчогонен ефект. Подобрява обмяната на веществата. Усилва метаболизма, защото съдържа полезни киселини. Доматеният сок съдържа фибри, действа леко слабително и така помага в борабата с констипацията.

6 Лечение на диабет

Препоръчително е диабетици да консумират домати, защото така регулират нивото на кръвната захар. Сокът не съдържа захар и затова е добра храна за диабетици.

7 Предотвратява съсирването на кръвта

Богатото съдържание на важни елементи предотвратява съсирването и подобрява работата на сърдечно-съдовата система.

8 Подобрява зрението

Най-добрият помощник при проблеми със зрението. В доматеният сок се съдържат бета-каротин, лутеин и витамин C, които предпазват очите ви от дегенерация с възрастта.

Вълшебната напитка се препоръчва за отслабване, а доматената диета е много ефикасна. Ако искате да се лишите от няколко килограма, тази напитка е точният избор за вас.

Тук ще ви предложи диета с доматен сок, с която ще свалите до 6 кг. Срокът за провеждане е 14 дни, а основната храна е домати. С тази диета може да намалите и целулита. Чрез нея ще почистите организма си от всички токсини.

Ето примерно меню за диета с доматен сок:

Първи вариант

Закуска

Една чаша прясно изцеден доматен сок, 2 филии ръжен хляб с извара, 1 плод по желание

Обяд

Една чаша пресен доматен сок, 100 г варен ориз, 100 г печена риба, зеленчуци по желание

Закуска следобяд

1 ябълка

Вечеря

1 чаша доматен сок. Печено пилешко месо. Пълнен домат с плънка от вътрешността, сирене, чесън, босилек и сол

Как експресно да отслабнем с доматен сок
Източник на снимка: https://pixabay.com/

Втори вариант

Закуска

Една чаша доматен сок, 2 филии ръжен хляб с масло. Вместо хляб изяжте 100 г плодова салата

Обяд

Една чаша доматен сок, 150 г варена на пара риба, салата от домати и краставици

Вечеря

Една чаша доматен сок, 100 г телешки котлет със задушени гъби, лук и 2 сварени картофа

(Друг вариант) за вечеря – 150 г сварено пилешко месо със зеленчуци и 100 г ориз на пара

Доматите са много полезна храна, която се грижи за нашето здраве. Може да консумирате както пресни домати, така и да пиете доматен сок, който дори е по-полезен от самия домат.

Как експресно да отслабнем с доматен сокКухненска везна – използване и предимства

Как експресно да отслабнем с доматен сокФитнес у дома

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе