Какво да правите, ако приятелката ви излиза с човека, когото харесвате

Какво да правите, ако приятелката ви излиза с човека, когото харесвате
Любов и партньорство

Какво да правите, ако приятелката ви излиза с човека, когото харесвате

Болезнено е да осъзнаете, че човекът, когото харесвате, не изпитва същото. Мнозина са се сблъскали с това, като рано или късно разбирате, че то е нормална част от живота. Това, което обаче може да бъде по-голямо предизвикателство, е когато разберете, че причината, поради която вашата тръпка не ви харесва е, че има чувства към ваша добра приятелка. Ето какво да правите:

Останете добра с приятелката си

Дори след като сте открили болезнената истина, никога не нагрубявайте приятелката си или не се дръжте лошо с нея. Човек не избира в кого да се влюби, а ако и двамата са били свободни преди това, няма нищо лошо във връзката им. Не забравяйте също, че рано или късно увлечението ви ще премине, а приятелите остават за цял живот.

Приемете връзката им

Приемането на реалността възможно най-рано би ви помогнало да продължите по-бързо. Отричането само би направило това по-сложно в дългосрочен план. Бихте потискали това разочарование и ревност към приятеля си и колкото и да го прикривате, това ще стане очевидно скоро. Да, би било болезнено да признаете, че човекът, който харесвате, не ви харесва, особено ако сте били убедени, че той е идеалният за вас, но гледайте философски на нещата.

Радвайте се на щастието на приятелката си

Приятелката ви не е виновна, че двамата сте харесали един и същ човек и той е предпочел нея. Ако наистина държите на приятелството си, радвайте се на щастието й и я подкрепете. Важно е обаче това да бъде искрено, защото фалшът се усеща бързо, особено от някого, когото добре ви познава.

Дайте си пространство

Независимо от всичко казано, понякога изисква повече време, за да приемем реалността. Ако ви е трудно да ги виждате заедно, дайте си малко пространство и се отдалечете, докато се научите по-лесно да приемате случващото се. Преди това обаче поговорете с приятелката си и й обяснете как се чувствате, като я уверете, че скоро всичко ще бъде както преди между вас.

Tagged , , , , , ,
на горе