Как да разберете, че наистина обичате някого
Любов и партньорство

Как да разберете, че наистина обичате някого

Да обичате определено е едно от най-приятните чувства, които всеки може да изпитва. Цялото това положително напрежение, което се усеща в тялото, когато се сетите за любимия човек, леката нервност, когато говорите с него и дори безсънните нощи, прекарани в мисли какво да бъде следващото нещо, което да направите заедно, определено е знак, че обичате. Понякога е трудно любовта да се опише с думи. Това е чувство, през което всеки трябва да премине, но много хора не могат да направят разликата между това да харесват някого и да го обичат истински. Това може да бъде ключът към по-сериозните отношения между двама души и знакът, че сте намерили точния човек за вас. Ето някои признаци, че наистина обичате някого:

Чувствате се спокойни с него. Признак, че обичате партньора си е, когато започнете да се чувствате толкова добре и спокойни, че да не мислите как да го му се харесате с всяко действие , както най-вероятно сте го правили в началото на връзката. Вече не трябва да се чувствате задължени да го впечатлявате, когато сте заедно. До такава степен сте сигурни в чувствата си, че не се притеснявате от това да сте на различно мнение, дори да спорите за нещо, без да мислите, че ако не поддържате една и съща теза, това ще развали връзката ви.

Винаги можете да разчитате на него. След като се влюбите в този специален човек, трябва да се чувствате така, сякаш можете да му се доверите с каквото и да било. Доверието създава основните чувства на безопасност, сигурност и откритост и за двамата партньори. Ако в момент, когато се нуждаете от помощ, съвет или някаква подкрепа, първият човек, за когото се сещате, е вашият партньор, то определено можете да кажете, че го обичате.

Можете да бъдете себе си с него. Когато сте влюбени, тогава вече не се притеснявате да се изправите пред преценка или критика. Можете да се чувствате свободни да бъдете точно това, което сте около човека, когото обичате, без да се налага да се ограничавате, както може да се случи, когато все още се опознавате. Можете да бъдете себе си и да се чувствате приети. Той ви кара да искате да покажете най-доброто от себе си.

Наистина сте по-щастлив човек. Влюбването може да повлияе на други аспекти от живота ви по изненадващи начини. Любовта дори може да ви насърчи да имате по-ярка представа за живота като цяло. Значителен маркер за здравето на връзката е наблюдението на това, което тя извлича във вас и в живота ви. Когато сме в стабилни връзки, често сме по-щастливи и по-здрави. Ако други области от живота ви процъфтяват, вероятно роля има и човекът до вас.

Не можете да спрете да мислите за него. Можете да бъдете сигурни, че сте влюбени, ако човекът до вас се е настанил трайно в мозъка ви и дори и да опитвате, не можете да го махнете оттам. Мислите за него, притеснявате се дали е добре, имате физическа нужда да сте близо един до друг, чувствате се уверени в компанията му, говорите за него на приятелките си. Всичко това са сигурни признаци, че той наистина значи много за вас. Ако чувствата ви са споделени, не го изпускайте.

Tagged , , ,
на горе