Как да покажете любовта си на половинката си, без да казвате и дума (втора част)

Как да покажете любовта си на половинката си, без да казвате и дума (втора част)
Любов и партньорство

Как да покажете любовта си на половинката си, без да казвате и дума (втора част)

Да покажете на някого, че го обичате, понякога не е лесна задача. В динамичното ни ежедневие често забравяме да обръщаме достатъчно внимание на половинката си, а това рано или късно се отразява негативно на връзката. Не е нужно да заявявате любовта си само с думи, по-добре е да го покажете. Ето някои начини как да стане това (първата част на темата четете ТУК):

Прекарвайте време само с него.

Вероятно сте си изкарали добре на последната ви среща с приятели или и сте нямали търпение да посетите мач на любимия си отбор, но се замислете кога за последно сте прекарали време само двамата. Разбира се, не трябва да се очаква да бъдете заедно по цял ден, но да положите усилия да го включите в плановете си ще му покаже, че ви е грижа за него. Здравата връзка дава възможност на всеки човек да преследва своите интереси, като същевременно се грижите и за общите си цели.

Излизайте в компанията на неговите приятели.

Приятелите на партньора ви най-вероятно са от преди вашата собствена връзка, така че положете усилия да ги опознаете. Това ще покаже на половинката ви, че ви е грижа за хората, на които той държи и че искате да сте част от неговия свят. Този съвет важи най-вече за двойки, които са заедно отскоро, защото с течение на времето обикновено приятелите на единия партньор стават приятели и на другия.

Покажете привързаност на публично място.

Тук не говорим за прекомерни прояви на интимност. Леко хващане на ръката или целувка по бузата е всичко, от което се нуждаете, за да покажете своя партньор, че не се притеснявате от това, че хората ще ви видят заедно. Напротив – вие се гордеете с връзката си и не се срамувате от половинката си.

Помогнете му с някое от неговите задължения вкъщи.

Всеки от вас вероятно има своите задължения у дома. Със сигурност обаче ви става приятно, когато той ви помогне с нещо като миенето на чинии, пускането на прахосмукачка или изхвърлянето на боклука например. Направете същото и за него – отменете го в някоя от задачите му. Така например, може да разходите кучето му вместо него, да смените крушката или да му приготвите багажа за командировка. Говорим за малки жестове, но именно те значат най-много.

Не му се сърдете за дреболии.

Нищо не е по-токсично за здравата връзка от негодуванието. Да се откажете от нуждата винаги да имате последната дума ще ви помогне да изградите солидна основа за здрави отношения. Това включва да не се ядосвате за най-малкото нещо като защо е забравил да вземе нещо от магазина, което сте му поръчали или защо чорапите му са на средата на спалнята. Да, не е приятно, но има много по-сериозни неща, така че не си струва да си създавате ненужни поводи за конфликти. Поговорете нормално.

Бъдете спонтанни.

В рутината на ежедневието понякога свикваме да се носим по течението, затова ни е необходима промяна. Изненадайте своя любим билети за мач на любимия му отбор или група, а може и да резервирате СПА уикенд за двама до близка дестинация. Не е нужно да е нещо скъпо, а просто нещо, което знаете, че ще му хареса. Да гледате как лицето му светва, когато го изненадате, е може би най-добрият подарък, който можете да получите и е забавен начин да му покажете, че го обичате.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , ,
на горе