Зеленолистните алкализират и прочистват всички системи на тялото

Зеленолистните алкализират и прочистват всички системи на тялото
Добра форма

Зеленолистните алкализират и прочистват всички системи на тялото

Зеленолистните алкализират и прочистват всички системи на тялото, твърдят специалисти. Листните зеленчуци алкализират много системи на тялото, особено лимфната система. Именно тя е с най-голям риск от окисление, тъй като е постоянно атакувана от химикали, киселини, пестициди, тежки метали и патогени. Кръвта, органите, ендокринната, репродуктивната система и централната нервна система могат да бъдат алкализирани, само когато лимфната система е алкализирана. Когато чуем класическия съвет да ядем повече зеленчуци, веднага си представяме моркови, домати, броколи, но не и маруля. Междувременно, зелените листни зеленчуци – маруля, спанак, полска салата – заслужават вашето внимание не по-малко.

Зеленолистните алкализират и прочистват всички системи на тялото

Освен това диетичните фибри на тези растения масажират и почистват лигавицата на стомаха и червата, като извеждат отлаганията от отпадъци, натрупани там, заедно с гъбичките и вредните бактерии. Ако изпитвате дискомфорт, когато ядете сурова салата, това е просто усещане за ефективна работа на фибрите, които прочистват вашия „стар комин“. Или може би вашият стомашно-чревен тракт страда от възпаление или свръхчувствителност – тогава добавете листни зеленчуци към диетата си в малки количества.

По един или друг начин тези зеленчуци определено ще ви бъдат от полза. Като повишават нивото на солната киселина, те алкализират стомаха. Това убива бактериите, отговорни за образуването на вредни киселини в стомаха, които са причина за киселинен рефлукс.

Суперхраните-като лек, здравето е наша отговорност!

Програма за детокс: Как да намерим „златната среда“ в грижа за здравето

Освен това тези зеленчуци съдържат безценни за здравето минерални соли, отчасти състоящи се от група коензими, свързани с натрия. Това са биоразтворими йод, хром, сяра, магнезий, калций, калий, манган, молибден и силициев оксид, които подпомагат работата на невроните и невротрансмитерите, и служат като основа за създаването на електролити. Листните зеленчуци са богати на ензими, витамин А, витамини от група В, фолиева киселина, лечебни алкалоиди, които се борят с болестите. Съдържат микроелементи, които подпомагат възстановяването на ендокринната система, както и специални форми на хлорофил и каротини, които подхранват всички системи на тялото.

Ако се притеснявате от липсата на протеини в диетата си, заложете на тези невероятни зеленчуци – те съдържат протеини в най-бионаличната и лесно смилаема форма. С тяхна помощ можете да се отървете от заболявания, свързани с приема на протеини – подагра, бъбречни заболявания, камъни в жлъчката и бъбреците, заболявания на жлъчния мехур, остеопороза и др.

Сбъднете мечтите със силата на суперхраните!

Женска психосоматика: симптоми, зашифровани в езика на тялото

Не забравяйте да включите листни зеленчуци в диетата си, ако страдате от някое от следните заболявания:

  • Гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ), заболяване на щитовидната жлеза, цьолиакия, дивертикулит, заболяване на жлъчния мехур, камъни в жлъчката, подагра, бъбречно заболяване, анемия, синдром на раздразнените черва, камъни в бъбреците, пептична язва, сърдечно заболяване, хеликобактер инфекция, хепатит С, остеопороза, разстройство на остеогенезата, остеоартрит, нисък заряд на репродуктивната система, лимфедем, нарушено храносмилане, възпаление на кожата, възли на костите и жлезите, ендокринни нарушения, амиотрофична латерална склероза, разстройство с дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD), депресия, безплодие, лаймска болест, рак на щитовидната жлеза, мигрена, обсесивно компулсивно разстройство, херпес симплекс 1 (HSV-1), херпес симплекс 2 (HSV-2), тазова възпалителна болест, диабет, хипогликемия, надбъбречна умора, вирус на Eбщайн Бар – мононуклеоза, херпес зостер.

Не забравяйте да включите зеленчуците в диетата си, ако имате някой от следните симптоми.

Киселини, ацидоза, дефицит на желязо, запек, дефицит на минерали и микроелементи, подуване, задържане на течности, възпален черен дроб, отслабени бъбреци, липса на солна киселина, нарушено храносмилане, мускулни крампи, безсъние, акне, хранителни алергии, загуба на костна маса, рецесия на венците, конгестивен черен дроб, болки в ставите, възпаление, наддаване на тегло, симптоми на менопауза, предменструален синдром (ПМС), хормонален дисбаланс, сухота, лющеща се кожа, контакт с мухъл, ниски тромбоцити, коремни спазми, аритмия, ускорен пулс, проблеми с равновесието, мехури, болка в тялото, объркване, безпокойство, кариес, стягане в гърдите, пърхот, замайване, излишък от ушна кал, загуба на зъбен емайл, болка в челюстта, болка в коленете.

Когато тялото ви е задръстено с токсини, това може да доведе и до емоционално блокиране. Ако се чувствате заседнали в някаква ситуация, губите опора в живота – зеленолистните ще ви подтикнат към решителни действия и ще ви помогнат да намерите изход от безизходицата. С помощта на тези зеленчуци вие отново ще се почувствате свободни и способни да вземате правилните решения.

Помислете колко пъти в живота си сте пропуснали важни възможности? Времето е безценно и много мимолетно. Зеленолистните зеленчуци ни учат да живеем в настоящето, да се наслаждаваме на всеки момент. Те не се съхраняват дълго време, сякаш ни напомнят, че колкото по-бързо ги изядем, толкова повече шансове за възстановяване ще имаме.

Създайте „график“ за листни зеленчуци във вашата диета за всеки ден от седмицата. По този закачлив начин ще свикнете с разнообразието в менюто и ще получите максимално количество хранителни вещества от зеленчуците.

Сок от спанак плюс портокалов сок е страхотно зелено смути, което ще ви зареди с енергия за целия ден.

Опитайте да отглеждате свои собствени зеленолистни зеленчуци. Това ще ви даде шанс да извлечете максимума от надземните пробиотици и да настроите растенията към вашите собствени вибрации. Ако отглеждате свои собствени листни зеленчуци, яжте някои от тези растения в началото на тяхното развитие.

Зеленолистните алкализират и прочистват всички системи на тялото

Рецепта: Листна зелена салата с лимонов дресинг

Съставки за 2-4 порции

Тази проста, но вкусна и невероятно здравословна салата е чудесно решение за обяд както у дома, така и в офиса. Не смесвайте салатата с дресинга предварително – по-добре е да го направите непосредствено преди хранене. И не забравяйте да добавите към него сурови шамфъстъци – те са идеално съчетани със сладостта на зрели ягоди и киселинността на лимона.

 

1/2 чаша лимонов сок

1/4 чаша зехтин

2 с.л. мед

8 чаши листни зеленчуци

2 чаши нарязани ягоди

1/2 чаша несолени сурови шам фъстъци

За да приготвите дресинга, комбинирайте лимоновия сок, зехтина и меда, като смесите тези съставки до гладкост. Поставете листните зеленчуци в голяма купа и ги разбъркайте с дресинга, за да покриете равномерно зеленчуците. Разпределете салатата в купички и гарнирайте с ягоди и шамфъстък.

infomax-logo-50-15-HW Бен Афлек издаде „тайната диета“ на Джей Ло: Яде всичко и изглежда на 20 – уникална е!

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе