Как да покажете любовта си на половинката си, без да казвате и дума (първа част)

Как да покажете любовта си на половинката си, без да казвате и дума (първа част)
Любов и партньорство

Как да покажете любовта си на половинката си, без да казвате и дума (първа част)

Изричането на фразата „Обичам те“ определено е важно, но само ако сте готови да я кажете на глас. Въпреки че е ценно да използвате думите си, за да изразите своята признателност, има много начини да покажете любовта си своята половинка. Както казва старото клише, действията говорят по-силно от думите. Ето как да го направите:

Слушайте го внимателно.

Има голяма разлика между това да чувате някого и наистина да го слушате. Второто е нещо, което съзнателно избирате да правите. С други думи, добрият слушател обръща внимание с намерението да разбере другия човек. Това включва не просто пасивно усвояване на това, което другият човек казва, но и активно участие в разговора, като задава въпроси. Обърнете внимание и на езика на тялото на половинката си, защото той може да ви разкрие повече за това как той се чувстват, дори и да не го казва.

Питайте го как е минал денят му.

Предполага се, че всеки от вас е погълнат от работата през деня и когато се приберете вкъщи, просто искате да оставите това зад гърба си и да разпуснете. Много е важно обаче да не забравяте да си комуникирате. Поинтересувайте се от това как е минал денят на партньора ви и дали всичко е било наред в офиса. Това звучи много просто, но често сме толкова увлечени от рутината на една връзка, че забравяме наистина да общуваме с половинките си.

Не ровете в телефона си, докато разговаряте.

Въпреки че социалните мрежи значително улесниха комуникацията,  невинаги те помагат на връзката ни. Колко пъти ви се е случвало да си ровите във Фейсбук или Инстаграм и да проверявате имейла си, докато говорите с партньора ви. В такива моменти е добре да оставите телефона и да съсредоточите върху вашия човек, като така ще му покажете, че наистина се интересувате от него и го слушате.

Подкрепяйте го в трудностите.

Понякога вашият партньор може да иска да ви спести нещо, за да не ви притеснява, но е добре да знаете кои са нещата, които го тревожат. Само така ще можете да му помогнете. Подкрепяйте го, а не го учете как да постъпи в дадена ситуация. Понякога човек се нуждае от пространство, за да преосмисли всичко и за целта има нужда от вашето разбиране.Намирането на здравословен баланс между това да позволите на партньора ви да се отпусне и да му помогнете да намери решение на това, което го притеснява, може да бъде трудно. За начало може да го попитате дали иска да му дадете съвет и ако все още не е готов, дайте му време.

Направете му любимото ястие.

Мъдрите хора са казали отдавна, че любовта на мъжа минава през стомаха. В днешния свят вече има толкова много възможности да ядете навън или да поръчате нещо за вкъщи, но нищо не може да замени домашно приготвената храна.  За да покажете на партньора си, че го обичате, може да му приготвите любимото ястие или да го изненадате със закуска в леглото. Ако не се най-добрият кулинар, не е задължително да залагате на много сложни специалитети. Просто заложете на нещо, което знаете, че ще му хареса. Освен това в интернет вече има толкова много достъпни рецепти, така че винаги може да почерпите вдъхновение от там.

Следва продължение.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , ,
на горе