Как да сложите край на кавгите и да подобрите отношенията с близките?

Как да сложите край на кавгите и да подобрите отношенията с близките?
Психология

Как да сложите край на кавгите и да подобрите отношенията с близките?

 

И сега, разбира се, мнозина са подготвили очите и ушите си, за да научат тази велика мистерия на битието: как можете да направите така, че светът изведнъж да стане приказен, всички около вас да станат по -добри, хората да спрат да правят зло и накрая да се почувствате като щастлив човек.

 

Имаме изненада – голямата тайна не е толкова голяма. Но по някаква причина хората не искат да приемат това и да го приложат в живота. Въпреки че, както показва практиката на милиони щастливи хора, то работи. И най -хубавото е, че е напълно безплатно. Няма нужда да бягате след никакви шамани, няма нужда да тропате с барабани и легени, няма нужда да си променяте религията, няма нужда да ходите на курсове а ла: „10 стъпки за установяване на мега комуникация с последващи реверанси във ваша посока“.

 

Разберете едно:  животът е прекрасен и вълшебен. Наистина има достатъчно за всички: любов, ресурси, емоции, приятелство и т.н. Нашата Вселена има безкрайни възможности и е готова да ги предостави за всички.  

 

И така, как да изградите отношения с скъпи хора?

ОСТАВЕТЕ ГИ !

Имате ли проблеми със съпруга или партньора си? Защо така, чудите се? Тъй като постоянно тормозите този човек: вие се придържате към очакванията си, към оценките си за действията му, с вашите промени и прекроявания, с вашите заключения за това как трябва да бъде по -добре и как не трябва да се случват нещата. Постоянно трябва да го побеждавате, да доказвате нещо и сякаш това ви кара да се издигате… в собствените си очи. Цялото ви поведение крещи:  виж какъв важен човек съм, издържам да живея тук до теб, ей! Грижи се за мен, в противен случай ще ме загубиш. Това обаче е най-лесният път да разрушите отношенията си.

 

Единственото, което можете да направите е да спрете да се занимавате с партньора си и да се обърнете към себе си:  да изучавате себе си, да се вслушвате в себе си, да се развивате и да правите така, че дори когато сте сами, да ви е интересно. Тогава необходимостта от постоянна борба с партньора ще отпадне. А борбата е скрит начин да спечелите любов. Тоест непрекъснато, несъзнателно доказвате стойността си, като молите за любов.

 

Същото важи и за родителите. Струва ви се, че другите имат по -добри родители, а вие сте нещастен човек, ощетен от съдбата.

Разберете! Родителите са обикновени хора – със своите слабости, те са ви дали каквото са могли, каквото са получили самите те от техните родители. Вие нямате нищо общо с това. Вече сте възрастен, имате собствена глава, свой път, свои собствени сили и собствена енергия. Използвайте цялото това богатство. Това е именно вашето богатство и безброй сандъци с диаманти.

Оставете родителите си на мира и се погрижете за себе си, своето развитие и живота си. Правете го открито, съзнателно, без никакви противоречия и от вреда.

 

Детската градина приключи отдавна.

 

И продължаваме с…сами се досещате – децата ви. Защо непрекъснато се опитвате да ги прекроите, да ги сравните с другите, да им натрапите себе си и вашия списък с желания или визия за света? Всъщност те имат свой свят и свое общество. Те трябва да ходят по него сами, без да теглят. И ако някога сте искали да станете актриса, вземете и отидете в театралното училище , но не бутайте детето си там.

Оставете децата на мира. Дайте им само това, което родителят дължи – подкрепа, грижа и любов. Те ще намерят останалото сами.

 

Анализирайте цялото си поведение и отношение към всичко и всички. Вие имате себе си – човек, уникален образец и съкровище от данни. Не е ли интересно да използвате всичко това и да се развивате?

 

Оставете всички на мира психически. Приятелите знаят как да бъдат приятели. Това е смисълът. Далечните роднини, свекърът, свекървата, лелите и чичовците – всеки има своя собствена житейска позиция, своето място, свой характер и мисли. Няма нужда да се състезавате с никого, да убеждавате или доказвате нещо.

Оставете ги всички и си задайте въпроса: „Защо напуснах себе си? Защо изоставих себе си и толкова искам да се грижа за другите хора?“

Единствената връзка, в която можете да поемете контрол, е връзката със себе си.  

Само си представете колко прекрасно е да не чакате никого, ако искате да отидете на кино или просто да се разходите в парка. Не губете време в тъга в уютните вечери, защото някой не е направил нещо или отсъства напълно. Винаги се наслаждавайте на всяко време, условия и ситуации, измислете нещо ново, развийте таланта си, учете, четете, гледайте (дори в тавана), смейте се, чувствайте, наистина дишайте.

И знаете ли кое е най -удивителното нещо? Когато се откачите от всички, намерите връзка със себе си, тогава всичко наоколо ще се вплете в щастлива изящна дантела в живота ви.

Tagged , , , , , ,
на горе