Как да се справите с изневяра във връзката
Любов и партньорство

Как да се справите с изневяра във връзката

Една връзка може да премине през много хубави моменти. За съжаление  обаче, не всичко в живота е прекрасно и често се налага да се справяте с определени трудности и проблеми и в нея. Може да имате разногласия с партньора си, да изпитвате ревност, да стигате до спорове на какви ли не теми, но нищо не е фатално и всяка една двойка е в състояние да се изправи и да продължи напред. Едно от най-неприятните неща, които могат да застигнат двама души, е изневярата. Това е ужасен момент, който може тотално да разруши всичко, градено с години и само за един миг връзката, която имате, да се разпадне.

Без значение дали мъжът или жената е причина за това, изневярата е трудна за всеки, дори някои хора да не си го признават. За съжаление повечето връзки приключват, когато това се случи. Част от двойките обаче опитват да се справят с изпитанието и си дават втори шанс, за което обаче са нужни много компромиси. Ако и вие сте в сходна ситуация и въпреки всичко, искате да останете с човека до вас, ето някои неща, които трябва да знаете, за да може да преодолеете случилото се и да имате бъдеще заедно.

Изневерите трябва да спрат. Експертите казват, че има много неща, които трябва да се случат, за да може една двойка да продължи напред. Първото и най-важното е изневерите да спрат. Човекът, който е изневерил, не може отново да продължава да върши тези неща. Загуба на време е, ако се опитвате да съживите връзката си, а партньорът продължава да се вижда с други. Пълната честност е от съществено значение. След като е ясно, че аферата е приключила, трябва да бъдат зададени колкото се може повече въпроси за това, което се е случило. Някои хора искат да знаят всичко за аферата на партньора им. Поговорете открито. Това може да е болезнен момент, но може и даде някои отговори защо се е стигнало дотук.

Доверието трябва да бъде възстановено. Предателството е най-вредната част от аферата. Човекът, който е бил измамен, обикновено започва да се чуди дали всяко нещо, което партньорът казва, е истина или не. Доскоро обичайните изрази като„Отивам командировка” или „Тази вечер ще работя до късно” вече започват да будят съмнение. Някои се успокояват, като знаят, че могат да проверяват телефона или компютъра на партньора си, но това не е решение, защото всеки има нужда от лично пространство.  Ако човекът до вас не се притеснява да сподели паролите си за социалните мрежи, значи вероятно няма какво да крие, но ако не оставя телефона си и за минута без надзор и не ви дава изобщо да го пипате, няма как това да не ви се стори подозрително. От друга страна технологиите са толкова развити, че може да помогнат на някои хора да продължат да имат афера, като изтриват съобщения и имат тайни профили в социалните мрежи, които разбира се остават скрити от техните половинки.

Трябва да се обърне внимание на основните проблеми. Важно е също така двойката да оцени проблемите на връзката извън самата изневяра. Трудни моменти в отношенията не са причина за странична афера, но ако могат да се направят подобрения в по-широки области – комуникация, време заедно, интимни отношения – това може да бъде успокоително и за двамата, че изневярата няма да се повтори.

Заедно започнете отначало. Двойката трябва съзнателно да поднови връзката си. Необходимо е да загърбите всички неща, които не са се получавали в отношенията ви и да се концентрирате върху това, което ще донесе нужната динамика и емоция във вас. Направете нещо ново, различно, което да върне любовта между вас и продължете напред, без да се връщате към този неприятен момент. Най-важното, за да превъзмогнете изневярата, е и двамата да го искате истински и да не повтаряте старите грешки.

Tagged , , , ,
на горе