8 съвета как да се отървем от депресията
Психологически

8 съвета как да се отървем от депресията

Не сте сами в борбата си със симптомите на депресията. Милиони хора се чувстват по същия начин като вас и разчитат на вас да намерите решение.

Депресията е тежко здравословно състояние, което може да засегне всеки на всяка възраст. Изчислено е, че между 3% и 25% от населението страда от депресия. Въпреки разпространението му, той все още не е добре разбран и възможностите за лечение са ограничени. В допълнение, това може да бъде инвалидизиращо заболяване, което затруднява ставането от леглото сутрин и затруднява ежедневните задачи. Въпреки че има много начини за лечение на депресия, можете също да опитате тези десет естествени лекарства, за да намалите симптомите на умерена до тежка депресия.

8 съвета как да се отървем от депресията

21 цитата на Киану Рийвс: Едно нещо, което хората не знаят за мен е, че имах депресия. Човекът, който не ми позволи да бъда щастлив, бях АЗ

8 фини и често пренебрегвани признака, че страдате от депресия

infomax-logo-50-15-HW Чаша горчиво кафе помага за отслабване

8 съвета как да се отървем от депресията

1. Станете и се раздвижете

депресията
8 съвета как да се отървем от депресията

Въпреки че упражненията може да изглеждат като последното нещо, което искате да правите, когато сте депресирани, проучванията показват, че тренировките са един от най-ефективните начини за лечение на лека до умерена депресия. Проучване установи, че физическата активност е също толкова ефективна, колкото лекарствата за лечение на депресията. Други изследвания показват, че дори по-интензивните тренировки са по-ефективни от антидепресантите за предотвратяване на рецидиви при хора с голямо депресивно разстройство.

2. Спете достатъчно

депресията
8 съвета как да се отървем от депресията

Уверете се, че спите достатъчно всяка вечер – не повече от час по-малко от това, което се препоръчва за вашата възрастова група (например, ако сте над 55 години, това означава 7-8 часа на нощ). Ако това е трудно за вас поради безсъние, свързано с депресията, опитайте се да ставате рано сутрин, вместо да си лягате рано вечер; това ще ви помогне да нулирате циркадния си ритъм, така че да ви е по-лесно да заспите по-късно вечерта, когато е време за лягане!

3.Изправете се срещу страховете си

Не избягвайте нещата, които ви се струват трудни. Когато хората се чувстват потиснати или тревожни, те понякога избягват да говорят с други хора. Някои хора могат да загубят увереността си при излизане, шофиране или пътуване.

Ако това започне да се случва, изправянето пред тези ситуации ще им помогне да станат по-лесни.Така ще се справите с депресията.

4.Не пийте много алкохол

депресията
8 съвета как да се отървем от депресията

За някои хора алкохолът може да се превърне в проблем. Може да пиете повече от обикновено като начин да се справите или скриете емоциите си или просто за да запълните времето. Но алкохолът няма да ви помогне да решите проблемите си и може да ви накара да изпитате депресията.

5.Прекарвайте време с приятели и семейство

депресията
8 съвета как да се отървем от депресията

Прекарването на време с други хора и социални дейности, които се грижат за вас, ще ви накара да се почувствате по-обичани и подкрепяни, което е един от най-добрите начини за преодоляване на депресията. Ще получите естествен тласък на настроението, когато сте около други, които се грижат за вас!

6. Останете социални

От съществено значение е да сте в крак с приятелите си, но също така помага, ако намерите начини да създадете нови връзки – излезте и се запознайте с нови хора! Не се изолирайте поради депресията или тревожност; вместо това се свържете с другите, за да могат да ви помогнат в това предизвикателно време!

7.Имайте рутина

Когато хората се чувстват потиснати, те могат да изпаднат в лоши модели на сън, да стоят будни до късно и да спят през деня. Опитайте се да ставате в нормалното си време и да се придържате към рутината си, доколкото е възможно.

Липсата на рутина може да повлияе на храненето ви. Опитайте се да продължите да готвите и да се храните редовно и така ще сте далеч от депресията.

8.Прекарвайте време сред природата

депресията
8 съвета как да се отървем от депресията

Доказано е, че прекарването на време сред природата намалява депресията и тревожността и е чудесен начин да се отпуснете след дълъг ден. Опитайте да отидете на разходка навън и да се насладите на звуците на чуруликането на птиците или на бризът, който духа между дърветата. Можете също така да опитате градинарство, за което е доказано, че намалява нивата на стрес с до 65%!

Tagged , , ,
на горе