Как да помогнете на партньора си, ако е стресиран

Как да помогнете на партньора си, ако е стресиран
Психология

Как да помогнете на партньора си, ако е стресиран

За да сте опора на партньора си, трябва да сте винаги до него. Когато се сблъскате с половинка в депресия, това несъмнено може да бъде предизвикателно и изтощително преживяване. Въпреки това е важно да помните, че половинката ви се нуждае от вашата любов и грижа повече от всякога.

Как да помогнете на партньора си, ако е стресиран

infomax-logo-50-15-HW Селин Дион отмени всичките си концерти за 2023 г. и за 2024 г.

infomax-logo-50-15-HW Мария Илиева: Обичам те, Миро

Ето няколко съвета, чрез които можете да помогнете на партньора си, ако е стресиран, за да преминете заедно през това пътуване:

Слушайте активно

От съществено значение е да осигурите внимание за изслушване на партньора си, когато той иска да говори. Опитайте се да го чуете, без да го прекъсвате, и му задавайте въпроси, за да го насърчите да изрази чувствата си.

Показването на това, че сте ангажирани и заинтересовани, може да им помогне да се чувстват изслушани и подкрепени. Така ще покажете на партньора си, че няма да го оставите сам в тежкия момент.

на партньора

Бъдете съпричастни

Депресията е предизвикателен проблем на психичното здраве, който може да засегне хората по различен начин. Опитайте се да разберете гледната точка на партньора си и покажете съпричастност към неговите борби. Не се опитвайте да решавате проблемите им. Вместо това бъдете източник на подкрепа и му дайте да разбере, че сте на негово разположение.

Предложете практическа подкрепа

Хората в депресия често се затрудняват дори с най-простите ежедневни задачи. Помогнете на партньора си, като поемете някои от неговите задължения, приготвяте му храна за работа и предлагате помощ при изпълнение на нещата, които има да прави.

Насърчавайте го да потърси професионална помощ

Ако психичното здраве на партньора ви предизвиква безпокойство, важно е да му помогнете да намери необходимата подкрепа, като го насърчите да потърси насоки от квалифициран терапевт или лекар. Терапията и медикаментите могат да осигурят ефективни решения за депресията.

на партньора

Как да се справяме с депресиран съпруг, когато всичко друго се провали?

Да се ориентирате в сложността на лечението на депресия може да бъде непосилно. Невинаги е толкова лесно, колкото да вземете едно хапче или да посещавате терапевтични сесии. Ако се чувствате изгубени и не сте сигурни как да покажете подкрепа на партньора си въпреки усилията си, не губете надежда. Разгледайте тези полезни съвети, за да помогнете по-добре на партньора си по пътя му към възстановяване.

Насърчавайте го да получи медицинска оценка

Макар че подкрепата на партньора ви при депресия е похвална, тя може да не е винаги достатъчна. При тежка депресия търсенето на помощ от медицински специалист може да се окаже от съществено значение. Оценката, включваща физически преглед и анализ на кръвта, може да разкрие основни причини като хипотиреоидизъм, недостатъчно количество витамин D или В-12, инсулинова резистентност или колебания в нивата на кръвната захар, които не трябва да се пренебрегват.

Потърсете съвет от специалист

Може да е най-добре да потърсите мнението на специалист, ако вашият близък е подложен на лечение, но все още не показва подобрение. Обърнете се към лекаря на партньора си за препоръка или се обърнете към интернет, за да потърсите реномирани психиатри във вашето населено място.

на партньора

Потърсете помощ от група за подкрепа

Може да е предизвикателство да се грижите за партньор с подобни проблеми. Търсенето на помощ от група за подкрепа на партньори на хора с депресия може да облекчи стреса и изолацията, които може да изпитвате. Дори ако партньорът ви се колебае дали да приеме помощ, опитайте да привлечете членове на семейството, за да подкрепите и двамата.

Направете промяна в начина си на живот

Опитът да помогнете на партньора си, често изисква промяна в начина на живот. Можете да опитате да се преместите в нов град или да насърчите половинката си да смени професията си. Ако обаче големите промени не са осъществими, все пак можете да направите ежедневни промени, за да подобрите благосъстоянието му. Това може да включва насърчаването на партньора им да промени хранителните си навици или мотивирането да се запише в група за физически упражнения. И накрая – мислете позитивно и рано или късно всичко ще се нареди.

Вижте още:

Гордост! Виктор, който е само на 12 години, а вече има цели 105 медала от състезания по плуване

Нов романс: с кого се среща Ема Уотсън?

Най-древният метод за възстановяване баланса в организма: 6 техники от Аюрведа за повишаване на вътрешната енергия

Боли ви гърбът? Лекувайте зъбите си!

9-те най-вредни реакции при стрес. Как да ги промените?

Силната жена oбича себе си, въпреки всичките си недостатъци

Силната жена знае какво иска и как да го получи, защото има характер

  „Гаднярка“ ли е силната жена?

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе