Как да спите дълбоко по естествен път
Добра форма

Как да спите дълбоко по естествен път

Сънят е много важен за живота на човека. Това е моментът, в който организмът си почива от натовареното ежедневие, а липсата му може да се отрази пагубно на вашето здраве. Много хора подценяват спането през нощта и се сещат да вземат мерки, едва когато проблемът с липсата на сън се превърне в нещо хронично и са принудени да приемат всякакви медикаменти, за да могат да спят по-добре. Това обаче не е най-добрият начин да спите добре. Няма нищо по-хубаво от естествения сън, който да ви зареди за следващия ден. Как обаче можете да спите по-добре, ако преди това сте имали проблем. Има няколко полезни съвета, които трябва да знаете.

Вземете си душ в края на деня. Изразът „спах като къпан” не е случаен. Това е добър начин да се успокоите психически и да се чувствате комфортно и чисто в кожата си. Ако нямате възможност да се изкъпете, тогава измийте лицето и зъбите си правилно. Насладете се на тази стъпка и започнете бавно да се подготвяте за сън. Направете това едно от последните си физически занимания за деня.

Изключете вътрешния си глас. Решете да не мислите за нищо, което засяга утре, вчера или днес. Вашият най-голям приоритет е сънят. Смартфонът и останалите приспособления трябва да бъдат изключени, децата ви трябва да са в леглата и всичко трябва да бъде настроено в режим на спокойствие.

Успокояващи упражнения. Има няколко техники за релаксация, които можете да направите, за да успокоите тялото си преди сън. Изпънете гръбнака, като издърпате ръцете си над главата. Оставете дишането да води движението на тялото, за да облекчите напрежението в мускулите. Внимателно завъртете таза си, като правите кръгове наляво, след това надясно. Правете това поне 3-5 минути. За още толкова разтегнете мускулите на долната челюст, като внимателно отваряте и затваряте челюстта. Масажирайте главата, шията и мускулите на челюстта, като внимателно циркулирате с ръце. Това ще облекчи цялата тази област от напрежение и ще подготви тялото ви да заспи по-лесно и по-бързо.

Дълбоко дишане. Бавното, контролирано дишане може да намали сърдечната честота, да понижи хормоните на стреса и да отпусне мускулите ви, всички от които са от съществено значение при подготовката на тялото ви за дълбок сън.

Tagged , ,
на горе