Как да се върнем към собствената си ценност?

Как да се върнем към собствената си ценност?
Психология

Как да се върнем към собствената си ценност?

Как да се върнем към собствената си ценност? Всяка жена в даден етап от живота си задава този въпрос, но не всякога има куража да намери отговора му.

В ежедневието рядко се срещат наистина уверени в себе си жени. Не с напомпано „его“, с целия си вид показващи: „Хей! Обърни ми внимание! Всички са само хора, а аз съм богиня!“ Тази опция е само за жени с ниско самочувствие.

Съвсем друго нещо са жените, които наистина ценят себе си, следват природата си, слушат сърцето и интуицията си, уважават тялото си. Тя няма да се стреми да привлече вниманието на всички наоколо и да очаква всеки мъж да се влюби в нея. Тя няма да бъде включена в безсмислена конкуренция с други жени и още повече с мъже. Между това да следва съветите от списанията или вътрешния си глас, тя ще избере второто. Да изглежда идеална, да се впише, да се хареса на мнозинството, да задържи мъж – това не е за нея. До нея ще изпитате дълбоко уважение както към нейната личност, така и към вашата собствена.

8 неща, които мъжът търси в една жена

5 важни признака, че сте силна жена

Величието на жената е вечно

И все пак – как да се върнем към собствената си ценност?

Знаете ли, живеем в свят, в който женската природа е изнасилена. Фактът, който психолози са отчели, е, че повечето жени се чувстват неудобно в собственото си тяло, не се смятат за толкова голяма ценност, намират недостатъци в себе си както във външния вид, така и във всичко останало. Има толкова много концепции и версии за това каква трябва да бъде идеалната жена, майка, съпруга, приятелка.

И така всеки от нас има един вид аршин, който прилага във всички области на живота, измервайки своите и чуждите пропорции, степента на съответствие с нормите, сравнявайки себе си с другите хора и собствените си представи за това какъв трябва да бъда.

Ние, жените, сами забравяме за природата си. Най-лошото е, че вместо сътрудничество, взаимно уважение към различието на всяка от нас, ние се въвличаме в безкрайна конкуренция помежду си, поддържаме общи страхове. Вследствие на това модата не е да бъдеш себе си, а да си като някой друг. Ние се отъждествяваме с неодушевени стереотипи. Например, остаряването е страшно. Да си неомъжена след 30 е срам! Да заемеш лидерска позиция – ти си мъж в пола. Да тежиш повече от 50 – 60 – 70 кг – какъв ужас! Да имаш много сексуални партньори или да не спиш с никого – нещо не е наред с теб.

Бъди онази жена, която мъжът се страхува да изгуби

Бори се за този мъж преди друга жена да е заела мястото ти

Истинската жена се печели с уважение и любов, а не с пари и скъпи подаръци

Списъкът е безкраен. Това е жена, която е уплашена, живее в собствените си комплекси, съмняваща се в себе си, която е удобна и контролирана. Ето защо митът, че да си такъв, какъвто си, не е супер, се поддържа толкова усърдно и навсякъде. Това е отлична почва за манипулация както от съпруга, така и от семейството и обществото като цяло. В края на краищата, винаги може да ви напомнят за вашето несъвършенство, оказвайки натиск върху чувствата на вина и срам.

Обърнете внимание как повечето дами се опитват да „заслужат“ любовта. И не само от партньора, но и от околната среда. Много жени живеят с чувството „нещо не е наред с мен“. Вярването, че вече съм добра и достойна за любов и уважение заради това, което съм днес, често е трудна задача. В главата, разбира се, всеки от нас има идеята, че трябва да обичаме себе си, тогава и другите ще ни обичат. Най-интересното е, че стимулът да обичаш себе си не е желанието да бъдеш себе си на всяка цена, а именно привличането на любовта от друг обект. Акцентът върху себе си отново отива някъде навън.

Рано или късно обаче, идва момент, в който осъзнаваш, че вече не можеш да търпиш насилие над себе си. Не можете безкрайно да се усъвършенствате и да се притискате към стандартите и идеите на други хора за идеала, дори ако те са значими за вас. Убедени сте искрено и неотменимо, че всичко това не работи и не ви прави по-щастливи.

Започвате да изпитвате див глад за себе си. Каквото и да ви коства, решете да върнете изгубената връзка с вътрешната си същност, интуиция, тяло. Тогава разбирате, че вашето собствено щастие е само във вашите ръце, а най-близкият и най-важен човек за вас на този свят сте… вие ​​самите. И съдия, и палач, и грижовна майка, събрани в едно.

Вземате просто решение – да спрете винаги да търсите недостатъци в себе си, да се критикувате, да се сравнявате с другите и да търпите неща, които ви причиняват болка и ви карат да се съмнявате в стойността си. Станете неудобни за другите, несъвършени.

Но ако действате от своята същност, от своя център, дори нямате съмнения, че правите нещо нередно. И тогава вашата среда се променя. Или сте приети такъв, какъвто сте, или хора, които не са готови да видят истинската ви природа, напускат живота ви. В това има много свобода и истина. Освобождава се място не за всички, а за тези, които са ви близки по дух, възгледи, ценности. В такава среда не е нужно да обличате чужда рокля, за да угодите. Оставайки себе си, вие се чувствате свързани със света чрез приемането ви от другите хора.

 

И по отношение на другите хора се случват невероятни метаморфози. Позволявайки си да бъдете несъвършени, вие давате позволение за същото на тези, които са наблизо. Не изисквате, не съдите, не очаквате. Всеки от нас има свой път към себе си. Някой вървят дълго по него, за други е прав и бърз. Всеки път е добър, защото ние сами го избираме за себе си. Но след като сте почувствали само веднъж в живота си себе си, собствената си стойност, необвързана с постижения, дълбоко уважение към женската ви същност, вече няма да можете да забравите това състояние. Излизайки от него, ще копнеете за себе си и ще искате да се върнете отново. И тогава целият ви живот и пространството наоколо се разгръщат по невероятен начин.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе