8 съвета как да се наслаждавате на самотата

8 съвета как да се наслаждавате на самотата
Психология

8 съвета как да се наслаждавате на самотата

Има начини как да се наслаждавате на самотата. Малко уединение може да бъде релаксиращо. Много неща могат да ви накарат да се почувствате самотни, изолирани и нещастни. Но понякога самотата е неизбежна. Може да се наложи да се затворите далеч от приятели, за да завършите проект. Може да бъдете поставени в нова среда без удобствата на старите си приятели.

Ето няколко съвета как да извлечете максимума от самотата си:

Искате да излезете с него? Поканете го

8 съвета как да се наслаждавате на самотата

1) Култивирайте приятелства, но не се напрягайте над това

самотата
8 съвета как да се наслаждавате на самотата

При всякакви полупостоянни случаи на самота трябва да започнете да полагате основите на социална мрежа. Полагайте усилия да се срещате с хора и когато го правите, опитайте се контактът да продължи повече от просто ръкостискане. Уединението може да има предимства, но точно както в огромна тълпа, то не трябва да е постоянно.

В същото време не се стресирайте от факта, че сте сами в момента. Това само ще ви накара да се почувствате нещастни. Всяко усилие за промяна трябва да започне с приемане на настоящата ви ситуация. След като направите това, можете да започнете да се наслаждавате на самотата, докато изграждате социална мрежа.

2) Запълнете деня си

самотата
8 съвета как да се наслаждавате на самотата снимка: pinterest

Комбинирането на изолация с бездействие е рецепта за депресия. Липсата на нещо, което да ангажира ума ви, ще ви накара да се почувствате безполезни. Денят ви трябва да е изпълнен със задачи и проекти. Оставянето на огромни празнини в графика ви просто ще доведе до гледане на телевизионни реклами до късно вечерта и сън по четиринадесет часа на ден. Опитайте се да запълните самотата по най-добрия начин.

3) Саморефлексия

Използвайте времето за размисъл върху себе си, живота си и по-големи философски въпроси. Много религии използват самотата като начин за постигане на духовно просветление. Можете да го използвате като начин да придобиете по-добро разбиране за себе си и света, в който живеете. Премахването на целия шум може да ви даде място да мислите ясно.

4) Създайте ритуали

самотата
8 съвета как да се наслаждавате на самотата

Ако ще останете сами за повече от няколко дни, трябва да създадете ритуали. Навици за това как да ставате сутрин, да приготвяте храна и рутинните задължения, които трябва да свършите. Наличието на основни ритуали за основни функции може да ви даде ред в ден, който обикновено е изпълнен с натиска на приятели и работа. Създаването на ритуали ще ви помогне да почувствате самотата, като нещо хубаво.

5) Предизвикайте себе си

След като се насладите на релаксиращата тишина и самотата за няколко минути, вероятно ще ви омръзне. Измислянето на предизвикателства за себе си е начин да прогоните скуката, като същевременно допринасяте за растежа си. Намирането на начини, по които мога да се натоварвате дори когато средата не го изисква, ви помага да се съсредоточите.

6) Започнете проекти

самотата
8 съвета как да се наслаждавате на самотата

Ако вашата изолация ще продължи повече от месец, трябва да започнете проект, за да останете ангажирани. Може да отнеме известно време, за да възстановите социална мрежа, ако наскоро сте се преместили, така че ще трябва да направите нещо, което да ви занимава повече от четене на книга. Завършването на проекти е невероятно възнаграждаващо и помага да подредите мислите си. То ще ви помогне да почувствате самотата като ваш приятел.

7) Останете свързани

Използвайте интернет, за да поддържате връзка с предишни приятели или да създавате нови приятели онлайн. Използвайте Facebook, за да следите приятелите си и да поддържате връзка дори когато не можете да ги посетите. Развитието на онлайн връзки с читатели и други блогъри също ще ви помогне да поддържате връзка със света и да се наслаждавате на самотата.

8) Дисциплинирайте мисленето си

Дисциплинирайте се, за да избегнете негативно и разрушително мислене. Важно е да уважавате, че се чувствате изолирани или отегчени. Но не се отдавайте на това. Фокусирайте мислите си върху предстоящите предизвикателства, как възнамерявате да промените ситуацията си или бъдещи цели. Подобрете способността си да изпитвате негативна мисъл, но сменете фокуса, за да предотвратите низходяща спирала. По този начин ще се наслаждавате на самотата.

 

Продължаваме с още съвети, които да ви помогнат да се насладите истински на живота

Тайната да се наслаждаваме истински на живота се крие в това да правим малки промени в ежедневието си. Да се ​​отнасяте към себе си със състрадание, да се грижите за психическото и физическото си здраве и да се свързвате с другите са само някои от начините, по които можете да живеете по-щастлив и по-пълноценен живот.

Дайте приоритет на себе си.

Тези четири зодии винаги дават приоритет на физическото и психическото благополучие
8 съвета как да се наслаждавате на самотата

Поставете себе си и своето щастие на първо място. Тази статия цели да се насладите на живота си , а не на някой друг. Ето защо е важно за вас да превърнете себе си и вашето щастие в основен приоритет в ежедневието си. Когато вземете решение, изберете нещата, които ще ви направят най-щастливи. Дайте приоритет на грижата за себе си и не пренебрегвайте своите страсти и интереси. Когато поставите себе си на първо място, ще се почувствате по-щастливи, пълноценни и заредени с енергия.

Избягвайте да се сравнявате с другите и се фокусирайте единствено върху вашите цели и постижения.

Прекарайте известно време сами , когато почувствате, че имате нужда от презареждане. Няма нищо лошо в това да си вземете почивка и да бъдете сами от време на време.

Позволете си да се отдадете на малките неща, които ви правят щастливи, като четене на книга, пиене на чаша чай или ходене на кратка разходка всеки ден.

Бъди добър към себе си.

8 съвета как да се наслаждавате на самотата
8 съвета как да се наслаждавате на самотата

Обичайте себе си и проявете състрадание към себе си. Когато обичате себе си , вие започвате да гледате на себе си и живота си през много по-позитивен обектив. И когато се отнасяте към себе си със състрадание, е по-вероятно да се почувствате щастливи и да постигнете успех в много различни области от живота си.

Използвайте положителни утвърждения, проявете доброта към себе си. Кажете си неща като „Аз съм добър човек“, „Аз съм силен“ и „Заслужавам да бъда обичан“.

Простете си за минали грешки. Прощаването към себе си може да помогне за намаляване на чувствата на стрес, гняв и нараняване.

Празнувайте малките победи.

8 съвета как да се наслаждавате на самотата
8 съвета как да се наслаждавате на самотата

Наградете себе си, че постигате напредък и продължавате да растете. Вместо само да се хвалите за осезаемите си успехи, не забравяйте да отпразнувате дори най-малките признаци на напредък и растеж. Ако от време на време се потупвате насърчително по гърба, това ще ви държи мотивирани и ободрени да давате най-доброто от себе си и да живеете страхотен живот.

Например, купете си лакомство всеки път, когато зачеркнете нещо от списъка си със задачи.

Или не забравяйте да се възнаградите с малки почивки през целия работен ден.

Изпратете SMS на приятелите си и споделете вълнението си, когато завършите книга или научите нещо ново.

Инвестирайте в себе си.

Инвестирайте времето и ресурсите си в подобряване на себе си. Инвестирането в себе си и работата за подобряване на уменията ви е един от начините да покажете на себе си любов и грижа. Полагайте усилия към нещата, които са важни за вас, и работете върху развитието на силните си страни, за да повишите увереността си. Когато инвестирате време в развитието на силните си страни, ще бъдете по-щастливи и наистина ще се наслаждавате на работата и дейностите, които вършите.

Например, намерете преподавател или треньор, който може да ви помогне да станете по-добри в определени умения, като свирене на инструмент, готвене или писане.

Ако разполагате с необходимите средства, не се страхувайте да похарчите пари за по-скъпи инструменти и устройства, които ще ви помогнат, като например получаване на по-хубави артикули за рисуване или по-добър компютър за работа.

Един от най-ценните ресурси, които можете да инвестирате в себе си, е вашето време. Отделете време за нещата, които наистина обичате, и направете всичко възможно, за да поддържате баланса между работата и личния живот .

Изразявай мнението си.

8 съвета как да се наслаждавате на самотата
8 съвета как да се наслаждавате на самотата

Бъдете честни относно вашите желания и нужди. Вместо да затваряте всичките си мисли и да ги пазите за себе си, уведомете другите, когато имате нужда от нещо. Това наистина може да ви помогне да станете по-уверени и да почувствате, че имате контрол над живота си. Когато живеете живота според собствените си условия , ще бъдете по-щастливи и като цяло по-доволни.

Не се страхувайте да поискате помощ , когато имате нужда от нея. Вероятно ще има много хора, готови да ви подкрепят.

Поставете граници с приятели, членове на семейството, значим човек и други хора в живота ви, за да сте сигурни, че другите хора разбират вашите ограничения.

Изразете вашето мнение и честни мисли, но останете уважителни и изслушвайте и другите.

Срещайте се с нови хора.

8 съвета как да се наслаждавате на самотата
8 съвета как да се наслаждавате на самотата

Излезте и създайте нови приятели, които ви правят щастливи. Полагането на усилия да излизате и да се срещате с нови хора може да донесе много вълнение и разнообразие в живота ви. Често хората, с които прекарвате времето си, наистина правят живота приятен и забавен, особено ако са щастливи хора, които споделят някои от вашите интереси. Ето няколко предложения за това как можете да разширите социалния си кръг:

Накарайте приятелите си да ви запознаят с хора, които познават.

Излезте с приятелите си на парти или събиране на голяма група.

Говорете с нови хора в работата си.

Присъединете се към онлайн общности, за да намерите приятели от цял ​​свят .

Участвайте в група доброволци, за да се срещнете с хора във вашата общност.

Пътувайте до нови места/дестинации.

8 съвета как да се наслаждавате на самотата
8 съвета как да се наслаждавате на самотата

Изживейте промяна на обстановката и нови приключения. Независимо дали става въпрос за нов град, щат или страна, пътуването за много хора е гарантиран начин да внесете малко вълнение и радост в живота си. Ако разполагате с време и бюджет, отидете на пътуване сами или с приятели и семейство и вижте какво предлага светът. Например:

Прекарайте един уикенд в нов град с приятел.

Пътувайте със семейството си, за да видите националните паркове.

Отидете на круиз, който ще акостира в чужда държава.

Учете в чужбина в друга държава.

Планирайте романтично бягство с половинката си.

Направете нещо, което никога преди не сте правили.

8 съвета как да се наслаждавате на самотата
8 съвета как да се наслаждавате на самотата

Търсете нови и забавни изживявания. Животът е много по-приятен, когато постоянно преживявате нови неща и правите нови открития. Има безкрайно много възможности и възможности за изживяване, така че защо не инвестирате известно време в изпробване дори само на няколко от тях? Ако търсите вълнение, не се страхувайте да излезете от зоната си на комфорт и да кажете „да“ на новите неща. Например:

Отидете в нов ресторант, който сервира храна, която никога преди не сте опитвали.

Разгледайте нова част от вашия град, в която никога не сте били.

Участвайте в маратон.

Посетете увеселителен парк.

Опитайте спорт, който никога преди не сте практикували.

Отидете на лов.

Продължавай да учиш нови неща.

8 съвета как да се наслаждавате на самотата
8 съвета как да се наслаждавате на самотата

Научете нови умения и хобита, за да си помогнете да растете. Дори и да сте завършили училище, има безброй възможности да научите нови неща и да разширите мирогледа и знанията си. Когато научавате нови неща, вие повишавате самочувствието си и насърчавате по-задълбочен интерес и любопитство към света около вас. Вземете уроци, участвайте в семинари или гледайте и четете интересни неща в интернет, за да научавате нови неща всеки ден .

Запишете се за курс, за да се научите да свирите на инструмент .

Разгледайте книга в библиотеката за световната история.

Научете се да говорите чужд език .

Играйте любопитни факти с приятелите си, за да научите нови интересни факти.

Намерете си работа на непълен работен ден, като правите нещо, което никога не сте опитвали, като бариста или пекар.

Създайте си цели, за да останете мотивирани.

9 начина да мотивирате партньора си да си намери работа
8 съвета как да се наслаждавате на самотата

Животът е по-приятен, когато има какво да очаквате и цели, които искате да постигнете. Списък с кофи или списък с цели може да ви помогне да почувствате цел и да ви мотивира да посрещате всеки нов ден с положително мислене. Попълнете списъка си със смесица от реалистични цели и големи мечти. В края на краищата никога не знаеш какво ще ти донесе животът!

Поставете си цели , за да се мотивирате и да следите напредъка си. Тези цели са конкретни, измерими, постижими, подходящи и ограничени във времето. Например:

Конкретен: Ще напиша кратка история.

Измеримо: Ще пиша 500-1000 думи на ден през следващия месец.

Достижимо: Часовете ми на работа са намалели, така че имам повече време.

Уместно: Наистина обичам да чета и пиша и имам добра идея за история.

Обвързан във времето: Ще започна в началото на юни и ще направя първата чернова до края на месеца.

Някои забавни елементи, които можете да добавите към списъка си с цели, включват неща като изкачване на планина, скачане с парашут, плуване с акули и пътуване до чужда страна.

Вземете си домашен любимец.

8 съвета как да се наслаждавате на самотата
8 съвета как да се наслаждавате на самотата

Домашните любимци осигуряват любов, приятелство и вълнение. Понякога всичко, от което се нуждаете, за да сте щастливи в живота, е космат приятел, който да обичате и да се грижите за него. Изследванията показват също, че собствениците на домашни любимци са по-малко склонни да страдат от депресия, отколкото хората без домашни любимци, както и да имат по-ниско кръвно налягане по време на стресови ситуации. Да не говорим, че играта с очарователно животно може да ви помогне да се почувствате щастливи и спокойни и те дори могат да ви помогнат да срещнете нови хора.

Осиновете домашен любимец от местен приют, за да му осигурите добър дом и грижите и любовта, които може би са им липсвали.

Разбира се, не осиновявайте, ако здравословното или личното ви положение не ви позволява да се грижите за домашен любимец в момента.

Практикувайте внимателност.

Практични съвети как да скъсате с човека, с когото живеете
8 съвета как да се наслаждавате на самотата

Свържете се с вътрешните си мисли и чувства. Практикуването на внимателност ви обучава да живеете в момента и да сте наясно с нещата, които са около вас. Част от това да се наслаждавате на живота е да се съсредоточите върху настоящето, вместо да размишлявате върху миналото или да мечтаете твърде много за бъдещето. Внимателността също ви помага да се свържете с емоциите си и може да ви накара да откриете нещата, които наистина ви правят щастливи.

Практикувайте медитация , за да изчистите ума си и да се съсредоточите единствено върху настоящия момент.

Направете усилие да вложите цялата си енергия и да се съсредоточите върху едно нещо наведнъж, вместо да се опитвате да изтънявате, като изпълнявате няколко задачи едновременно.

Усмихвайте се и се смейте всеки ден.

Искрената усмивка
8 съвета как да се наслаждавате на самотата

Усмивката подобрява настроението ви и ви кара да се чувствате по-щастливи. Знаете ли, че изражението на лицето ви може да повлияе на това как се чувствате? Според изследване само актът на усмивка може да ви накара да се почувствате по-щастливи.Не само това, но и усмивката и смеха карат другите хора около вас да се чувстват добре. Така че започвайте всеки ден с усмивка и си напомняйте за всички щастливи и забавни неща, на които можете да се насладите в живота.

Гледайте забавни видеоклипове в YouTube, за да се разсмеете.

Бъркайте с приятелите си и си позволете да бъдете безгрижни и глупави.

Разменяйте шеги с приятелите си, за да се опитате да се разсмеете взаимно .

Прекарайте известно време навън сред природата.

4 зодии, които обожават да работят сред природата
8 съвета как да се наслаждавате на самотата

Престоят сред природата може да ви помогне да се почувствате по-щастливи. Независимо дали се разхождате из квартала или на поход в пустинята, простото пребиваване навън може да подобри настроението ви и да намали всеки стрес, който може да изпитвате. Така че, ако наскоро се окажете затворени на закрито, опитайте се да излезете навън, дори ако е само за няколко минути. Освен това може да откриете, че имате нова оценка за живота, след като изпитате красотата на природата.

Една идея е да създадете градина , за да можете да прекарвате малко време навън всеки ден.

Ако живеете близо до работата си, ходете до офиса, когато времето е хубаво, вместо да шофирате.

Играйте спортове, които можете да правите на открито, за да се насладите на упражнения и слънчева светлина, като футбол, тенис или плажен волейбол.

Направете почивка от социалните медии.

социалния живот
8 съвета как да се наслаждавате на самотата

Прекъснете връзката с приложенията, за да оцените по-добре това, което е точно пред вас. Въпреки че можете буквално да видите всичко в света на смарт устройството си, това не може да се сравни с това да изпитате истинското нещо сами. Ако установите, че прекарвате по-голямата част от деня си влезли в социални медии като Instagram, Twitter или TikTok, направете усилие да си вземете почивка и инвестирайте това време в забавни дейности или излизане с приятели.

За съжаление, социалните медии също могат да предизвикат някои негативни чувства у вас, особено ако откриете, че постоянно се сравнявате с други хора и (уж) перфектния живот, който живеят.

 

Tagged ,
на горе