Три причини да използвате рициново масло за блестяща коса сега: съвет от експерт

Три причини да използвате рициново масло за блестяща коса сега съвет от експерт
Здраве и красота

Три причини да използвате рициново масло за блестяща коса сега: съвет от експерт

Все още не използвате рициново масло за коса? Ето няколко причини, които ще ви накарат да искате бързо да добавите този бюджетен продукт към вашия делничен режим и да видите невероятни резултати.

Експерт по регенеративна медицина, говори за ефективността на рициновото масло за подобряване на растежа и качеството на косата. В продължение на стотици години много жени са използвали това лекарство не само за лечение на косата, но и за кожата и дори за храносмилането.

Три причини да използвате рициново масло за блестяща коса сега: съвет от експерт

Рициновото масло за коса има противовъзпалителни и антимикробни свойства

Успокоява раздразнената кожа и се бори с гъбичните бактерии, които могат да доведат до отслабена коса.

Този продукт също така помага за подобряване на структурата и растежа на косата

Как да изберем рициново масло?

При избора на рициново масло се препоръчва да се даде предпочитание на това, да бъде произведено по метода на студено пресоване.

Лекарят съветва също така да се купуват висококачествени масла, съдържащи чисто рициново масло, както и да се избягват готови козметични продукти, направени на базата на това масло.

Как да използвате рициново масло за коса?

Рициновото масло не се разтваря във вода, така че експертът не препоръчва да го прилагате в концентрирана форма върху косата, тъй като това може да повлияе негативно на външния й вид.

За да разтворите маслото, лекарят препоръчва първо да го смесите в равни пропорции със соев лецитин и след това да добавите 1 чаена лъжичка вода. След старателно разбъркване, получената смес се разрежда в 500 ml вода.

За грижа за косата е достатъчно да използвате 1 чаена лъжичка от този продукт, която трябва да се разпредели равномерно по цялата дължина на косата.

infomax-logo-50-15-HW „Птиците – рай на земята“ каца в София

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе