Как да бъдете приоритет, а не опция в една връзка
Любов и партньорство

Как да бъдете приоритет, а не опция в една връзка

Чувствали ли сте се, че сте опция в една връзка?Ето едно често срещано погрешно схващане за отношенията: много хора вярват, че ще получат това, което дават.

Така че инвестирате в него с цялото си сърце, приоритизирате го, давате всичко от себе си и очаквате той да направи същото… но обикновено се случва точно обратното. Той продължава да хвърля минимални остатъци по пътя ви и вие отчаяно се вкопчвате в тях, надявайки се, че един ден той ще ви даде нещо малко по-сърдечно. В крайна сметка се озовавате в едностранчива връзка, в която вие вършите цялата работа и просто сте много повече в нея, отколкото той. Искате да работи с него, но също така искате да бъдете третирани като приоритет, вместо като закъснение.

4 доказани начина да го накарате да му липсвате

6 ежедневни рутини на щастливия човек

infomax-logo-50-15-HW Неделя Щонова: Надявам се да се влюбиш

Как да бъдете приоритет, а не опция в една връзка

Не се страхувайте да си тръгнете.

връзка
Как да бъдете приоритет, а не опция в една връзка

Това, което ни държи в отношения в една връзка, които са под нас, е страхът. Може би страх да останеш сам… страх, че няма да намериш по-добро… страх да не направиш грешен избор… Трябва мълчаливо да носите убеждението, че ако тази връзка не отговаря на вашите стандарти, вие ще си тръгнете.

И не се страхувайте да си тръгнете, защото ще намерите нещо по-добро. Ако обаче не успеете да влезете в това състояние на духа, трябва да стигнете до корена на проблемите със самочувствието, водещи до това поведение.

Ако един мъж знае, че няма да отидете никъде, тогава той не е мотивиран да ви даде приоритетно отношение. Нормално човешко поведение – искаме максимална награда за минимални усилия. Вие давате наградата, а той полага минималните усилия.

Знайте стойността си

връзка
Как да бъдете приоритет, а не опция в една връзка

Лесно е да забравиш стойността си в една връзка, когато чувстваш, че не си приоритет. Това ви кара да прехвърлите цялата си енергия и внимание от себе си към партньора си и в резултат на това личната ви граница остава на заден план. Ставате толкова фокусирани върху това да давате любов на партньора си, че забравяте за самолюбието и грижата за себе си.

Например, непознаването на стойността ви ви кара да мълчите и чувствате, че това заслужавате, когато партньорът ви се отнася зле с вас.

Помнете, че сте ценни и вие сте наградата. Вие наистина заслужавате да бъдете обгрижвани, ценени и обичани от вашия партньор. Вие сте уникално и невероятно човешко същество.

Доверете се на интуицията си

връзка
Как да бъдете приоритет, а не опция в една връзка

Вашата интуиция е вашето вътрешно ръководство. Слушането на интуицията ви ще ви насочи към това, което наистина е най-добро за вас.

Забавете и избистрете ума си, като правите това ви помага да слушате повече интуицията си. Забавянето ви помага да разпознавате и обработвате по-добре информацията, която получавате, не само в ума, но и в тялото си. По-бавното темпо помага да промените гледната си точка и да премахнете разсейването, така че да можете да видите и почувствате това, което наистина има значение за вас.

Практикуването на медитация, йога и упражнения за внимателно дишане могат да ви помогнат да станете спокойни и центрирани.

Например, ако интуитивно знаете и чувствате, че той ви приема за даденост, не се колебайте да му кажете как се чувствате или ако се чувствате пренебрегнати, говорете и го уведомете. По този начин той ще разбере как се чувстваш и ако наистина те обича, ще се опита да направи всичко възможно да ти се извини. Ако тази връзка не ви харесва може лесно да си тръгнете.

Поставете и наложете своите граници

връзка
Как да бъдете приоритет, а не опция в една връзка

Поставянето и налагането на вашата граница е много важно в една връзка. Всички имаме своите граници; просто трябва да продължим да ги налагаме.

Когато откриете, че продължавате да изисквате вашите граници да бъдат спазвани отново и отново и нищо не се променя, бъдете готови за най-лошия сценарий и това може да е да изоставите връзката си. Вие сте достойни да бъдете обичани и приоритетни. Дайте си разрешение да получите любовта, която заслужавате.

Върнете се към това, което бяхте преди

връзка
Как да бъдете приоритет, а не опция в една връзка

Върнете се към това, което бяхте в началото на вашата връзка. Помислете какво сте правили и помислете колко от тези неща са останали встрани, откакто сте във връзката ви.

Сигурни смее, че сте имали богат, пълноценен живот, което го е привлякло към вас на първо място. Ако в живота ви не се случва нищо, освен връзката ви с него, съжаляваме; привличането му към вас напълно ще изчезне.

Tagged , ,
на горе