Как да помогнете на кучето си да не бъде самотно
Домашни любимци

Как да помогнете на кучето си да не бъде самотно

Винаги, когато излизате навън, независимо колко дълго ще се бавите, вашето куче ще ви чака с нетърпение. То не прави разлика дали ви е нямало 10 минути, един час или няколко дни. Емоцията, когато ви види, ще бъде една и съща и ще видите истинската радост в очите му.  Когато няма никой друг във вашия дом, е много възможно да се почувства самотно. Тогава това може да доведе до вреди и по апартамента ви, защото, когато на кучетата им е скучно, те са склонни да измислят нещо, за да разнообразят деня си. Драскането по мебелите, захапването на предмети и дори катеренето по дивана са някои от нещата, които със сигурност биха ядосали някои стопани. Вие обаче можете да помогнете на кучето си да не бъде самотно по няколко лесни начина.

Сложете вратичка за домашни любимци към двора. Ако вашето куче има достъп до сигурни и безопасни външни зони, позволете му да влиза и излиза през деня. По този начин той може да променя графика си по желание, за да поема малко свеж въздух, да души наоколо и да извършва физиологичните си нужди на правилното място.

Оставете му лакомства и играчки. Играчките и пъзелите могат да задържат кучетата ви с часове и да отклонят умовете си от отсъстващите им близки. Някои играчки могат да имат и лечебни функции, като почистване на зъбите и тренировка на челюстите. С подобни забавления е възможно животното дори да не забележи, че ви няма.

Хранилки и фонтани за кучета. Няма по-драматичен поглед от този на гладното куче. Ако случайно сте забравили да оставите храна на вашия домашен любимец, той никак няма да бъде щастлив от това и освен че е бил самотен, ще е и гладен, когато се върнете вкъщи. Затова няма да сбъркате, ако имате вкъщи хранилка, с която вашето куче може да работи лесно и с едно натискане с лапа може да получи доза храна. Това е и много добро упражнение за ума на кучето, а освен това то ще бъде концентрирано как да се нахрани, а не да прави бели, докато стопаните ги няма.

Tagged , , ,
на горе