Как да предпазите косата си от слънцето: летни съвети

Няколко тайни за грижа за косата, за които не сте подозирали
Здраве и красота

Как да предпазите косата си от слънцето: летни съвети

Как да предпазите косата си от слънцето: летни съвети от специалисти. Ако искате да имате силна, здрава и красива коса, тогава нашите съвети може да са ви полезни. Днес ще говорим за това как можете да защитите косата си от слънцето. Не пропускайте!

Всички бихме искали да имаме лъскава коса. Затова за нея трябва да се полагат грижи през цялата година. Особено важно е да знаете как да предпазите косата си от слънцето (и UV радиацията). Умереното излагане на слънце е полезно, стига да предприемете всички необходими стъпки за борба със свободните радикали. Окислителните процеси правят косата по-сива, тя губи цвета и естествения си блясък, става по-тънък косъмът.

Как да предпазите косата си от слънцето: летни съвети

Три причини да използвате рициново масло за блестяща коса сега: съвет от експерт

Как да се грижим за косата на жените с косопад: трикове и съвети

Никотиновата киселина дава луд растеж на косата за стотинки

Тайната на луксозните коси на индийските жени е разкрита. Те използват само един популярен продукт

Какво се случва, ако не се грижите за косата си?

Косата е нашият образ, нашата личност. Много е важно да й осигурим подходяща грижа. Но най-вече трябва да предпазите косата си от негативните ефекти на слънцето. Хората, които не вземат предвид това, рано или късно започват да се оплакват, че косата им е станала суха и има повече цъфтящи краища. Но късата прическа не е единственият изход. Има и друг начин за възстановяване на увредената коса (и това не е задължително да са скъпи козметични процедури).

Красива коса: полезни съвети

Защитете косата си от слънцето с масло от жожоба и мандарина

За да защитите косата си от слънцето, можете да си направите домашен лек с масло от мандарина и масло от жожоба. Разбира се, най-добрият начин да защитите косата си е да предотвратите увреждане. За целта можем да си приготвим домашен лек на базата на две естествени съставки. Маслото от жожоба дълбоко подхранва косата. Има текстура, подобна на себума, така че косата няма да бъде прекалено мазна след него. А маслото от мандарина от своя страна, придава на косата здрав блясък. И разбира се, неговият невероятен цитрусов аромат.

Съставки:

4 супени лъжици масло от жожоба (60 мл)

10 капки етерично масло от мандарина

Начин на приготвяне и употреба: Смесете двете съставки. Може да се налее в спрей бутилка. В този случай препоръчваме да добавите още 1/2 чаша вода (100 ml), за да може сместа да се разпредели по-добре по цялата дължина на косата.

Ако не обичате да използвате спрея, можете да съхранявате сместа в друг съд. След това просто вземете точното количество, разпределете го в дланта си и го нанесете върху косата си, сякаш искате да я срешите с ръце.

 

Стилна шапка

Най-лесният и практичен начин да защитите косата си от слънцето е да я покриете (с шал или шапка). Днес можете да намерите опции за всеки вкус и бюджет. В допълнение, това е чудесна възможност да подчертаете своя стил.

 

Друг вариант: когато е възможно, седнете под чадър (на сянка). В този случай отрицателното въздействие на слънцето ще го има, но не толкова значително.

Също така си струва да вземете предвид времето на деня: по обяд радиацията е най-интензивна.

 

Внимавайте с водата

Не само слънцето уврежда косата ни. Морска вода и хлорираната (в басейна) също. А понякога вредата от тях е дори по-силна, отколкото от UV лъчите. Поради тази причина е нежелателно честото мокрене на косата.

Опитайте се да изплакнете косата си с чиста вода след къпане (ако е възможно). По този начин ще освободите косата си от излишната сол, хлор и други вещества, които могат да й навредят.

 

Маска за коса (нанася се преди измиване)

Опитайте сами тази чудесна маска за коса. Трябва да се прилага върху суха коса (тя абсорбира по-добре всички вещества), след което измийте косата си. Съставки:

1 яйчен жълтък

2 супени лъжици зехтин (30 мл)

1 супена лъжица лимонов сок (15 ml)

Начин на приготвяне и употреба:

 

Смесете всички съставки до гладкост. Ако искате маската да е по-течна (за да се нанася по-лесно), можете да добавите една-две супени лъжици вода.

Нанесете получената смес върху суха коса и оставете да действа половин час. Измийте косата си както обикновено.

Натурален хидратиращ шампоан

И накрая, за да избегнете капилярна дехидратация, която причинява слънчевата радиация, трябва да обърнете внимание на вашия шампоан. В идеалния случай този продукт трябва да е напълно естествен. Например, на базата на гел от алое вера, кокосово масло или други растителни екстракти и етерични масла.

Сулфатите и алкохолът, които влизат в състава на повечето индустриални шампоани, изсушават най-много косата. Затова четете внимателно етикетите. А през лятото се опитайте да изберете шампоани, специално предназначени да се грижат за суха и увредена коса.

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе