Как да се наслаждавате на социалните мрежи и да спрете да се сравнявате с другите

как да се наслаждавате на социалните мрежи
Психология

Как да се наслаждавате на социалните мрежи и да спрете да се сравнявате с другите

Социалният живот е много важен за всеки един човек. Комуникацията с наши приятели и близки винаги води до по-разнообразен и щастлив живот. В последното десетилетие личното пространство стана много по-достъпно, най-вече след навлизането на социалните мрежи. Това, освен полезна информация, понякога може да доведе и до неприятни моменти като завист, огорчение от успеха на другите и желание да заемем мястото им. Такъв тип мислене не е най-добрият съветник, защото може да доведе до депресия и недооценяване на собствения ни живот.

Има няколко важни неща, които трябва да знаете, когато видите нечия снимка или видео, преди да си помислите, че човекът отсреща води по-добър живот от вас.

Социалните мрежи отразяват само избрани моменти от живота

Колкото и хубави да бъдат качените снимки, те показват само момент от живота на човек. Първата ви мисъл може би ще бъде „Колко е щастлив”, но не забравяйте, че виждате само една малка част от ежедневието му. Всеки има проблеми в личния си живот, трудности в работата или тежки моменти, които никой не вижда, така че не завиждайте само заради една снимка.

Бъдете себе си

Този чест съвет може би се е превърнал в клише, но все повече се забравя, особено от младото поколение. Възможностите на новите технологии, слагането на филтри, Фотошоп и други добавки към една снимка създават изкуствена среда, към която много хора се стремят. Не забравяйте обаче, че колкото и изненадващо да звучи, все още има такива, които ценят естествената красота, така че се стремете именно към нея.

Разделете живота си в мрежата и извън нея. Не прекалявайте с постовете в социалните мрежи. Не е нужно да споделяте в профила си всяка крачка, която правите. Запазвайте някои моменти за вас самите. Личните спомени са незаменими и могат да оставят по-трайна следа за вас. Не се сравнявайте с други хора, които постоянно публикуват историите си. Личното ви пространство не трябва да бъде засегнато от социалните мрежи.

Не мислете какво ще кажат другите, когато видят ваша снимка в интернет. Не се влияйте дали някой публикува снимка от екзотично място или от щастливо събитие. Опитайте се да успеете в собствения си живот, без да ви тежи успехът на околните.

Tagged , ,
на горе