да се отървем от недоверието
Любов и партньорство

Как да се отървем от недоверието

Известно е, че недоверието към любимия човек, не носи полза на връзката, а само трови живота ни. Причините за недоверие са малко, но всички те са доста сериозни – изневяра, неразбиране, предателство. Как да се отървем от недоверието в една връзка, ако тези „плевели“ вече са поникнали и са на път да я задушат?

Първо да установим причината

Трябва да разберете каква е причината или причините за недоверието между вас. Недоверието към хората често започва да се натрупва в детството. Ако има детски травми, които са подкопали вашето доверие или доверието на половинката ви, тогава е по-добре да се консултирате с психолог. Това ще помогне за възстановяване на отношенията на доверие между вас.

Отървете се от илюзиите

Още една сериозна причина за недоверието може да е, че сте идеализирали определени хора от обкръжението си, а след това, разочаровани, сте се затворили в себе си и сте започнали да трупате омраза, твърдят психолози. Научете се да гледате на света по различен начин, отървете се от илюзиите си , разберете, че никой не е имунизиран от инциденти, изкушения и следователно всеки може да сгреши. Ако, например, сте били измамени от някой ваш близък, не бива да обвинявате всеки друг след това, с когото имате връзка.

Казвайте истината

Недоверие към хората може да възникне и ако вие самите сте свикнали да не бъдете искрени. Научете се да бъдете откровени и говорете истината, тогава вие, подсъзнателно, както и другите хора ще започнат да ви се доверяват с лекота.

Борба с ревността

Недоверието между влюбените или добрите приятели също може да възникне от ревност. Например, вашата приятелка е намерила гадже, тя отделя повече време на него, отколкото на вас. Вие, разбира се, я ревнувате, започвате да се съмнявате в думите й. С любим човек е същото. Забравете за ревността и доверието във връзката ви ще се върне отново.

Tagged , ,
на горе