Най-древният метод за възстановяване баланса в организма: 6 техники от Аюрведа за повишаване на вътрешната енергия

техники от Аюрведа
Добра форма Интересно

Най-древният метод за възстановяване баланса в организма: 6 техники от Аюрведа за повишаване на вътрешната енергия

Представяме ви 6 техники от Аюрведа за възстановяване баланса в организма. Аюрведа е една от най-древните лечебни системи, чиято ефективност е призната от Световната здравна организация (СЗО). Заслужава си да отделяте само по 10 минути на ден и приложете тези техники от Аюрведа. По този начин давате шанс на тялото да самовъзстанови и саморегулира енергийния поток.

С правилното прилагане на тези техники от Аюрведа можете значително да подобрите качеството си на живот. Необходимо е само да отделяте по 10 минути на ден.

Сминдух: Знаем ли за уникалните лечебни свойства, които помагат при диабет, инфекции, анемия, храносмилателни нарушения…?

Какво лекува ашвагандата?

10 занимателни факти за Индия: страна на пъстри цветове

Вижте кои са тези 6 техники от Аюрведа за повишаване на вътрешната енергия

Аюрведа е една от най-древните лечебни системи, чиято ефективност е призната от Световната здравна организация (СЗО). Тази древна система е фокусирана върху значението на установяване на хармония между ума, тялото и душата чрез прилагането на доказани техники.

Основното послание на Аюрведа е, че енергията, която изпълва Вселената, може да се използва от човек за неговото изцеление. И ако също така е правилно балансирана, това ще позволи на тялото да функционира на границата на физическите възможности.

Аюрведа се състои от три основни елемента: Вата (регулира дишането), Кафа (съхранява силите) и Питта (контролира метаболизма).

техники от Аюрведа
Източник на изображението: www.pixabay.com

И така, ето 6 техники от Аюрведа – какво трябва да правите всеки ден:

Сутрешни техники от Аюрведа

Упражнение 1: Задължително сутрешно почистване повърхността на езика – 30 секунди.

След като измиете зъбите си, почистете езика си от остатъците от храна със специална четка. Това ще подпомогне работата на жлъчния мехур и бъбреците. Факт е, че токсините и вредните вещества постоянно се отлагат на езика и могат да нарушат хармонията на човешкото тяло за дълго време.

Упражнение 2: Използване на сусамово масло – 2 минути.

След като почистите езика си, изплакнете устата със сусамово масло вместо с вода за уста. След това го изплакнете с гореща вода.

Сусамовото масло съдържа много линолова киселина и е много по-подходящо за хигиенни цели.

Упражнение 3: Самомасаж – 3 минути.

Направете 20 кръгови масажни движения на различни части на тялото в следната последователност: врат, гръб, рамене, ръце и пръсти. След това преминете към масаж на гърдите си, това трябва да са хоризонтални движения, постепенно издигащи се нагоре по торса. Коремът трябва да се масажира отляво надясно. Следва масаж в областта на раменете, краката и стъпалата.

Масажът на тялото подобрява кръвообращението, стимулира и събужда всички сетива, а също така подпомага работата на вътрешните органи.

техники от Аюрведа
Източник на изображението: www.pixabay.com

Техники от Аюрведа за през деня

Упражнение 4: Пиене на топла вода – 30 секунди.

Напълнете съд с половин литър вода, преварете за 15 минути, налейте в чаша и пийте на малки глътки. Този процес трябва да стане в рамките на половин час. Преварената вода успешно извежда токсините от тялото и затова трябва да се предпочита пред обикновената чешмяна вода.

Упражнение 5: Отпуснато дишане от Аюрведа – 2 минути.

Поемете дълбоко въздух през носа, задръжте дъха си и след това издишайте. Повторете упражнението няколко пъти, без да мислите за нищо друго.

Съсредоточете се върху дишането си и не спирайте, докато не се почувствате достатъчно отпуснати. Фокусирането върху дъха ви помага да облекчите стреса и да се успокоите.

Вечерни техники от Аюрведа:

Упражнение 6: Подобряване на храносмилането – 2 минути.

Вземете малко сусамово масло в ръката си и направете кръгов масаж на корема. След това потопете кърпа в топла вода, поставете я върху корема си и изчакайте да изстине. Това ще стимулира и подобри храносмилането. Освен това, ще подобри качеството на съня ви.

Техники от Аюрведа включват изискват основно участие от страна на пациента, промени в начина на живот на човека. Масаж на тялото с масла от много на брой билки, с цел извеждане на токсините от тялото. Включва още: билколечение, индивидуални диети (според състоянието на организма), практикуване на йога и дихателни упражнения. Мантруване, медитация, сауна с билкови отвари или лечебна вана; билколечение.

Източник: www.cluber.com.ua

За нормализиране на алкално-киселинния баланс, пийте тази много лесна домашна напитка

ЗЕЛЕН ТОНИК, КОЙТО БАЛАНСИРА ХОРМОНИТЕ И ПОМАГА НА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА

Потрясающая суфийская музыка для медитации и релаксации!

Tagged , , ,
на горе