Как да се гримирате като професионалист

Как да се гримирате като професионалист
Мода

Как да се гримирате като професионалист

Искате ли да се гримирате като професионалисти? Често се учудвате на външния вид на моделите, които са перфектно гримирани, с мечтан тен и наситени очи? С няколко техники и правилните продукти и вие можете да се гримирате като професионалист.

Искате да излезете с него? Поканете го

Стилен маникюр, с който ще сте в крак с модата
Как да се справим с бръчките на шията

Как да се гримирате като професионалист

На първо място: подгответе кожата

гримирате
Как да се гримирате като професионалист снимка: pinterest

За целта кожата на модела трябва да бъде добре почистена и внимателно подсушена с кърпички или мека кърпа. След това нанесете лек крем за грижа за кожата, за да я поддържате хидратирана през целия ден. След това нанесете фон дьо тен: това може да бъде изглаждащ крем със здравословен блясък, серум или друг фон дьо тен, който ще прикрие несъвършенствата, ще замъгли порите и ще осигури равномерен, естествен тен. Преди да нанесете сенките за очи, нанесете база и върху целия клепач: това ще помогне на грима да се фиксира и да издържи през целия ден.

Едва след тази важна предпоставка можете да започнете работа по тена. Ако искате да се гримирате като професионалист, това е първата стъпка.

Използване на четки

гримирате
Как да се гримирате като професионалист снимка: pinterest

Независимо дали нанасяте фон дьо тен, коректор, руж или сенки за очи, важно е да използвате правилните аксесоари, когато се гримирате. Препоръчваме ви да инвестирате в набор от четки с различни накрайници и размери в зависимост от това за какво ще ги използвате. С четка ще постигнете много по-прецизен и естествен завършек, отколкото с пръсти.

Изберете добре коректора си и го нанесете СЛЕД фон дьо тена си

Първо нанесете фон дьо тен

Основата е тази, която ще разтвори коректора, а не обратното. Затова е важно, когато се гримирате, да я нанесете преди коректора. Изберете нюанса, който е най-близък до тена на кожата на вашия модел, и го нанесете с четка или блендер. След това нанесете коректора и го матирайте с пудра в насипно състояние.

Какъв нюанс за вашия коректор?
Противно на общоприетото схващане, коректорът не трябва да е по-светъл от тена на кожата, тъй като може да стане сив, ако тъмните кръгове на модела са силно пигментирани.

Смесване на продуктите за грим

Независимо дали нанасяте сенки за очи, руж или бронзант, за да изглеждате естествено, е важно да смесвате всеки продукт, когато се гримирате. Например, когато нанасяте руж върху подвижния клепач, след като сте нанесли линия кокал или очна линия, използвайте подходяща четка, за да разнесете ружа с движения напред-назад и/или кръгови движения в зависимост от резултата, който искате да постигнете.

Изберете правилните нюанси на сенките за очи

гримирате
Как да се гримирате като професионалист снимка: pinterest

По принцип можете да играете с широка гама от цветове за клепачите на вашия модел, независимо от цвета на очите му. Внимавайте обаче да изберете нюанс на сенките за очи, който е малко по-тъмен от цвета на ириса. Например, ако вашият модел има зелени очи, можете да комбинирате сиво, кафяво и зелено, но не забравяйте да изберете силно зелено. Нанесете най-тъмния цвят равномерно по линията на миглите, за да подчертаете очите. След това нанесете останалите сенки и използвайте четки, за да ги смесите и да подчертаете нюансите, когато се гримирате.

Нанесете спирала в зигзагообразна форма

гримирате
Как да се гримирате като професионалист снимка: pinterest

Тази техника е идеална за уголемяване на очите: просто нанесете четката, като се движите нагоре към външната страна на миглите с последователни зигзагообразни движения. Не се колебайте да добавите допълнителен слой спирала, за да придадете на миглите си още по-голям обем и плътност, когато се гримирате. Ние ви препоръчваме качествена спирала, която ще предаде обем и плътност. 

Сублимация на веждите

Красивият грим на очите е нищо без добре поддържани и подчертани вежди.

За да ви помогнат да гримирате веждите, специалните комплекти „вежди“ съчетават в една кутия всички продукти, които трябва да приложите за безупречно оформени вежди.

Съобразете се с формата на устата

Противно на общоприетото схващане, контурът на устните не трябва да се очертава преди нанасянето на червилото, а след това. Нанесете червилото си за предпочитане с четка, можете също така да потупате леко с пръсти, за да проникне продуктът добре, след което използвайте молив за устни, за да очертаете ръба на устата. Изберете молив с универсален цвят, избягвайте моливи, които са по-тъмни от цвета на червилото ви, и преди всичко се съобразете с формата на устата на модела. Така ще се гримирате, като професионалист.

Завършете с малко руж за блясък

гримирате
Как да се гримирате като професионалист снимка: pinterest

За свеж и пулсиращ тен през целия ден не се колебайте да нанесете малко руж върху заоблената част на скулите, като го разтегнете леко към слепоочията. Помолете модела си да се усмихне! Така ще е по-лесно да откриете зоните на бузите му, които да подчертаете.

Ако искате да се гримирате, като професионалисти следвайте тези стъпки.

Tagged , ,
на горе